LG G3 Review

απο Kostas Gliatiotis

Εισαγωγή

Σχεδόν ένα χρόνο μετά τη κυκλοφορία του ιδιαίτερα επιτυχημένου LG G2, η εταιρεία παρουσίασε πριν λίγο καιρό τον αντικαταστάτη του με τη μάλλον αναμενόμενη ονομασία LG G3. Βασιζόμενο στο βελτιωμένο του Hardware, την εντυπωσιακή σε χαρακτηριστικά του οθόνη, αλλά και τις σχεδιαστικές αλλαγές που απαιτούνταν, το LG G3 πρόκειται σύντομα να διατεθεί στα καταστήματα και ελπίζει σε τουλάχιστον ανάλογη πορεία με αυτή του προκατόχου του. Στη παρουσίαση που ακολουθεί θα γνωρίσουμε μαζί τη νέα κορυφαία συσκευή της LG για τη χρονιά που μας έρχεται και θα «ανακαλύψουμε» αν αυτή τελικά έχει ότι χρειάζεται για να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό της.

Σχέδιο μέγεθος Βάρος

Με τη σχεδιαστική φιλοσοφία που παρουσίασε η εταιρεία αρχικά με το LG G2 να τυγχάνει θετικής αποδοχής από το κοινό η επιλογή διατήρησης της στο LG G3 θεωρείται σωστή σε γενικές γραμμές. Φυσικά η LG «αναγνώρισε» τις ελλείψεις του συγκεκριμένου σχεδίου και φρόντισε ώστε οι σημαντικότερες από αυτές να μην υπάρχουν πλέον στο LG G3.

lg-g3-in2mobile-front-full

Αυτές είναι φυσικά η χρήση μη-αφαιρούμενης μπαταρίας στον προκάτοχο του και η αδυναμία επέκτασης του αποθηκευτικού χώρου με τη χρήση καρτών μνήμης. Στο LG G3 και τα δύο αυτά σοβαρά μειονεκτήματα αντιμετωπίστηκαν με έναν πολύ απλό τρόπο, τη χρήση αφαιρούμενου πίσω μέρους κάτω από το οποίο βρίσκεται η μπαταρία της συσκευής αλλά και οι υποδοχές για κάρτα SIM και κάρτα μνήμης.

lg-g3-in2mobile-back-full

Το συγκεκριμένο «καπάκι» αποτελεί ταυτόχρονα και μια από τις πιο ενδιαφέρουσες αλλαγές στο σχέδιο του LG G3 αφού παρότι είναι κατασκευασμένο από πλαστικό, η υφή και η εμφάνιση του θυμίζουν όσο αυτό είναι δυνατόν, μεταλλική κατασκευή.

lg-g3-in2mobile-back-cover-2

Για να είμαστε ειλικρινείς πάντως η αίσθηση στο χέρι πλησιάζει περισσότερο σε αυτή του πλαστικού αφού η μεταλλική εμφάνιση δεν συνδυάζεται από ανάλογη αίσθηση βάρους αλλά και τη «ψυχρότητα» που συναντά κανείς σε πραγματικά μεταλλικές κατασκευές.

lg-g3-in2mobile-back-cover-1

Επόμενο χαρακτηριστικό γνώρισμα του LG G3 είναι η τοποθέτηση του πλήκτρου κλειδώματος στο πίσω μέρος της συσκευής με τα πλήκτρα της έντασης να βρίσκονται πάνω και κάτω από αυτό. Η συγκεκριμένη διάταξη απαιτεί ένα χρονικό διάστημα εξοικείωσης, δημιουργεί όμως στο LG G3 ένα πρόβλημα που δεν υπήρχε στον προκάτοχο του.

lg-g3-in2mobile-back-keys

Οι αυξημένες εξωτερικές διαστάσεις του, κάνουν τη χρήση των συγκεκριμένων πλήκτρων με το ένα μόνο χέρι μια δύσκολη διαδικασία ακόμα και στη περίπτωση που ο χρήστης του διαθέτει αρκετά μεγάλα… χέρια. Οι εξωτερικές διαστάσεις φυσικά είναι αυτές που επιτρέπει  η χρήση της οθόνης διαγωνίου 5.5 ιντσών της συσκευής, με το πλαίσιο γύρω από αυτή να έχει μειωθεί ακόμα περισσότερο από τον έτσι και αλλιώς εντυπωσιακό σε αυτόν το τομέα προκάτοχο της.

lg-g3-in2mobile-screen-upper

Το βάρος του LG G3 ανέρχεται σε «μόλις» 149 γραμμάρια, ένα αρκετά χαμηλό νούμερο με δεδομένα τα χαρακτηριστικά αλλά και το μέγεθος του.

Συνολικά το LG G3 καταφέρνει να είναι μια ευκολότερη στη μεταφορά της συσκευή από ότι θα περίμενε κανείς με βάση τις εξωτερικές του διαστάσεις κυρίως λόγω του χαμηλού του βάρους αλλά και του μειωμένου πάχους του. Αυτό όμως δυστυχώς δεν σημαίνει πως η χρήση της συσκευής ειδικά με το ένα χέρι είναι μια εύκολη διαδικασία αφού παρά τις προσπάθειες της LG, αυτή συνεχίζει να διαθέτει μια αρκετά μεγάλη σε διαστάσεις οθόνη.

Οθόνη

Το χαρακτηριστικό της συσκευής με βάση το οποίο «ελπίζει» η εταιρεία να διαχωρίσει το LG G3 από τον ανταγωνισμό του είναι φυσικά η οθόνη του. Μπορεί η διαγώνιος των 5.5 ιντσών να μην αποτελεί ιδιαίτερη καινοτομία, η ανάλυση της είναι σε κάθε περίπτωση εντυπωσιακή. Το LG G3 είναι η πρώτη συσκευή της αγοράς που διαθέτει οθόνη ανάλυσης QHD ή αλλιώς 2560 x 1440 pixels η απόδοση της οποίας είναι πραγματικά κορυφαία.

lg-g3-in2mobile-screen-lower

Σίγουρα θα θέλαμε η συγκεκριμένη ανάλυση να συνδυάζεται με μικρότερη διαγώνιο οθόνης ώστε να κάνει τη μεταφορά του LG G3 ευκολότερη, πιθανότατα όμως αυτή των 5.5 ιντσών βοηθά στην εύκολη κατασκευή του Panel με αυτή την υψηλή ανάλυση.

Η χρωματική απόδοση της οθόνης είναι πραγματικά κορυφαία για LCD Panel με τα χρώματα να συνδυάζονται ιδανικά με την υψηλή της ανάλυση και το τελικό αποτέλεσμα να κάνει το χρήστη να «χαζεύει» την οθόνη απλά και μόνο για να θαυμάσει την απόδοση της. Η αλλοίωση των χρωμάτων είναι η μικρότερη δυνατή για LCD Panel ακόμα και υπό γωνία από την οποία δεν είναι πρακτικά δυνατή η χρήση του LG G3.

lg-g3-in2mobile-screen-side

Σημαντικό στοιχείο αποτελεί και η άριστη απόδοση του φωτισμού της. Ακόμα και στη μέγιστη ρύθμιση του, δεν αλλοιώνει τη χρωματική της απόδοση στο παραμικρό, προσφέροντας ιδανική εμπειρία προβολής αρχείων πολυμέσων ακόμα και κάτω από έντονο φωτισμό.

lg-g3-in2mobile-screen-lower-2

Με τον ανταγωνισμό να προσφέρει ανάλογο και υπό συνθήκες καλύτερο συνολικά Hardware από το LG G3, είναι σίγουρο πως η εταιρεία θέλησε να τονίσει το συγκεκριμένο της χαρακτηριστικό ώστε με βάση αυτό να προσελκύσει τους χρήστες που (δικαίως) αναζητούν πλέον κάτι καλύτερο από οθόνες ανάλυσης 1080p. Σε κάθε περίπτωση η οθόνη του LG G3 μπορεί από μόνη της να «κερδίσει» τον υποψήφιο αγοραστή του, και αυτό είναι κάτι που δύσκολα συναντά κανείς πλέον στη συγκεκριμένη κατηγορία συσκευών.

Λειτουργικό σύστημα

Το LG G3 όπως και ο προκάτοχος του προσπαθούν να «διορθώσουν» την άσχημη παράδοση της LG να παρουσιάζει συσκευές με παλαιότερη έκδοση του Android την εποχή της κυκλοφορίας τους. Η συσκευή έρχεται στην αγορά με τη 4.4.2 kit kat έκδοση του Android πλήρως τροποποιημένη από την LG με τη χρήση του δικού της γραφικού περιβάλλοντος.

lg-g3-in2mobile-menu (3) lg-g3-in2mobile-menu (4)lg-g3-in2mobile-menu (2)

Ακολουθώντας τη τάση της εποχής, το γραφικό αυτό περιβάλλον διαθέτει πλέον λιγότερο «έντονο» σχεδιασμό με τα εικονίδια να έχουν μια πιο «επίπεδη» εμφάνιση και τις χρωματικές επιλογές να είναι μεν ζωντανές όχι όμως υπερβολικές.

lg-g3-in2mobile-dialler lg-g3-in2mobile-menu (1) lg-g3-in2mobile-menu (5)

Οι ενδιαφέρουσες επιλογές και δυνατότητες που η εταιρεία παρουσίασε πριν ένα χρόνο με το LG G2 υπάρχουν και στον «απόγονο» του, όπως για παράδειγμα η εμφάνιση αναδυόμενου παραθύρου κατά τη λήψη ενός νέου μηνύματος όταν ο χρήστης βρίσκεται ήδη σε κάποια εφαρμογή. Οι «νέες» δυνατότητες είναι περιορισμένες δείχνοντας πως η εταιρεία έχει δώσει μεγαλύτερη έμφαση στο σχεδιασμό και την οθόνη της συσκευής χωρίς όμως αυτό να είναι απαραίτητα αρνητικό. Η εποχή που κάθε νέα συσκευή έπρεπε να προσφέρει ένα μεγάλο σύνολο από καινούριες λειτουργίες αμφιβόλου χρησιμότητας ανήκει ευτυχώς στο παρελθόν για τους περισσότερους κατασκευαστές.

lg-g3-in2mobile-settings (1) lg-g3-in2mobile-settings (2) lg-g3-in2mobile-settings (3)

Το LG G3 διαθέτει πάντως θύρα υπερύθρων για τη χρήση της συσκευής σαν «τηλεκοντρόλ» οικιακών συσκευών όπως της τηλεόρασης και του Home cinema. Η χρήση της εφαρμογής μπορεί να πραγματοποιηθεί και από την οθόνη ειδοποιήσεων, μια δυνατότητα που δυστυχώς δείχνει περισσότερο από ότι θα έπρεπε, πως έχει «κλαπεί» από συγκεκριμένο ανταγωνιστή της LG…

lg-g3-in2mobile-quick-remote (1) lg-g3-in2mobile-quick-remote (2) lg-g3-in2mobile-quick-remote (3)

Για έναν «περίεργο» λόγο η συσκευή δεν μας επέτρεψε τη λήψη στιγμιότυπου οθόνης κατά τη προβολή αρχείων βίντεο σε ανάλυση 2560 x 1440 pixels που η LG έχει αποθηκεύσει στη συσκευή ώστε να τονίσει την αυξημένη ανάλυση της οθόνης του. Το σίγουρο είναι πάντως πως με τη χρήση της συγκεκριμένης οθόνης, η προβολή αρχείων βίντεο και ειδικά υψηλής ανάλυσης είναι μια ιδιαίτερα απολαυστική εμπειρία στο LG G3.

Συνολικά η συσκευή προσφέρει αυτό ακριβώς που θα έπρεπε κατά τη γνώμη μας. Ένα ανανεωμένο σε εμφάνιση γραφικό περιβάλλον, του οποίου η λειτουργικότητα δεν έχει αλλάξει σε σημείο που να σε αναγκάζει να μάθεις από την αρχή να χρησιμοποιείς τη συσκευή, ειδικά αν προέρχεσαι από το LG G2. Η μεγαλύτερη έμφαση έχει δοθεί στη βελτίωση της λειτουργικότητας των περισσότερων εφαρμογών και τη προσθήκη λεπτομερειών που κάνουν τη καθημερινή χρήση της συσκευής ευκολότερη.

lg-g3-in2mobile-chrome lg-g3-in2mobile-smart-clean Screenshot_2014-06-24-16-49-59

Κάμερα

Στο τομέα της κάμερας η LG δεν θέλησε να ακολουθήσει τον «αγώνα των Mpixels» χρησιμοποιώντας όπως και στον προκάτοχο του LG G3, μια κάμερα της οποίας ο αισθητήρας «περιορίζεται» στα 13 Mpixels. Αυτό όμως δεν την εμπόδισε από το να βελτιώσει κάθε τομέα της απόδοσης του συγκεκριμένου αισθητήρα, διατηρώντας ταυτόχρονα και τη τεχνολογία του μηχανικού σταθεροποιητή εικόνας. Εκεί που η κάμερα του LG G2 ενοχλούσε με τη καθυστέρηση στην ανανέωση του View Finder και την ακόμα μεγαλύτερη καθυστέρηση στη λήψη της φωτογραφίας, το LG G3 έρχεται να διορθώσει αυτή τη κατάσταση προσφέροντας μια σημαντικά βελτιωμένη εμπειρία χρήσης. Η ανταπόκριση του view finder ακόμα και σε γρήγορες εναλλαγές τοπίου είναι άμεση, με την ελάχιστη καθυστέρηση που παρατηρείται κάποιες φορές να οφείλεται περισσότερο στην υψηλής ανάλυσης οθόνη του. Η λήψη φωτογραφιών γίνεται σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και το σημαντικότερο, χωρίς τα φαινόμενα «κουνημένου θέματος» του προκατόχου του.

lg-g3-in2mobile-camera

Ο οπτικός σταθεροποιητής εικόνας έχει βελτιωθεί επίσης σημαντικά, με το LG G3 να καταφέρει να αναγνωρίσει άμεσα τις συνθήκες χαμηλού φωτισμού, να προσαρμόσει τον αισθητήρα του σε αυτές και εν τέλει να βγάλει τη φωτογραφία σε μικρό χρονικό διάστημα. Το φαινόμενο του προκατόχου του, που απαιτούσε να κρατά τη συσκευή ο χρήστης σταθερή ακόμα και αρκετά δευτερόλεπτα μετά τη πίεση του πλήκτρου λήψης , απουσιάζει από το LG G3 κάνοντας τη χρήση του σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού πραγματικά απολαυστική.

Το τελικό αποτέλεσμα, δηλαδή οι φωτογραφίες, περιέχουν το μέγιστο επίπεδο λεπτομέρειας που επιτρέπει η ανάλυση του αισθητήρα της κάμερας. Εκμεταλλευόμενο τη σωστή λειτουργία της μηχανικής σταθεροποίησης. Το LGG3 καταφέρει ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού να βγάζει φωτογραφίες με εντυπωσιακή λεπτομέρεια και μηδενικά επίπεδα θορύβου.

Η εγγραφή βίντεο τώρα ακολουθεί τη τάση της εποχής που θέλει τις συσκευές της κατηγορίας να μπορούν να καταγράψουν αρχεία μέγιστης ανάλυσης 2160 p ή αλλιώς 4k. Η κάμερα καταφέρνει και σε αυτή τη περίπτωση να ανταποκριθεί άμεσα στην απότομη αλλαγή σκηνικού και φωτισμού ενώ το τελικό αρχείο περιέχει απόλυτα ικανοποιητικό επίπεδο λεπτομερειών. Με δεδομένο το χώρο που καταλαμβάνουν τα αρχεία βίντεο στη συγκεκριμένη ανάλυση, το LG G3 είναι προ-ρυθμισμένο να καταγράφει αρχεία ανάλυσης 1080p και η αλλαγή σε λειτουργία λήψης 4k πρέπει να γίνει χειροκίνητα.

Συνολικά η κάμερα του LG G3 είναι ακριβώς αυτό που «υπόσχεται» και καταφέρνει να μετριάσει το μειονέκτημα της χαμηλής ανάλυσης του αισθητήρα της με τη συνολική της απόδοση.

Επεξεργαστής Μνήμη

Η εταιρεία σε μια προσπάθεια να κρατήσει σε λογικά πλαίσια το κόστος του LG G3 αλλά και να κυκλοφορήσει τη συσκευή στην αγορά όσο το δυνατόν νωρίτερα, επέλεξε τη χρήση του ήδη δοκιμασμένου από τον ανταγωνισμό SnapDragon 801  της Qualcomm. Ο συγκεκριμένος επεξεργαστής διαθέτει τέσσερις πυρήνες αρχιτεκτονικής Krait 400 χρονισμένους στη μέγιστη δυνατή συχνότητα των 2.5 GHz και συνδυάζεται με τη Adreno 330 κάρτα γραφικών επίσης χρονισμένη στη μέγιστη δυνατή συχνότητα των 578 MHz. H απόδοση της συγκεκριμένης κάρτας γραφικών αποτελεί και το μοναδικό μειονέκτημα της επιλογής του επεξεργαστή αυτού στο LG G3. Με τη χρήση της οθόνης υψηλής ανάλυσης των 2560 x 1440 pixels, η Adreno 330 έχει σημαντικά δυσκολότερο έργο να εκτελέσει σε σύγκριση με αυτό που εκτελεί στις συσκευές του ανταγωνισμού του LG G3.

Σε καθημερινή χρήση το μειονέκτημα αυτό είναι εμφανές μόνο όταν ο χρήσης της συσκευής δοκιμάζει να εναλλαχθεί γρήγορα από μια οθόνη σε μια άλλη με τη καθυστέρηση να είναι ελάχιστη μεν, εμφανής δε. Η επεξεργαστική ισχύς από την άλλη πλευρά είναι περισσότερο από απλά επαρκής για την άνετη χρήση κάθε είδους εφαρμογής. Η εκκίνηση οποιασδήποτε εφαρμογής γίνεται σε μηδενικό χρόνο και η εναλλαγή μεταξύ αυτών παρουσιάζει μόνο τη καθυστέρηση που προκαλεί η υψηλή ανάλυση της οθόνης που αναφέραμε πιο πάνω. Μάλιστα το LG G3 αποτελεί τη πρώτη συσκευή βασισμένη στο συγκεκριμένο επεξεργαστή που κατά τη χρήση της αναπτύσσει υψηλή θερμοκρασία στο πίσω μέρος της ακόμα και όταν ο χρήστης δεν ζητά κάτι ιδιαίτερο από αυτή, δείχνοντας πως η παραγωγή γραφικών στη συγκεκριμένη ανάλυση είναι κοντά στο όριο των δυνατοτήτων της συγκεκριμένης κάρτας γραφικών.

lg-g3-in2mobile-antutu lg-g3-in2mobile-geekbench lg-g3-in2mobile-quadrant

 

Σε ότι έχει να κάνει με τη μνήμη RAM τώρα, η LG επέλεξε να ακολουθήσει μια πρωτόγνωρη και όχι απόλυτα κατανοητή πολιτική στη συγκεκριμένη συσκευή. Η έκδοση με 16 GB αποθηκευτικού χώρου διαθέτει 2 GB μνήμης RAM ενώ αυτή των 32 GB αυξάνει τη μνήμη RAM στα 3 GB. Είμαστε σίγουροι πως η «προώθηση» της έκδοσης των 32 GB δεν είναι ο λόγος για τον οποίο ακολούθησε τη συγκεκριμένη πολιτική η LG αφού κάτι τέτοιο δεν θα άρμοζε σε μια εταιρεία του μεγέθους και του κύρους της.

Ο αποθηκευτικός χώρος πάντως και στις δύο του εκδόσεις συνδυάζεται με υποδοχή για χρήση καρτών μνήμης microSD λύνοντας έτσι όπως αναφέραμε ήδη ένα από τα σημαντικότερα μειονεκτήματα του προκατόχου του LG G3. Σε συνδυασμό ειδικά με τη δυνατότητα εγγραφής αρχείων βίντεο 4k η συγκεκριμένη έλλειψη θα ήταν αδιανόητη στη περίπτωση του LG G3.

lg-g3-in2mobile-storage

Μπαταρία

Η αυξημένη ανάλυση της οθόνης του LG G3 δυστυχώς έχει σημαντικές επιπτώσεις στους χρόνος αναμονής και λειτουργίας της συσκευής παρά τη χρήση μπαταρίας χωρητικότητας 3.000 mAh.  Σε καθημερινή χρήση όλων των δυνατοτήτων της συσκευής είναι πραγματικά αδύνατον αυτή να μείνει ενεργή ακόμα και μέχρι νωρίς το βράδυ της πρώτης ημέρας μετά τη πλήρη φόρτιση της μπαταρίας. Η χρήση του ιδιαίτερα ισχυρού Hardware μπορεί να βοηθά στην άμεση απόκριση στις περισσότερες εντολές του χρήστη του LG G3, συμβάλει όμως σημαντικά στην αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας.

Μόνο εάν ο χρήστης του LG G3 είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στη χρήση των δυνατοτήτων του θα καταφέρει να «βγάλει» από αυτό μια ολόκληρη ημέρα λειτουργίας. Με βασική χρήση αποκλειστικά για κλήσεις φωνής και ανταλλαγή γραπτών μηνυμάτων, η συσκευή θα πλησιάσει τις δύο ημέρες αναμονής, ένα σενάριο χρήσης όμως που δεν αρμόζει στο LG G3 και σίγουρα δεν πρόκειται να επιλεχθεί από πολλούς υποψήφιους αγοραστές του για αυτό.

Συμπέρασμα

Η LG θέλησε να εκμεταλλευτεί όσο το δυνατόν περισσότερο τη θετική εικόνα που έχει δημιουργήσει στο αγοραστικό κοινό ο προκάτοχος του LG G3 παρά τις ελλείψεις του. Έτσι ακολούθησε τη δοκιμασμένη τακτική του να αναβαθμίσει αισθητά ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, την οθόνη της συσκευής και σε όλους τους άλλους τομείς να ακολουθήσει απλά τον ανταγωνισμό.

lg-g3-in2mobile-screen-upper-2

Η οθόνη αυτή από μόνη της, κυρίως λόγω της εντύπωσης που προκαλεί σαν η πρώτη του είδους της, είναι τελικά αρκετή για να «τραβήξει» τον υποψήφιο αγοραστή στο LG G3 από τη πρώτη φορά που θα τη δει σε λειτουργία. Κάθε άλλο χαρακτηριστικό της συσκευής βελτιώθηκε ακριβώς όσο ήταν απαραίτητο ώστε αυτή να θεωρείται άκρως ανταγωνιστική αλλά να διατηρηθεί και το κόστος της σε λογικά πλαίσια. Με το σχεδιασμό να προσφέρει τις απαραίτητες αλλαγές σε συνδυασμό με το εντυπωσιακό σε εμφάνιση όχι όμως και αίσθηση στο χέρι πίσω μέρος της συσκευής, το LG G3 καταφέρνει απόλυτα να πετύχει το σκοπό του, να θεωρηθεί τουλάχιστον προσωρινά η κορυφαία συσκευή της αγοράς.

Μοναδικό «εμπόδιο» στην επιτυχία του, τουλάχιστον σε παγκόσμιο επίπεδο είναι η μη διάθεση του ταυτόχρονα στο σύνολο της αγοράς σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική με τη διάθεση του εκτός Κορέας να γίνεται τελικά σχετικά κοντά με τις συσκευές που σχεδιάζει ο ανταγωνισμός για να απαντήσει.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

4 σχολια

Panos 44 30/10/2015 - 15:05

1) Πόσες ώρες κρατάει με κλειστό Ίντερνετ , Bluetooth και όλα τα υπόλοιπα ?
Πόσες με ανοιχτό μονο το Ίντερνετ ?
Πόσες με ανοιχτό μονο το 4g?
Πόσες με όλα ανοιχτά ?
Σε όλα τα παραπάνω , η φωτεινότητα περίπου στα 3/4
2) ειναι καλο αξίζει τα λεφτα του ?
Και η μπαταρια του αντέχει στο χρόνο (3-4)

Reply
Kostas Gliatiotis 30/10/2015 - 22:30

Καλησπέρα !

Έχει περάσει περισσότερο από ένας χρόνος από την παρουσίαση του G3, οπότε μπορώ να κάνω μόνο μια εκτίμηση για τους χρόνους λειτουργίας του.

1. Με όλες τις επιπλέον υπηρεσίες απενεργοποιημένες όπως το Bluetooth κλπ, εξαρτάται και πάλι από την χρήση, αφού η οθόνη από μόνη της καταναλώνει αρκετή ενέργεια. Πάντως ένας χρόνος κοντά στις δύο ημέρες είναι απόλυτα φυσιολογικός.
2. Internet φαντάζομαι εννοείς μέσω σύνδεσης σε κάποιο wi-fi δίκτυο. Ανάλογα με την χρήση σίγουρα μπορεί να βγάλει περισσότερο από μια ολόκληρη ημέρα χωρίς υπερβολικά έντονη χρήση.
3.Με πρόσβαση στο Internet μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας και ειδικά 4G ο χρόνος αυτός πρέπει να είναι ελάχιστα μικρότερος, πάντα με φυσιολογική χρήση παραμένει κοντά στην μια ημέρα με μικρή διαφορά σε σύγκριση με τη χρήση του wi-fi για την ίδια δουλειά.
4. Με όλα αυτά “ανοιχτά” και με εντατική χρήση, το πιθανότερο είναι μέσα στην ημέρα προς το τέλος αυτής να χρειαστεί φόρτιση.
5. Το G3 είναι μια συσκευή που σχεδιάστηκε πριν περισσότερο από ένα χρόνο σαν η τότε καλύτερη πρόταση της LG. Με τα σημερινά δεδομένα παραμένει μια πολύ καλή συσκευή με επίσης πολύ καλή υποστήριξη από την LG σε αναβαθμίσεις λογισμικού κλπ. Στην σημερινή τιμή πώλησης του είναι μια πολύ καλή πρόταση με βάση τα χαρακτηριστικά του.

Σύγκριση ανάμεσα στις δύο συσκευές της LG και της Samsung και του Cubot δεν υπάρχει. Η Cubot κατασκευάζει πολύ καλές εναλλακτικές προτάσεις σε χαμηλή τιμή που παραμένουν όμως εναλλακτικές προτάσεις. Το G3 και το S5 παραμένουν δύο συσκευές από “καταξιωμένους” κατασκευαστές με σαφώς μεγαλύτερη εμπειρία στον χώρο. Αυτό σημαίνει πως λειτουργούν συνολικά καλύτερα, η απόδοση τους δεν είναι “στα χαρτιά” μόνο καλή αλλά και στην πράξη.

Ανάμεσα στο G3 τώρα και το S5 όλα εξαρτώνται από τις προτιμήσεις του καθενός. Για εμένα προσωπικά, το S5 φαίνεται πιο ολοκληρωμένο σε χαρακτηριστικά, το G3 όμως έχει καλύτερη κάμερα στην πράξη και το βασικότερο είναι έστω και λίγο πιο εμφανίσιμο.

Reply
Panos 44 30/10/2015 - 15:09

Όταν μου απαντήσετε και το προηγούμενο , μπορειται να μου απάντησε απαντήσετε και σε αυτο , ευχαριστώ
1) Ποιο ειναι καλύτερο κινητό το lg G3 , το Samsung Galaxy s5 ή το cubot x15

Reply
marinos 12/12/2016 - 12:04

μακρια απο αυτο το κινητο

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights