Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Microsoft: Συμφωνία συνεργασίας με τη Canon
microsoft-canon-in2mobile-featured-image

Microsoft: Συμφωνία συνεργασίας με τη Canon

απο alpha

Η Microsoft ανακοίνωσε σήμερα τη σύναψη συμφωνίας με τη Canon με αντικείμενο την “ανταλλαγή” τεχνογνωσίας. Η συνεργασία περιλαμβάνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί η κάθε μια εταιρεία τις “πατέντες” της άλλης σε συσκευές ψηφιακής φωτογραφίας αλλά και κινητών συσκευών.

Μετά την εξαγορά της Nokia η Microsoft διαθέτει ήδη τη τεχνολογία PureView που η Nokia είχε αναπτύξει για τα κινητά της τηλέφωνα και είναι πολύ πιθανόν μέσω της συμφωνίας με τη Canon να σχεδιάζει να επεκτείνει ακόμα περισσότερο τη χρήση εξελιγμένων φακών σε συσκευές κάθε είδους πέρα από κινητά τηλέφωνα.

Αντίστοιχα η Canon θεωρητικά αποκτά τη δυνατότητα κατασκευής φωτογραφικών μηχανών που θα χρησιμοποιούν τα Windows Phone της Microsoft, προσφέροντας επιπλέον δυνατότητες συνδεσιμότητας και ανταλλαγής φωτογραφιών.  Η συγκεκριμένη συμφωνία πιθανότατα σημαίνει πως η “συνεργασία” μεταξύ των προιόντων των δύο εταιρείων θα βετιωθεί με σκοπό την εύκολη μεταφορά αρχείων από φωτογραφικές μηχανές της Canon σε SmartPhones της Microsoft ( και όχι πλέον της Nokia…)

Οι λεπτομέρειες της συγκεκριμένης συμφωνίας δεν έγιναν γνωστές και δεν αναφέρεται ποιες ακριβώς πατέντες μπορεί να εκμεταλευτεί κάθε εταιρεία. Μένει λοιπόν να δούμε (τα επόμενα χρόνια) πως οι δύο εταιρείες σκοπεύουν να αξιοποιήσουν τη συγκεκριμένη συμφωνία.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights