Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Ericsson Mobility Report: Το παγκόσμιο χάσμα 4G/LTE θα μεγαλώσει μέχρι το 2019
ericsson-mobility-report-in2mobile-featured-image

Ericsson Mobility Report: Το παγκόσμιο χάσμα 4G/LTE θα μεγαλώσει μέχρι το 2019

απο Kostas Gliatiotis

Η τελευταία έκδοση του  Ericsson (NASDAQ: ERIC) Mobility Report αποκαλύπτει για πρώτη φορά ότι ο αριθμός των ενεργών συσκευών κινητών επικοινωνιών  M2M θα αυξηθεί 3-4 φορές μέχρι το 2019, από τα 200 εκατομμύρια που ήταν στα τέλη του 2013. Eνώ η πλειοψηφία αυτών των συσκευών M2M είναι ακόμη αποκλειστικά GSM, αυτό αναμένεται να αλλάξει ριζικά μέχρι το 2016, οπότε η πλειοψηφία των ενεργών συνδρομών κινητών επικοινωνιών Μ2Μ θα χρησιμοποιούν τεχνολογίες 3G και 4G.

Η Rima Qureshi, Senior Vice Presidentκαι Chief Strategy Officer της Ericsson, σημειώνει: «Βλέπουμε το cellular M2M να απογειώνεται. Με την πάροδο του χρόνου, οι υπηρεσίες και οι εφαρμογές κινητών επικοινωνιών  M2M, όπως π.χ. τα ευφυή συστήματα μεταφορών, θα απαιτούν πολύ μικρή καθυστέρηση προκειμένου να είναι αποτελεσματικά. Εκτιμούμε ότι έως το 2019 περισσότερο από το 20% των ενεργών συσκευών κινητών επικοινωνιών M2M θα αφορούν σε συνδρομές LTE. Επίσης θεωρούμε  ότι οι νέες εφαρμογές M2M και συσκευής-προς-συσκευή θα αποτελέσουν το βασικό σημείο στο οποίο θα επικεντρωθούν τα δίκτυα 5G».

2015: οι συνδρομές θα ξεπεράσουν τον παγκόσμιο πληθυσμό

Το επόμενο έτος ο συνολικός αριθμός των συνδρομών κινητών επικοινωνιών θα υπερβεί τον παγκόσμιο πληθυσμό. Οι συνδρομές έχουν αυξηθεί κατά 7% από έτος σε έτος, με 120 εκατομμύρια προσθήκες νέων συνδρομών στο πρώτο τρίμηνο του 2014. Οι ευρυζωνικές συνδέσεις κινητών επικοινωνιών συνεχίζουν να αναπτύσσονται και αναμένεται να φτάσουν τα 7,6 δις μέχρι το τέλος του 2019, αντιπροσωπεύοντας περισσότερο από το 80% του συνόλου των συνδρομών.

2016: τα smartphonesθα είναι περισσότερα από τα απλά τηλέφωνα

Το 2016 ο αριθμός των συνδρομών που αφορούν σε smartphones θα ξεπεράσει αυτές που αφορούν σε απλά κινητά τηλέφωνα και μέχρι το 2019 αναμένεται να φτάσει τα 5,6 δις. Στην Ευρώπη ο αριθμός αυτός θα φτάσει περίπου τα 765 εκατομμύρια το 2019, υπερβαίνοντας το σύνολο του πληθυσμού.

Το 65% των τηλεφώνων που πωλήθηκαν το πρώτο τρίμηνο του 2014 ήταν smartphones. Το 2019 ο μέσος χρήστης smartphone αναμένεται να καταναλώνει τέσσερις φορές περισσότερα δεδομένα μέσω κινητών συσκευών από ό,τι σήμερα. Αυτό συμβάλει στην πρόβλεψη ότι η διακίνηση δεδομένων μεταξύ κινητών συσκευών θα δεκαπλασιαστεί μεταξύ 2013 και 2019.

Η Rima Qureshi, Senior Vice President και Chief Strategy Officer της Ericsson, παρατηρεί: «Η ανάπτυξη και η εξέλιξη του M2M και η αύξηση κατά 10 φορές της διακίνησης δεδομένων μέσω κινητών συσκευών ενισχύσει την έμφαση στην απόδοση του δικτύου, τη διαχείριση της πολυπλοκότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Αυτό με τη σειρά του θέτει ακόμα υψηλότερες απαιτήσεις για τα δίκτυα, τις εργασίες και τα συστήματα στήριξης επιχειρήσεων του μέλλοντος».

2019: Το χάσμα συνδρομών 4G/LTEθα είναι μεγάλο

Το 2019 η πληθυσμιακή κάλυψη του LTE στην Ευρώπη θα προσεγγίζει το 80%, αλλά η διείσδυση συνδρομών LTE θα κυμαίνεται στο 30%, σε σύγκριση με 85% στη Βόρεια Αμερική το ίδιο έτος. Ακόμη και εντός της Ευρώπης  θα υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ της Δυτικής και της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Η πληθυσμιακή κάλυψη για το LTE στη Βορειοανατολική Ασία αναμένεται να είναι 95% έως το 2019, με τα επίπεδα διείσδυσης του LTE να βρίσκονται στο 45%. Το ίδιο έτος, η Κίνα αναμένεται να ξεπεράσει τα 700 εκατομμύρια συνδρομές LTE, που θα αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 25% των συνολικών συνδρομών LTE παγκοσμίως.

Αυτή η έκδοση του Mobility Report περιλαμβάνει περαιτέρω ανάλυση σχετικά με το πώς η εξέλιξη των δικτύων ευρυζωνικών κινητών τηλεπικοινωνιών σε ετερογενή δίκτυα που αξιοποιούν ένα εξελιγμένο στρώμα μακρο-κυψελών, συμπληρώνοντάς το με ενσωματωμένες μικρο-κυψέλες, μπορεί να αποτελέσει τη λύση για τη διευρυμένη κινητικότητα δεδομένων και τις αυξημένες απαιτήσεις των εφαρμογών.

Εργαλείο για προσαρμοσμένα δεδομένα

Για να συνοδεύσει το Mobility Report, η Ericsson δημιούργησε το Traffic Exploration Tool, για τη δημιουργία εξειδικευμένων γραφημάτων και διαγραμμάτων με βάση τα δεδομένα της έκθεσης. Οι πληροφορίες μπορούν να ταξινομηθούν ανά περιοχή, είδος συνδρομής, χρησιμοποιούμενη τεχνολογία, διακίνηση δεδομένων και τύπο συσκευής.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights