Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Apple: Διατηρεί τη “πατέντα” για την εμφάνιση των καταστημάτων της
apple-retail-store-in2mobile-featured-image

Apple: Διατηρεί τη “πατέντα” για την εμφάνιση των καταστημάτων της

απο iGlobal

Η Apple είναι γνωστό πως δίνει ιδιαίτερη σημασία στον τρόπο που είναι σχεδιασμένη η εμφάνιση, η διάταξη και ο τρόπος λειτουργίας των καταστημάτων που διατηρεί η ίδια για την πώληση των προιόντων της. Όπως είναι φυσικό λοιπόν η εταιρεία είχε ζητήσει από την Ευρωπαική Ένωση να μπορεί να “πατεντάρει” το σχεδιασμό και την εμφάνιση των καταστημάτων της ώστε αυτός να μην μπορεί να αντιγραφεί από ανταγωνιστικές εταιρείες.

Πριν λίγο καιρό ένα Γερμανικό δικαστήριο είχε αποφασίσει πως η Apple δεν έχει αυτό το δικαίωμα δημιουργώντας “πρόβλημα” στην εταιρεία και τα καταστήματα της που λειτουργούν στην Ευρώπη.

Σήμερα όμως το Ευρωπαικό Δικαστήριο δικαίωσε την εταιρεία κρίνοντας πως ο σχεδιασμός και η εμφάνιση τους αποτελούν σημαντικό (αν όχι το σημαντικότερο….) στοιχείο που βοηθά στη λειτουργία τους και την επιτυχημένη προώθηση των προιόντων της. Η απόφαση αναφέρει πως “οι γραμμές, το στύλ και τα χρώματα των καταστημάτων της Apple ξεχωρίζουν σημαντικα από τον ανταγωνισμό, κάτι απαραίτητο για τη δυνατότητα αίτησης “πατέντας” για το σχεδιασμό τους”

Παρόλα αυτά η εταιρεία είναι πιθανόν σύντομα να αναθεωρήσει σε μικρό η μεγάλο βαθμό την εμφάνιση των καταστημάτων της μετά τη πρόσληψη της Angela Ahrendts,πρώην διευθύνων σύμβούλου της Burberry, σαν επικεφαλή των Retail καταστημάτων της εταιρείας.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights