Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Google: 70,000 αιτήσεις διαγραφής αναζητήσεων
google-in2mobile-featured-image

Google: 70,000 αιτήσεις διαγραφής αναζητήσεων

απο Kostas Gliatiotis

Μετά την έκδοση της απόφασης του Ευρωπαικού Δικαστηρίου που υποχρεώνει τη Google να διαγράφει αποτελέσματα αναζητήσεων μετά από αίτημα του χρήστη, η εταιρεία δήλωσε σήμερα πως έχει ήδη δεχθεί 70,000 ανάλογα αιτήματα που αφορούν συνολικά 250,000 αποτελέσματα αναζητήσεων.

Ο επικεφαλής του νομικού τμήματος της εταιρείας δήλωσε πως η Google αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες στη διαχείριση των αιτημάτων αυτών. Κάθε ένα απο αυτά πρέπει να εξετάζεται ξεχωριστά  για το κατά πόσο η σελίδα που ζητάει ο χρήστης να διαγραφεί απο τα αποτελέσματα αναζητήσεων αφορά τον ίδιο και το κυριότερο, αν οι λόγοι που γίνεται το αίτημα εμπίπτουν στην απόφαση του Ευρωπαικού Δικαστηρίου.

Η συγκεκριμένη διαδικασία ελέγχου έχει μέχρι στιγμής σαν αποτέλεσμα να γίνουν και λάθη με ένα απο αυτά να αφορά τη διαγραφή πολλών άρθρων του Βρετανικού Guardian τα οποία στη συνέχεια η Google επανέφερε.

Σε κάθε περίπτωση με δεδομένο πως η εφαρμογή της συγκεκριμένης απόφασης είναι ακόμα πρόσφατη, η Google από τη πλευρά της έχει πιθανότατα δίκιο να θεωρεί πως μπορεί να γίνει “λανθασμένη” εκμετάλευση αυτής μέχρι να ξεκαθαρίσει καλύτερα το που αυτή εφαρμόζεται.

Ταυτόχρον έχει ήδη υπάρξει μια περίπτωση στην οποία έγινε σκόπιμα εκμετάλευση της συγκεκριμένης δυνατότητας με τη διαγραφή συγκεκριμένων αποτελεσμάτων που αφορούσαν τον Stan O’Neal, πρώην διευθύνων συμβούλου της Merrill Lynch, με το BBC που είχε δημοσιέυσει τα συγκεκριμένα άρθρα να μην ενημερώνεται ποτέ για το ποιος ζήτησε τη διαγραφή τους.

Φαίνεται πως μια απόφαση της Ευρωπαικής Ένωσης που τουλάχιστον δημόσια φαίνεται πως έχει σκοπό να προστατεύσει το μέσο χρήστη, στη πράξη χρησιμοποιείται και για την διαγραφή αποτελεσμάτων αναζήτησης που αφορούν επαγγελματικές δημοσιεύσεις ακόμα και για άτομα που δεν ζουν στην Ευρώπη αρκεί το αίτημα να έχει γίνει από Ευρωπαίο πολίτη.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights