Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Microsoft: Προσφέρει δυνατότητα διαγραφής αποτελεσμάτων του Bing.
Microsoft-right-to-be-forgotten-featured-image-in2mobile

Microsoft: Προσφέρει δυνατότητα διαγραφής αποτελεσμάτων του Bing.

απο alpha

Μετά τη συμόρφωση της Google με την Ευρωπαική οδηγία που την υποχρεώνει να διαγράφει αποτελέσματα αναζήτησης που αφορούν κάποιο χρήστη μετά από δική του αίτηση, φαίνεται πως και η Microsoft ξέκινησε να εφαρμόζει τη συγκεκριμένη οδηγία για το Bing, τη δική της μηχανή αναζήτησης.

Η Microsoft έκανε διαθέσιμη σε on-line μορφή την αίτηση που πρέπει να συμπληρώσει όποιος επιθυμεί να διαγραφούν συγκεκριμένα αποτελέσματα αναζήτησης από το Bing. Μετά τα προβλήματα που δημιούργησε στη Google όμως η ξαφνική αύξηση των αιτημάτων διαγραφής, η Microsoft φαίνεται να έχει “προετοιμάστει” καλύτερα ώστε να αντιμετωπίσει ανάλογες περιπτώσεις. Η on-line αυτή αίτηση είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να διασφαλίζει όσο είναι δυνατόν πως δεν θα την εκμεταλευτεί κάποιος απλά για να διαγράψει αποτελέσματα αναζητήσεων που είναι απλά αρνητικά για αυτόν και θα ήθελε να εξαφανιστούν, όπως έγινε στη περίπτωση της Google με το άρθρο του BBC για τον Stan O’Neal πρώην διευθύνων σύμβουλο της  Merrill Lynch. Ταυτόχρονα η Microsoft απαιτεί από τον χρήστη να δηλώσει αν είναι δημόσιο πρόσωπο ή στέλεχος κάποιας εταιρείας ώστε να γνωρίζει όσο αυτό ειναι δυνατόν, το “κίνητρο” με βάση το οποίο ζητάει κάποια διαγραφή αποτελεσμάτων.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights