Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Google: Περιθώριο 18 μηνών να συμμορφωθεί με την Ιταλική Νομοθεσία.
google-in2mobile-featured-image

Google: Περιθώριο 18 μηνών να συμμορφωθεί με την Ιταλική Νομοθεσία.

απο Kostas Gliatiotis

Μπορεί η Google να είναι διατεθιμένη να συμμορφωθεί με την Ευρωπαική Νομοθεσία περί προστασίας των δεδομένων που αφορούν τους χρήστες της, παρά τις τεχνικές και όχι μόνο δυσκολίες που αυτό της προκαλεί, φαίνεται όμως πως η Ιταλική κυβέρνηση δεν αρκείται σε αυτό.

Η Ιταλική κυβέρνηση φαίνεται να δίνει περιθώριο 18 μηνών στη Google να συμορφωθεί με την νομοθεσία της χώρας που ζητά από την εταιρεία ακόμα πιο αυστηρά μέτρα.  Το σημαντικότερο από αυτά είναι πως η Google είναι υποχρεωμένη να ζητά την άδεια του χρήστη πριν δημιουργήσει το “προφίλ” των συνηθειών του και του τρόπου που χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της. Εκτός αυτού, κάθε αίτηση για διαγραφή περιεχομένου από τη μηχανή αναζήτησης της Google και τους server των υπόλοιπων υπηρεσιών της πρέπει να γίνεται μέσα σε δύο μήνες από την αίτηση του χρήστη, ενώ μέσα σε έξι μήνες θα πρέπει να έχει διαγραφεί και οποιοδήποτε αντίγραφο ασφαλείας τους διατηρεί η εταιρεία.

Η Google από την πλευρά της δήλωσε πως θα συμορφωθεί πλήρως με τη νομοθεσία της χώρας και πως μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχει καταθέσει στις Ιταλικές αρχές ένα πλάνο για την εφαρμογή των αλλαγών.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights