Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Γερμανία: Αγοράζει 20.000 Blackberry για λόγους ασφαλείας.
germany-blackberry-in2mobile-featured-image

Γερμανία: Αγοράζει 20.000 Blackberry για λόγους ασφαλείας.

απο Kostas Gliatiotis

Μετά τις συνεχείς αποκαλύψεις για τον τρόπο που οι Ηνωμένες Πολιτείες “παρακολουθούν” συνομιλίες κάθε είδους ακόμα και ανάμεσα σε κυβερνητικά πρόσωπα χωρών με τις οποίες έχουν τις καλύτερες σχέσεις, οι αντιδράσεις από διάφορες χώρες ποικίλουν σε σοβαρότητα αλλά και βαθμό ενόχλησης.

Πριν λίγο καιρό η Γερμανική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει πως δεν σκοπεύει να ανανεώσει τη συνεργασία της με την Αμερικάνικη εταιρεία τηλεπικοινωνιών Verizon, μετά τις συνεχείς αποκαλύψεις πως η Αμερικάνικη κυβέρνηση παρακολουθούσε το δίκτυο της, πολλές φορές με τη γνώση και τη σύμφωνη γνώμη της εταιρείας.

Τώρα το Υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας φαίνεται να σκοπεύει να αγοράσει 20.000 BlackBerry συσκευές ώστε να “προστατέψει” όσο το δυνατόν περισσότερο τις ευαίσθητες και μη επικοινωνίες μεταξύ κρατικών αξιωματούχων. Το λειτουργικό σύστημα της RIM, φημίζεται για την ασφάλεια που προσφέρει στους χρήστες των BlackBerry συσκευών αλλά και την ασφάλεια που παρέχει στους Server που εξυπηρετούν την επικοινωνία μεταξύ των χρηστών των υπηρεσιών της. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν, η πώληση BlackBerry συσκευών είχε απαγορευθεί σε αρκετές χώρες ακριβώς επειδή η κυβέρνηση τους δεν μπορούσε να έχει πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστωών τους.

Η Γερμανική κυβέρνηση χρησιμοποιεί ήδη 3.000 συσκευές της BlackBerry ενώ η έτσι και αλλιώς υψηλή ασφάλεια του λειτουργικού συστήματος BlackBerry OS 10 έχει “ενισχυθεί” ακόμα περισσότερο σε αυτές τις συσκευές από την εταιρεία Secusmart που ειδικεύεται στην ασφάλεια επικοινωνιών. Φαίνεται πως σύμφωνα με τη Secusmart, οι μόνες συσκευές που μπορούν να παρέχουν αρκετά μεγάλη ασφάλεια είναι αυτές της RIM και το Γερμανικό Υπουργείο Εσωτερικών θα αγοράσει όπως όλα δείχνουν τις 20.000 BlackBerry συσκευές έχοντας ακριβώς αυτή την ασφάλεια σαν βασικό κριτήριο.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights