Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Gmail: Δυνατότητα διαγραφής από Mailing Lists
gmail-unsubscribe-option-in2mobile-featured-image

Gmail: Δυνατότητα διαγραφής από Mailing Lists

απο Kostas Gliatiotis

Όλοι όσοι χρησιμοποιούν τον ίδιο λογαριασμό e-mail για αρκετά χρόνια είναι σίγουρο πως κατά καιρούς έχουν εγγραφεί σε διάφορες σελίδες και υπηρεσίες και έχουν αποδεχθεί την αυτόματη ενημέρωση τους για νέα και προσφορές από αυτες.

Η συγκεκριμένη “συνήθεια” μετά από μερικά χρόνια είναι πολύ πιθανόν να έχει σαν αποτέλεσμα ο χρήστης να λαμβάνει ακόμα και καθημερινά e-mail με προσφορές αλλά και απλά νέα από σελίδες και υπηρεσίες που έχει προ πολλού σταματήσει να χρησιμοποιεί και να ενδιαφέρεται για αυτές. Πολλά από αυτά τα mail συνήθως στο τέλος του κειμένου προσφέρουν την επιλογή διαγραφής από τη mailing list κάνοντας απλά κλίκ σε ένα σύνδεσμό (Link). Οι περισσότεροι χρήστες όμως (μεταξύ των οποίων και ο γράφων…) δεν ανοίγουν καν τα συγκεκριμένα e-mail και επιλέγουν είτε να τα αγννοήσουν ή να τα διαγράψουν κατευθείαν.

Η Google φαίνεται πως αναγνωρίζει το συγκεκριμένο “πρόβλημα” και μάλλον αθόρυβα ενεργοποίησε στο Gmail μια δυνατότητα που έρχεται να βοηθήσει το χρήστη σε αυτό ακριβώς το πρόβλημα. Αν το e-mail περιέχει σε κάποιο σημείο του κάποιο link για διαγραφή από τη mailing list, το Gmail μπορεί πλέον να το αναγνωρίσει και να εμφανίσει ένα “κουμπί” δίπλα στον αποστολέα του e-mail για διαγραφή από αυτή τη λίστα. Φυσικά η συγκεκριμένη δυνατότητα από μόνη της δεν μπορεί να λύσει τελείως το πρόβλημα αφού πολλές φορές η διαγραφή από λίστες αυτού του είδους είναι σκόπιμα δύσκολη ώστε να αποθαρρύνουν το χρήστη από το να διαγραφεί από αυτές.  Σε κάθε περίπτωση η Google δείχνει πως την ενδιαφέρει να “διευκολύνει” τη ζωή των χρηστών του Gmail και η συγκεκριμένη δυνατότητα είναι σίγουρα ευπρόσδεκτη.

Μέχρι στιγμής η δυνατότητα αυτή υπάρχει μόνο όταν ο χρήστης έχει πρόσβαση στο Gmail του μέσβ υπολογιστή ενώ η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει αν και πότε θα γίνει διαθέσιμη και για Android τουλάχιστον συσκευές.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights