Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Sony: Καταργεί το Playstation Mobile
PlayStation-Mobile-end-of-life-in2mobile-featured-image

Sony: Καταργεί το Playstation Mobile

απο Kostas Gliatiotis

Πριν από μερικά χρόνια και συγκεκριμένα το 2011 η Sony είχε παρουσιάσει το Playstation Mobile, την πλατφορμα της εταιρείας που θα “πιστοποιούσε” πως οι Android συσκευές που συμμετέχουν σε αυτό μπορούν να παίξουν χωρίς πρόβλημα (θεωρητικά πάντα) παιχνίδια αρχικά σχεδιασμένα για παλαίοτερες γενιές του Playstation της εταιρείας και των PSP.

Ταυτόχρονα με την υπηρεσία Playstation Mobile η εταιρεία είχε παρουσίασει και το Xperia Play, ένα κινητό τηλέφωνο που είχε σχεδιαστεί να μοιάζει σε σχεδιασμό και τρόπο λειτουργίας με το PSP και θεωρητικά μπορούσε ο χρήστης του να παίξει σε αυτό κάποιο από τα παιχνίδια του PSP αρκεί να είχε μετατραπεί ώστε να τρέχει σε Android συσκευές.

Τα “αδύναμα” τεχνικά χαρακτηριστικά του Xperia Play, η δυσκολία στη μετατροπή παιχνιδιών σε έκδοση για Android συσκευές αλλά και η έλλειψη των απαραίτητων χειριστηρίων σε κινητά τηλέφωνα εκτός του Xperia Play έκαναν τη συγκεκριμένη υπηρεσία της Sony το λιγότερο απλά μη δημοφιλή.

Μετά από σχεδόν τρία χρόνια λοιπόν η εταιρεία έκανε το λογικό, αποφάσισε να καταργήσει σταδιακά το PlayStation Mobile και να αρχίσει να αφαιρεί την έστω και υποτυπώδη υποστήριξη του από τις συσκευές της.  Από την έκδοση 4.4.2 του Android και μετά οι συσκευές της εταιρείας δεν θα υποστηρίζουν το Playstation Mobile, ενώ από τις εκδόσεις 4.4.3 και 4.4.4 η εταιρεία δεν θα εγγυάται και την σωστή λειτουργία του σε συσκευές άλλων κατασκευαστών που είχαν επιλέξει να συμμετέχουν σε αυτό. Οι μεγαλύτερες από αυτές ήταν η HTC η Sharp και η Alcatel με τις συσκευές τους έτσι και άλλιως να έχουν σταματήσει να υποστηρίζουν το Playstation Mobile εδώ και αρκετό καιρό.

Από την επόμενη έκδοση του Android η υποστήριξη του Playstation Mobile θα αφαιρεθεί εντελώς από όλες τις συσκευές ανεξαρτήτως κατασκευαστή ενώ δεν θα είναι διαθέσιμα τα παιχνίδια και μέσω του Playstore  της Google.

 

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights