Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Η Samsung συνεργάζεται με τον Miguel Chevalier για την εικαστική δημιουργία “Origin of the Curve”, στο πλαίσιο της IFA 2014
Miguel Chevalier 1

Η Samsung συνεργάζεται με τον Miguel Chevalier για την εικαστική δημιουργία “Origin of the Curve”, στο πλαίσιο της IFA 2014

απο Kostas Gliatiotis

Η Samsung ανακοίνωσε τη συνεργασία της με το διάσημο καλλιτέχνη, Miguel Chevalier, για τη δημιουργία του έργου ψηφιακής τέχνης (installation) “Origin of the Curve”, που θα διακοσμεί το περίπτερο της Samsung στην IFA 2014, από τις 5 έως τις 10 Σεπτεμβρίου. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να  θαυμάσουν τη δύναμη της καμπύλης μέσω  μιας καθηλωτικής εμπειρίας αισθήσεων που προσφέρει το κομψό installationτου καλλιτέχνη,  το οποίο αξιοποιεί τον σχεδιασμό της νέας κυρτής UHD τηλεόρασης της Samsung με μοναδικό τρόπο.

Το “Origin of the Curve” αποτελείται από πλήθος αλληλο-επικαλυπτόμενων αψίδων και πολλών κυρτών τηλεοράσεων Samsungbπου παρουσιάζουν σε εικονική πραγματικότητα έργα τέχνης, τα οποία αλλάζουν και μεταβάλλονται σε χορογραφική κίνηση με τη μουσική του συνθέτη Jacopo Baboni Schilingi. Υπέρυθροι αισθητήρες δημιουργούν μία ακόμα πιο καθηλωτική εμπειρία και προσφέρουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες της IFA 2014 να αλληλεπιδρούν με το “Origin of the Curve”, δημιουργώντας διακριτές, οπτικές διακυμάνσεις περίπλοκων χρωματικών μοτίβων στις οθόνες των κυρτών τηλεοράσεων.

Το “Origin of the Curve” προβάλλεται σε ανάλυση Ultra High Definition, προσφέροντας μία εντυπωσιακή, πλήρους φάσματος απόδοση των χρωματικών δυνατοτήτων της νέας κυρτής τηλεόρασης της Samsung.

«Όταν χρησιμοποιώ ψηφιακές εικόνες, είναι απαραίτητο να έχω την απόλυτη δυνατότητα απεικόνισης για την επιτυχή εκτέλεση των δημιουργιών μου», δήλωσε ο παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνης, Miguel Chevalier. «Η νέα κυρτή τηλεόραση Samsung ταιριάζει πλήρως με την καλλιτεχνική μου κατεύθυνση για το “Origin of the Curve”, καθώς προσφέρει τις καλύτερες δυνατότητες υψηλής ευκρίνειας και χρωμάτων, σε συνδυασμό με ένα κομψό κυρτό σχεδιασμό που “ αγκαλιάζει τις αισθήσεις του θεατή».

Αναδεικνύοντας πώς η τέχνη και η τεχνολογία αλληλο- συμπληρώνονται , το “Origin of the Curve” αντλεί την έμπνευσή του από το ιδιαίτερο σχήμα και της μοναδικής ποιότητας ζωντανές εικόνες που προσφέρει η νέα κυρτή τηλεόραση της Samsung.

«Μέσω της συνεργασίας μας με τον Miguel Chevalier επικοινωνούμε με τους καταναλωτές μας με έναν πιο συναισθηματικό τρόπο», δήλωσε ο κύριος Yoonjung Lee, Vice President του Visual Display Business της Samsung Electronics. «Ξεκινώντας από την IFA, θα προσπαθήσουμε να μεταδώσουμε στους καταναλωτές τη δύναμη που έχουν οι καμπύλες, παρουσιάζοντας καλλιτεχνικό, premium περιεχόμενο στην κυρτή τηλεόραση της Samsung».

Ο Miguel Chevalierείναι Γάλλος καλλιτέχνης, διάσημος για την πρωτοπορία του στην ψηφιακή τέχνη. Αξιοποιώντας τη νέα μορφή τέχνης μέσω υπολογιστή από το 1978, έχει διοργανώσει και συμμετάσχει σε μεγάλες εκθέσεις που έχουν διεξαχθεί σε δημόσιους χώρους, μουσεία και χώρους σύγχρονης τέχνης, στις μεγαλύτερες πόλεις σε Ευρώπη, Ασία, Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βόρεια Αμερική.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights