Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Facebook Messenger: 500 εκατομμύρια Downloads στο Play Store.
facebook-messnger-in2mobile-featured-image-1-770x433

Facebook Messenger: 500 εκατομμύρια Downloads στο Play Store.

απο Kostas Gliatiotis

Πριν από λίγο καιρό το Facebook είχε ανακοινώσει τη πρόθεση του να αφαιρέσει τη δυνατότητα συνομιλίας από την εφαρμογή του για iOS και Android συσκευές, και πως αυτή θα παρεχόταν μόνο μέσω της εφαρμογής Facebook Messenger που ήταν διαθέσιμη και για τα δύο λειτουργικά συστήματα.

Μετά από μια “δοκιμαστική” περίοδο που η χρήση του Facebook Messenger γινόταν σταδιακά υποχρεωτική για κάποιους χρήστες, το Facebook προχώρησε στην υποχρεωτική χρήση του από όλους τους χρήστες του. Όπως είναι φυσικό αυτό είχε σαν αποτέλεσμα θέλοντας και μη οι χρήστες του Facebook να αναγκαστούν να κατεβάσουν την εφαρμογή στη συσκευή τους, και ο αριθμός των download αυτής να εκτιναχθεί.

Αυτή τη στιγμή λοιπόν έχει ξεπεράσει τα 500 εκατομμύρια downloads στο Play Store της Google, αλλά όπως είναι φυσικό, αυτό δεν σημαίνει πως λαμβάνει και θετική κριτική από τους χρήστες του. Λόγω της υποχρεωτικής λήψης του αλλά και της αμφίβολης λειτουργικότητας που έχει σαν εφαρμογή, οι περισσότερες κριτικές είναι αρνητικές, αυτό όμως δεν εμποδίζει το Facebook από το να νιώθει “υπερήφανο” για τον αριθμό των downloads.

Φυσικά η υποχρεωτική χρήση του Facebook Messenger δεν είναι τυχαία, αφου εδώ και καιρό το Facebook έχει δηλώσει πως αναζητά τρόπους να εκμεταλλευτεί οικονομικά την εφαρμογή, χωρίς προς το παρόν να είναι γνωστό με ποιο τρόπο σκοπεύει να το καταφέρει.

Για την ιστορία, οι μόνες εφαρμογές με περισσότερα Downloads είναι αυτές της ίδιας της Google που βρίσκονται προεγκατεστημένες σε σχεδόν όλες τις Android συσκευές, και το Play Store μετρά σαν downloads και τις αυτόματες ενημερώσεις τους, αλλά και το WhatsApp Messenger που επίσης ανήκει στο Facebook.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights