Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Huawei: Η εταιρεία εξαρτάται από το Android.
huawei-ceo-interview-in2mobile-featured-image

Huawei: Η εταιρεία εξαρτάται από το Android.

απο Kostas Gliatiotis

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Huawei Richard Yu, έκανε μερικές πολύ ενδιαφέρουσες δηλώσεις για το μέλλον της εταιρείας, αλλά και το πως ο ίδιος βλέπει το μέλλον των λειτουργικών συστημάτων για κινητά τηλέφωνα εκτός του Android της Google.

Σε συνέντευξη του στη Wall Street Journal, ο κύριος Richard Yu παραδέχθηκε επίσημα πως αυτή τη στιγμή η εταιρεία του “εξαρτάται” σε μεγάλο βαθμό από το Android της Google αφού σύμφωνα με τον ίδιο είναι το μόνο λειτουργικό σύστημα που έχει μέλλον. Ταυτόχρονα όμως φρόντισε να ξεκαθαρίσει πως οι σχέσεις της Huawei με τη Google είναι “πολύ καλές” χωρίς όμως να αρνείται πως τον απασχολεί η εξάρτηση της εταιρείας του από τη Google και το λειτουργικό της σύστημα.

Ο κύριος Richard Yu έκανε μερικές ακόμα ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες δηλώσεις σχετικά με ανταγωνιστικά λειτουργικά συστήματα όπως τα Windows Phone της Microsoft αλλά και το Tizen της Samsung που μέχρι στιγμής δεν έχει εμφανιστεί στην αγορά σε κάποια συσκευή.

Για τα Windows Phone της Microsoft, ο κύριος Richard Yu παραδέχθηκε πως η Huawei έχασε αρκετά χρήματα στη προσπάθεια της να πείσει τον κόσμο να αγοράσει κάποια από τις μόλις δύο μέχρι σήμερα συσκευές που έχει κατασκευάσει με το συγκεκριμένο λειτουργικό. Ξεκαθάρισε επίσης πως τουλάχιστον προς το παρόν η εταιρεία δεν πρόκειται να κατασκευάσει κάποια νέα Windows Phone συσκευή τουλάχιστον όχι μέχρι το λειτουργικό σύστημα της Microsoft να αποκτήσει μεγαλύτερη αποδοχή από το αγοραστικό κοινό.

Για το Tizen της Samsung, η άποψη του κυρίου Richard Yu είναι πως απλά “δεν έχει μέλλον” αφού μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο πρόβλημα του είναι η έλλειψη εφαρμογών αλλά και υποστήριξης του από διάφορους παράγοντες της αγοράς όπως οι εταιρείες δημιουργίας λογισμικού κάθε είδους. Παραδέχθηκε όμως πως “συγκεκριμένα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας” ζήτησαν από τη Huawei να κατασκευάσει Tizen κινητό τηλέφωνο, και πως ο ίδιος συγκρότησε μια ομάδα ώστε να μελετήσει τη πιθανότητα αυτή και στη συνέχεια την “διέλυσε” αφού θεώρησε πως δεν υπάρχει μέλλον για το συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα.

Σίγουρα είναι πολλοί αυτοί που θα μπορούσαν εύκολα να μη δώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα στις απόψεις και τα λεγόμενα του κυρίου Richard Yu, όμως υπάρχει εδώ μια σημαντική λεπτομέρεια. Σύμφωνα με την IDC η Huawei είναι ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής Smartphones παγκοσμίως μετά την Samsung και τη Apple. Η εταιρεία κατάφερε να αυξήσει κατά 90 % περίπου τις πωλήσεις της μέσα σε μόλις ένα χρόνο, και είναι βέβαιο πως οι όποιες αποφάσεις της και επιλογές παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της αγοράς κινητής τηλεφωνίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights