Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ LG Music Flow: Μοναδική εμπειρία ήχου από το νέο ‘έξυπνο’ ασύρματο ηχοσύστημα.
LG_Music_Flow

LG Music Flow: Μοναδική εμπειρία ήχου από το νέο ‘έξυπνο’ ασύρματο ηχοσύστημα.

απο Kostas Gliatiotis

Η LG Electronics (LG) παρουσίασε το νέο LG Music Flow, προκειμένου να ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς μουσικόφιλους.  Τα LG Music Flow Speakers (μοντέλα H3, H5, H7), το Soundbar (μοντέλο HS6), το Network Bridge (μοντέλο R1) και η ειδική εφαρμογή Music Flow Player για smartphones, συνθέτουν ένα ‘έξυπνο’ Hi-Fi audio οικοσύστημα για το σπίτι. Μέσω της εφαρμογής Music Flow Player, οι χρήστες μπορούν να διαχειρίζονται κεντρικά όλες τις μονάδες του συστήματος Music Flow, αλλά και ολόκληρη τη μουσική τους βιβλιοθήκη, ακόμη κι αν τα αρχεία βρίσκονται αποθηκευμένα σε διαφορετικές συσκευές. Η εφαρμογή μπορεί επιπλέον να προτείνει συγκεκριμένα τραγούδια ή playlists, να εξασφαλίσει πρόσβαση σε διαδικτυακούς σταθμούς και να λειτουργήσει ως musicplayer του smartphone, όταν ο χρήστης βρίσκεται εκτός σπιτιού.

Το νέο ηχοσύστημα LG Music Flow είναι εξοπλισμένο με τη λειτουργία LG Home ChatTM, μια μοναδική υπηρεσία της LG που προσωποποιεί την επικοινωνία με τις συσκευές. Με τη λειτουργία Home Chat, οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιούν δημοφιλείς εφαρμογές messaging για smartphone προκειμένου να επικοινωνούν στα αγγλικά με το LG Music Flow. Επιπλέον, μπορούν να απολαμβάνουν με ένα απλό άγγιγμα την ευκολία και την ταχύτητα που προσφέρει η τεχνολογία NFC tag, την οποία συναντάμε για πρώτη φορά σε ασύρματα οικιακά συστήματα Hi-Fi audio.

«Το νέο LG Music Flow οδηγεί την κατηγορία των ασύρματων multi-room audio ηχοσυστημάτων σε ένα ακόμα πιο προηγμένο επίπεδο χάρη στις ‘έξυπνες’ λειτουργίες του και την υψηλή ποιότητα ήχου», δήλωσε ο κ. Byung-hoon Min, Senior Vice President, LG Home Entertainment Company audio-video division. «Το προηγμένο αυτό σύστημα της LG μπορεί να δημιουργεί ένα προσωπικό ‘soundtrack’ που όχι μόνο ‘ακολουθεί’ το χρήστη από δωμάτιο σε δωμάτιο αλλά μπορεί να ενεργοποιηθεί αυτόματα, με την είσοδό του στο σπίτι. Μέσα από νέες λειτουργίες και χαρακτηριστικά που δεν συναντώνται στον ανταγωνισμό, οι μηχανικοί της LG κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα καινούριο σημείο αναφοράς στην κατηγορία των ασύρματων multi-room audio systems».

Το Auto Music Play[1] είναι μία από τις πολλές εντυπωσιακές λειτουργίες του νέου LG Music Flowμέσω του οποίου οι χρήστες μπορούν να ακούν μουσική από το smartphone τους και το περιεχόμενο να μεταφέρεται αυτόματα στο Music Flow μόλις φτάνουν σπίτι. Παράλληλα, η λειτουργία Home Chat δίνει τη δυνατότητα να ζητήσουν από το LG Music Flow πριν ακόμη φτάσουν σπίτι να προτείνει μια λίστα με τραγούδια κατάλληλα να συνοδεύσουν το δείπνο που έχουν προγραμματίσει με φίλους το βράδυ.

Μια άλλη μοναδική εφαρμογή, το LG Music Flow Player, επιτρέπει στους χρήστες να αποκτήσουν πρόσβαση σε όλες τις ψηφιακές μουσικές συλλογές τους. Μέσα από εύχρηστα εργαλεία αναζήτησης, οι μουσικόφιλοι μπορούν να εντοπίζουν και να παίζουν τραγούδια που βρίσκονται αποθηκευμένα σε οποιαδήποτε συσκευή έχει δυνατότητα σύνδεσης στο Internet και είναι συνδεδεμένη με το LG Music Flow μέσω του δικτύου Wi-Fi. Η λειτουργία ‘Mood Station’ μπορεί να προτείνει συγκεκριμένα κομμάτια ή να φτιάξει μια playlist κατάλληλη για να δημιουργήσει την ατμόσφαιρα που θέλει ο χρήστης, ενώ μέσα από το Audio Streaming Service μπορεί να αποκτήσει εύκολα πρόσβαση σε διαδικτυακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και υπηρεσίες streaming, όπως το Spotify, το Deezer, το Napster και το TuneIn. Χάρη στο LG Music Flow και την εφαρμογή Music Flow Player, εκατομμύρια τραγούδια βρίσκονται κυριολεκτικά στα χέρια του εκάστοτε χρήστη.

Σε αντίθεση με άλλα ασύρματα συστήματα multi-room τα οποία βασίζονται σε ένα μόνο access point με αποτέλεσμα να διακόπτονται όταν το σήμα είναι ασθενές, το LG Music Flow χρησιμοποιεί Wi-Fi διπλής ζώνης και τεχνολογία mesh network, ώστε να εγγυάται αναπαραγωγή χωρίς διακοπές και αψεγάδιαστο ήχο. Επιλέγοντας το Multi-room Mode, o χρήστης μπορεί να απολαμβάνει το ίδιο τραγούδι από όλα τα ηχεία του συστήματος όταν κάνει κάποιο πάρτυ ή να επιλέγει διαφορετική μουσική για κάθε δωμάτιο. Τέλος, το L/R Stereo Mode προσφέρει μια ακόμη πιο καθηλωτική εμπειρία ακρόασης, ενώ το Home Cinema Mode κάνει το LG Music Flow ιδανικό για μία αναβαθμισμένη εμπειρία θέασης.

Προκειμένου να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή ηχητική απόδοση, η LG ανέπτυξε έναν αλγόριθμο αυτόματης αντιστάθμισης (Automatic Loudness Compensation Algorithm), ειδικά σχεδιασμένο για το σύστημα Music Flow, ο οποίος εγγυάται σταθερότητα και ευκρίνεια σε όλο το ακουστικό φάσμα. Επίσης, ο χάρτινος και ενισχυμένος με nano-fibers κώνος προηγμένης τεχνολογίας των ηχείων εγγυάται ακόμη καλύτερη ποιότητα ήχου, ενώ ο αλγόριθμος Stereo Field Extension (SFX) της LG, ειδικά σχεδιασμένος για το Sound bar HS6, μπορεί να διευρύνει το ‘sweet spot’ της συσκευής και να τονίσει ακόμη περισσότερο τον surround-sound χαρακτήρα της.

Τα τελευταία χρόνια όλο και πιο πολλοί καταναλωτές αναζητούν συσκευές home audio, ικανές να αναπαράγουν υλικό multimedia υψηλής ανάλυσης. Το LG Music Flow είναι το πρώτο σύστημα στην κατηγορία του που υποστηρίζει αναπαραγωγή αρχείων 24 bit/192kHz μέσα από διάφορες συνδεδεμένες πηγές, προσφέροντας ποιότητα εφάμιλλη ενός στούντιο μουσικής, και φυσικά ανώτερη από την αντίστοιχη ενός CD ή ενός αρχείου MP3. Έτσι, οι καταναλωτές μπορούν πλέον να απολαμβάνουν ήχο υψηλής πιστότητας, πλούσιο σε λεπτομέρεια, πράγμα μέχρι σήμερα ήταν αδύνατο για ένα απλό οικιακό ασύρματο σύστημα multi-room audio.

Το LG Music Flow με τα ηχεία H7 (70W) και H5 (40W) και το Network Bridge R1 θα είναι διαθέσιμα από τον Αύγουστο στη αγορά της Μ. Βρετανίας, ενώ η διάθεσή τους στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές αγορές θα ξεκινήσει μετά την ολοκλήρωση της IFA 2014 στις αρχές Σεπτεμβρίου. Το LG Music Flow με τα ηχεία H3 (30W) και το Sound Bar HS6 (320W) αναμένεται να παρουσιαστεί στην παγκόσμια αγορά αμέσως μετά.

Οι επισκέπτες της IFA 2014 μπορούν να δουν από κοντά το σύστημα LG Music Flow στην Αίθουσα 11.2 του εκθεσιακού κέντρου Messe Berlin, στις αρχές Σεπτεμβρίου.  Μέχρι τότε, για περισσότερες λεπτομέρειες και τεχνικά χαρακτηριστικά του LG Music Flow, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν το ακόλουθο βίντεο:

 

[1] Η εφαρμογή LGMusicFlowPlayer διατίθεται δωρεάν από το GooglePlay και το AppleAppStore.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights