Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Windows XP: Κατέχουν ακόμα το 23.89% της αγοράς υπολογιστών.
windows-xp-market-share-in2mobile-featured-image

Windows XP: Κατέχουν ακόμα το 23.89% της αγοράς υπολογιστών.

απο alpha

Με τη Microsoft να έχει ανακοινώσει επίσημα εδώ και αρκετούς μήνες πλέον πως έχει σταματήσει κάθε είδους υποστήριξη των Windows XP, για οικιακή και επαγγελματική χρήση,με ελάχιστες εξαιρέσεις για κάποιες επιχειρίσεις, θα περίμενε κανείς πως το 14 χρονών πλέον λειτουργικό σύστημα θα είχε αρχίσει να εγκαταλείπεται από τους χρήστες.

Σύμφωνα όμως με έρευνα, το 23.89% των υπολογιστών χρησιμοποιούν ακόμα τα Windows XP. Το ακόμα πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως το ποσοστό αυτό μειώθηκε κατά μόλις μια μονάδα από το 24.82% πριν από ένα μήνα. Με αυτό το ρυθμό τα Windows XP θα χρειαστούν περίπου δύο χρόνια ακόμα μέχρι να “εξαφανιστούν” από τους υπολογιστές παγκοσμίως. Παρόλα αυτά στο σύνολο των υπολογιστών που χρησιμοποιούνται για επαγγελματική χρήση τα Windows XP κατέχουν ποσοστό μόλις 10%. Αυτό οφείλεται στην έλλειψη υποστήριξης από τη Microsoft και τη μη επιδιόρθωση τυχόν νέων κενών ασφαλείας, στοιχείο συνήθως πιο σημαντικό για υπολογιστές που χρησιμοποιούνται για επαγγελματικούς σκοπούς.

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε πως το ποσοστό αυτό βασίζεται στους υπολογιστές που έχουν κάποιου είδους πρόσβαση στο internet και “δηλώνουν” το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιούν. Αυτό σημαίνει πως τα Windows XP πιθανότατα λειτουργούν σε αρκετούς ακόμα υπολογιστές που για διάφορους λόγους δεν έχουν πρόσβαση στο Internet και δεν μπορούν να “καταμετρηθούν”

Τα Windows 7 με τη σειρά τους διατηρούν σταθερό το ποσοστό τους στην αγορά, παρά το ότι έχουν και αυτα αντικατασταθεί εδώ και αρκετό καιρό πλέον. Η τάση αυτή αποδίδεται περισσότερο στην “δισπιστία” των εταιρειών να μεταβούν στα Windows 8, η χρήση των οποίων θεωρείται μέχρι και σήμερα αρκετά διαφορετική σε λογική.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights