Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Galaxy Note 4: Παρουσιάστηκε επίσημα.
SM-N910_Charcoal Black_Combination-Pen_018

Galaxy Note 4: Παρουσιάστηκε επίσημα.

απο Kostas Gliatiotis

Όπως ακριβώς ήταν αναμενόμενο, η Samsung παρουσίασε πριν λίγη ώρα το Galaxy Note 4, την επόμενη συσκευή της ιδιαίτερα επιτυχημένης σειράς Galaxy Note που ουσιαστικά δημιούργησε και την κατηγορία των Phablets.

Το Galaxy Note 4 βελτιώνει το σύνολο των χαρακτηριστικών του προκατόχου του, προσφέροντας οθόνη αυξημένης ανάλυσης, ισχυρότερο hardware και όλες τις δυνατότητες που περιμένει κανείς από τη συγκεκριμένη σειρά συσκευών της Samsung.

Αναλυτικότερα

1. Η διαγώνιος της οθόνης παραμένει στις 5.7 ίντσες, με την ανάλυση της να έχει αυξηθεί σημαντικά στα 2560 x 1440 pixels . Φυσικά, σαν συσκευή της Samsung, η οθόνη είναι τεχνολογίας SUPER AMOLED και είναι η πρώτη συσκευή με οθόνη αυτής της ανάλυσης που θα διατεθεί εκτός Νοτίου Κορέας.

2. Το Galaxy Note 4 θα έρθει στην αγορά σε δύο διαφορετικές εκδόσεις. Η μια διαθέτει τον κατασκευασμένο από την ίδια Exynos 5433 επεξεργαστή, που όπως όλα δείχνουν διαθέτει οχτώ πυρήνες επεξεργασίας σε διάταξη big.LITTLE αλλά και αρχιτεκτονική 64 bit. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά περισσότερα τεχνικά χαρακτηριστικά για τον συγκεκριμένο επεξεργαστή πέρα από τη συχνότητα των 8 πυρήνων του. Πιο αναλυτικά οι τέσσερις από αυτούς είναι χρονισμένοι στο 1.9 GHz και οι υπόλοιποι τέσσερις στο 1.3 GHz. Η δεύτερη έκδοση θα βασίζεται στον SnapDragon 805 της Qualcomm που επίσης για πρώτη φορά θα χρησιμοποιηθεί σε συσκευή ευρείας παραγωγής. Ο SnapDragon 805 διαθέτει τέσσερις πυρήνες αρχιτεκτονικής Krait 450 χρονισμένους στα 2.7 GHz ενώ η σημαντική διαφορά του σε σύγκριση με τον SnapDragon 801 είναι η ύπαρξη της Adreno 420 κάρτας γραφικών. Η Adreno 420 προσφέρει θεωρητικά έως και 40% καλύτερη απόδοση από την Adreno 330 του SnapDragon 801 και είναι βέβαιο πως μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις σε παραγωγή γραφικών που δημιουργούνται από την υψηλής ανάλυσης οθόνη.

3. Το Galaxy Note 4 θα είναι κατασκευασμένο από μέταλλο στο πλαινό του μέρος όπως ακριβώς και στο Galaxy Alpha, σε αντίθεση όμως με αυτό, το Galaxy Note 4 στο πίσω μέρος του θα χρησιμοποιεί το ίδιο υλικό “απομίμησης” δέρματος του Galaxy Note 3.

4. Η κάμερα παραμένει στα 16 Mpixels όπως και στο Galaxy S5, με σημαντική διαφορά την ύπαρξη μηχανικού σταθεροποιητή εικόνας, για πρώτη φορά και πάλι σε συσκευή της Samsung αλλά και της συγκεκριμένης κατηγορίας. Η μπροστινή κάμερα με τη σειρά της έχει αισθητήρα ανάλυσης 3.7 Mpixels, αυξημένου και πάλι σε σχέση με το παρελθόν, δίνοντας στο Galaxy Note 4 τη δυνατότητα να βγάζει και… selfies για τους μάλλον λίγους που θα το επιλέξουν και για αυτή τη χρήση.

5. Οι δύο εκδόσεις της συσκευής υποστήριζουν LTE Cat 6, χωρίς όμως ακόμα να έχει γίνει γνωστό σε ποια Regions θα διατεθεί η κάθε μια από αυτές. (Προφανώς ο γράφων “ελπίζει” να δούμε στη χώρα μας την έκδοση που χρησιμοποιεί τον Exynos 5433…)

6. Το Galaxy Note 4 θα κυκλοφορήσει με την 4.4.4 Kit kat έκδοση του Android της Google και φυσικά θα διαθέτει το γραφικό περιβάλλον που η εταιρεία παρουσίασε με το Galaxy S5 και χρησιμοποιεί και στο Galaxy Alpha.

Η διάθεση του θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο παγκοσμίως, χωρίς όμως η Samsung να έχει ανακοινώσει ακόμα την εκτιμώμενη τιμή πώλησης του.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights