Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Apple Watch: Το Smartwatch της εταιρείας.
apple-iwatch-960

Apple Watch: Το Smartwatch της εταιρείας.

απο Kostas Gliatiotis

Μπορεί στη συγκεκριμένη αγορά η Apple να μην είναι πρωτοπόρος αλλά ουσιαστικά να ακολουθεί τις εξελίξεις αυτής, η εταιρεία όμως φρόντισε να δώσει όσο είναι αυτό δυνατόν, το δικό της “χαρακτήρα” στο Smartwatch που παρουσίασε σήμερα με την ονομασία Apple Watch.

Σε ότι έχει να κάνει με το λειτουργικό του σύστημα αρχικά, η Apple δεν έδωσε λεπτομέρειες, αρκέστηκε πάντως να δηλώσει πως δεν είχε σκοπό να δημιουργήσει ένα “μικρό iPhone” αλλά μια συσκευή που να δουλεύει σε συνδυασμό με αυτά. Η συγκεκριμένη δήλωση κάνει ταυτόχρονα ξεκάθαρο πως το Apple Watch θα είναι συμβατό μόνο με συσκευές της εταιρείας και συγκεκριμένα με οποιοδήποτε iPhone από το iPhone 5 και μετά. Το Apple Watch μπορεί να συνδεθεί είτε με Bluetooth είτε με wi-fi με κάποιο από τα συμβατά iPhone.

Σε ότι έχει να κάνει με τις δυνατότητες του, οι επιλογές της Apple στο να “εντυπωσιάσει” με κάτι καινοτόμο ήταν μάλλον περιορισμένες, με αποτέλεσμα να αρκεστεί στις περισσότερες από τις λειτουργίες και δυνατότητες που προσφέρει ο ανταγωνισμός. Το Apple Watch μπορεί να εμφανίζει ειδοποιήσεις από το iPhone του χρήστη του, ενώ σύμφωνα με την εταιρεία θα υπάρξουν για αυτό και dedicated εφαρμογές. Μέχρι στιγμής πάντως αυτές θα περιορίζονται σε μια μικρή λίστα συνεργαζόμενων εταιρειών και εφαρμογές δημιουργημένες από την ίδια την Apple.

Το Apple Watch για παράδειγμα θα διαθέτει εφαρμογή “πλοήγησης” με χάρτες, αλλά θα χρησιμοποιεί το GPS της συσκευής, αφού το ίδιο δεν διαθέτει.

Ακολουθώντας και εδώ τη τάση της αγοράς, η Apple χαρακτηρίζει το Apple Watch σαν “σύντροφο άθλησης” τονίζοντας ότι μπορεί να βοηθήσει το χρήστη του στη καθημερινή (?) του άσκηση. Το ρολόι μπορεί να μετρήσει τους παλμούς του χρήστη μέσω του ενσωματωμένου αισθητήρα, ενώ θα χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό δικών του μετρήσεων και αυτών που θα κάνει το iPhone του χρήστη ώστε να υπολογίσει την απόσταση που έχει τρέξει αυτός.

Η Apple επέλεξε να κατασκευάσει το Apple Watch σε τρείς διαφορετικές εκδόσεις, μια για κάθε “γούστο”. Συγκεκριμένα θα υπάρχει σε κατασκευή από πλαστικό για τους Sport χρήστες, σε μεταλλική κατασκευή για τους πιο.. σοβαρούς ενώ τέλος θα υπάρχει και σε πολυτελή έκδοση με επίχρυση διακόσμιση. Φυσικά, σαν προιόν της Apple δεν θα μπορούσε να είναι συμβατό με άλλες συσκευές της αγοράς, και έτσι τα λουράκια του Apple Watch δεν είναι τυποποιημένης μορφής, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τα αλλάξει ο χρήστης με κάποιο άλλο της αρεσκείας του ( ή όταν φθαρεί…) . Τέλος, η φόρτιση του γίνεται “επαγωγικά” σύμφωνα με την εταιρεία.

Παρά την παρουσίαση του, το Apple Watch θα ξεκινήσει να πωλείται στο τέλος του χρόνου, στη τιμή των 350 δολαρίων.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights