Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Microsoft: καταργεί το όνομα της Nokia
microsoft-killing-nokia-brand

Microsoft: καταργεί το όνομα της Nokia

απο Kostas Gliatiotis

Σύμφωνα με ένα εσωτερικό έγγραφο της Microsoft που διέρρευσε πρόσφατα, η εταιρεία σχεδιάζει να αφαιρέσει πλήρως την ονομασία της Nokia από τις επόμενες Windows Phone συσκευές της.

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται, τα Lumia 830 και Lumia 730 θα είναι οι τελευταίες συσκευές της εταιρείας που θα χρησιμοποιούν την ονομασία της Nokia. Όπως φαίνεται, η Αμερικάνικη εταιρεία χρειαζόταν περισσότερο τη τεχνογνωσία και την εμπειρία των σχεδιαστών και μηχανικών της Φινλανδικής εταιρείας και λιγότερο την αναγνωρισημότητα του ονόματος της. Μερικούς μήνες λοιπόν μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς, η Microsoft πρόκειται να “καταργήσει” για πάντα την εμπορική ονομασία του παλαιότερα μεγαλύτερου κατασκευαστή κινητών τηλεφώνων.

Υπενθυμίζουμε πως η Nokia σαν εταιρεία συνεχίζει να υπάρχει στη Φινλανδία, έχοντας πλέον επικεντρωθεί στη παροχή υπηρεσιών και την εκμετάλλευση των πατεντών που έχει στη κατοχή της, με ποιο πρόσφατο παράδειγμα τη συμφωνία με τη Samsung για τη παροχή του HERE Maps σε αυτή. Η συμφωνία για την εξαγορά του τμήματος κινητών τηλεφώνων από τη Microsoft περιλάμβανε και την απαγόρευση στην Nokia να κατασκευάσει και να κυκλοφορήσει στην αγορά κινητό τηλέφωνο με την ονομασία Nokia για τα επόμενα πέντε χρόνια. Φαίνεται λοιπόν πως τουλάχιστον προς το παρόν, το όνομα Nokia δεν θα χρησιμοποιηθεί σε κάποια συσκευή Lumia στο μέλλον.

Σε ότι έχει να κάνει τώρα με την εμπορική ονομασία Lumia, φαίνεται πως η Microsoft σχεδιάζει (προς το παρόν τουλάχιστον) να τη κρατήσει και να συνεχίσει να τη χρησιμοποιεί κανονικά στα επόμενα Windows Phone κινητά της. Ταυτόχρονα η εταιρεία σχεδιάζει κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον να αφαιρέσει και το “Phone” από την ονομασία του λειτουργικού της για κινητά τηλέφωνα, αναφέροντας το πλέον απλά σαν Windows. Η κίνηση αυτή δείχνει πως η Microsoft έχει σκοπό τα επόμενα χρόνια να “εννοποιήσει” όσο αυτό είναι δυνατόν τα λειτουργικά της συστήματα για υπολογιστές, Tablet και κινητά τηλέφωνα.

 

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights