Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Qualcomm: Παρουσίασε τον SnapDragon 210 με υποστήριξη LTE
Qualcomm-Snapdragon-210-and-208-1

Qualcomm: Παρουσίασε τον SnapDragon 210 με υποστήριξη LTE

απο Kostas Gliatiotis

Η Qualcomm παρουσίασε σήμερα την επόμενη γενιά επεξεργαστών της για συσκευές της χαμηλής κατηγορία τιμής, της σειράς SnapDragon 210. Η νέα σειρά επεξεργαστών περιλαμβάνει αρκετές και σημαντικές βελτιώσεις, ειδικά για τη κατηγορία τιμής στην οποία απευθύνεται.

Αρχικά, οι επεξεργαστές της σειράς SnapDragon 210 θα διατίθονται πλέον και σε διάταξη με 4 πυρήνες επεξεργασίας, Πιο συγκεκριμένα αυτοί θα είναι αρχιτεκτονικής ARM A-7 με το χρονισμό τους να περιορίζεται στο μέγιστο του 1.1 GHz. Ταυτόχρονα η Adreno 304 κάρτα γραφικών, μπορεί σε καμία περίπτωση να μην έχει σχεδιαστεί για την αναπαραγωγή παιχνιδιών υψηλής ποιότητας, θα προσφέρει όμως πλέον βελτιωμένες δυνατότητες εγγραφής και αναπαραγωγής βίντεο. Οι SnapDragon 210 είναι οι πρώτοι επεξεργαστές της εταιρείας στη κατηγορία αυτή που έχουν δυνατότητα εγγραφής και αναπαραγωγής video σε ανάλυση 1080p, με την επεξεργασία να γίνεται στο επίπεδο του Hardware.

Qualcomm-Snapdragon-210

Η νέα σειρά επεξεργαστών, για πρώτη φορά και πάλι στη κατηγορία αυτή, διαθέτει ενσωματωμένο modem που υποστηρίζει μεταφορά δεδομένων σε δίκτυα LTE καθώς και υποστήριξη δύο καρτών SIM. Μάλιστα η Qualcomm ισυχρίζεται πως και οι δύο κάρτες SIM θα μπορούν να χρησιμοποιούν δίκτυο LTE / 4G αν και πιθανότατα δεν εννοεί πως αυτό θα μπορεί να γίνει ταυτόχρονα και για τις δύο. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό τους είναι δεδομένο πως θα βοηθήσει στη δημιουργία ακόμα φθηνότερων LTE / 4G συσκευών, κάτι που εδώ και αρκετό καιρό χρειάζονται απαραιτήτως τα δίκτυα ανά τον κόσμο ώστε να καταφέρουν να προωθήσουν τις 4G υπηρεσίες τους.

Η Qualcomm θεωρεί πως οι πρώτες συσκευές βασισμένες σε κάποιον από τους επεξεργαστές της σειράς SnapDragon 210 θα κάνουν την εμφάνιση τους στην αγορά το πρώτο εξάμηνο του 2015 ενώ και η ίδια πιστεύει πως θα συμβάλουν στη δημιουργία LTE συσκευών με κόστος χαμηλότερο από 100 δολάρια.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights