Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ LG: Προβάλλει το μέλλον με τη μεγαλύτερη ευκρίνεια στην IFA 2014

LG: Προβάλλει το μέλλον με τη μεγαλύτερη ευκρίνεια στην IFA 2014

απο Kostas Gliatiotis

Στην IFA 2014 η LG Electronics (LG) παρουσίασε τα καινοτόμα επιτεύγματά της στον τομέα των τηλεοράσεων, μια άκρως ανταγωνιστική αγορά στην οποία η εταιρεία πρωτοπορεί κατέχοντας ηγετική θέση. Οι νέες τεχνολογίες στην ανάλυση της οθόνης αποτελούν ξεκάθαρα το επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθώς οι οθόνες υψηλής ευκρίνειας με πιο καθαρή και ζωντανή εικόνα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στις καρδιές των καταναλωτών.

Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς, οι καταναλωτές βρίσκονται συνέχεια αντιμέτωποι με μια πληθώρα νέων προϊόντων και υπηρεσιών. Στον τομέα των τηλεοράσεων, το μέγεθος της οθόνης και η ποιότητα της εικόνας αποτελούν ακόμα βασικό κριτήριο επιλογής, οι καταναλωτές όμως πολλές φορές δεν γνωρίζουν τις διαφορές ανάμεσα στις νέες τεχνολογίες με αποτέλεσμα να μην μπορούν εύκολα να βρουν αυτή που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες τους. Με επεξηγηματική έμφαση στα προτερήματα και τα μοναδικά χαρακτηριστικά της κάθε διαφορετικής τεχνολογίας, η LG παρουσίασε στη φετινή IFA ακόμα πιο προσιτά μοντέλα των νέων τηλεοράσεων, προσφέροντας ταυτόχρονα στους επισκέπτες μια ενδελεχή εικόνα για τις δυνατότητες  κάθε τεχνολογίας.

Τεχνολογίες οθόνης ULTRA HD (4K) και OLED

Οι τάσεις της αγοράς υποδεικνύουν ότι οι νέες τηλεοράσεις υπέρ-υψηλής ανάλυσης  ULTRA HD και οι πολλά υποσχόμενες OLED κερδίζουν συνεχώς έδαφος στις προτιμήσεις του κοινού, καθώς η καινοτομική τεχνολογία στην οθόνη τους προσφέρει μια ασύγκριτα πιο πλούσια εμπειρία θέασης. Οι τηλεοράσεις ULTRA HD ή 4Κ προσφέρουν 4 φορές μεγαλύτερη ανάλυση από τις τηλεοράσεις HD, με ανάλυση 3840 x 2160 pixels αντί των 1920×1080 των τηλεοράσεων HD, προσφέροντας την πιο αναβαθμισμένη ποιότητα ευκρίνειας εικόνας. Με εικόνες υψηλής ποιότητας, πλούσιες σε λεπτομέρειες και χρώματα, δίνουν πραγματικό ρεαλισμό στο περιεχόμενο που προβάλλουν, εξασφαλίζοντας μια εντυπωσιακή και απολαυστική εμπειρία.

LG_IFA_2014_4K_OLED_TV_Line_up

Προκειμένου να αξιοποιηθούν βέβαια πλήρως οι δυνατότητες των 4Κ Ultra HD τηλεοράσεων, οι καταναλωτές θα πρέπει να περιμένουν λίγο παραπάνω μέχρι να υπάρχει κατάλληλη υποδομή για μετάδοση περιεχομένου υψηλής ανάλυσης. Αφενός, η καθιέρωση συνεργασιών μεταξύ των μεγάλων studio ήδη έχει κάνει το πρώτο βήμα για τη διάθεση περιεχομένου 4K Ultra HD, ενώ αφετέρου και η LG προσπαθεί να γεφυρώσει αυτό το χάσμα συνεργαζόμενη με μεγάλα δίκτυα όπως το Netflix. Επιπλέον, η LG παρουσίασε στην IFA 2014 ‘smart’ τηλεοράσεις 4Κ Ultra HD με δυνατότητα συνδεσιμότητας με Android smartphones για τη διεύρυνση των επιλογών προβολής, ενώ χάρη στην πλατφόρμα webOs της LG οι επιλογές διευρύνονται συνεχώς.

LG_IFA_2014_4K_Broadcasting

Οι τηλεοράσεις τεχνολογίας OLED χρησιμοποιούν οργανικές διόδους για την εκπομπή φωτός, ώστε να φωτίζουν το κάθε στοιχείο της οθόνης ξεχωριστά. Αυτό μεταφράζεται σε μια ζωντανή και φωτεινή εικόνα, με έντονα χρώματα και εξαιρετικά ρεαλιστική κίνηση, εικόνα που προκαλεί μια εκπληκτική πρώτη εντύπωση σε ένα θεατή. Επιπλέον η οθόνη της είναι πιο λεπτή κατασκευαστικά, αφού δεν υπάρχει ανάγκη οπίσθιου φωτισμού. Χάρη στον εύκαμπτο χαρακτήρα της τεχνολογίας OLED, η οθόνη των τηλεοράσεων έγινε ελαφρώς κυρτή επιτρέποντας στους θεατές να βυθίζονται ακόμα περισσότερο στη μαγεία των εικόνων που προβάλλει. Με ηγετική πλέον θέση στην τεχνολογία OLED, η LG παρουσίασε τηλεοράσεις OLED που κάμπτονται ανάλογα με τη θέληση του θεατή, πατώντας απλά ένα κουμπί για τη ρύθμιση της καμπυλότητας της οθόνης ή της επαναφοράς της σε παραδοσιακή επίπεδη μορφή. Επιπλέον, χάρη στην καινοτομία της τεχνολογίας WRGB του πάνελ, τα χρώματα απεικονίζονται με ακόμα περισσότερη σαφήνεια και  ένταση, ενώ η θέαση παραμένει τέλεια από σχεδόν οποιαδήποτε γωνία.

Η τηλεόραση του μέλλοντος: 4Κ Curved OLED, εντυπωσιακότερο 3D και εύκαμπτες οθόνες

Οι δύο αυτές τεχνολογίες ενώ φαίνονται εκ διαμέτρου αντίθετες, στην πραγματικότητα λειτουργούν συμπληρωματικά η μία προς την άλλη. Έτσι, με ένα συγκερασμό των δύο καλύτερων τεχνολογιών της, η LG παρουσίασε στις αρχές του έτους μια νέα σειρά ULTRA HD (4K) OLED κυρτών τηλεοράσεων, υπέρ-υψηλής ανάλυσης και τεχνολογίας εικόνας OLED σε μικρότερα μοντέλα 55 και 65 ιντσών εκτός του ήδη εντυπωσιακού μοντέλου των 77 ιντσών, ώστε να κάνει την τεχνολογία ULTRA HD OLED ακόμα πιο προσιτή στους καταναλωτές. Ο διεθνής Τύπος έσπευσε να τις χαρακτηρίσει ως «το μέλλον της τηλεόρασης», αφού συνδυάζουν την έντονη φωτεινή εικόνα που προσφέρει η τεχνολογία OLED με την υψηλή συγκέντρωση pixel και την εκπληκτική ευκρίνεια των εικόνων της ανάλυσης ULTRA HD, και προσφέρουν τελικά στους θεατές μια απαράμιλλη και καθηλωτική εμπειρία. Η λειτουργία 3D της LG, η καλύτερη που υπάρχει στις τηλεοράσεις άνω των 50 ιντσών αυτή τη στιγμή, έχει αρχίσει να εφαρμόζεται και σε μικρότερα μεγέθη, ώστε να γίνει ακόμα πιο προσιτή στους καταναλωτές. Επιπλέον, η τεχνογνωσία της LG ανέπτυξε πρόσφατα εύκαμπτες οθόνες με ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία, δίνοντας έτσι μια ιδέα των τεχνολογιών που θα αναπτύξει περισσότερο τα επόμενα χρόνια.

LG_IFA_2014

Οι νέες τεχνολογίες στις οθόνες που εφαρμόζει και εξελίσσει η LG θέτουν τον πήχη ακόμα πιο ψηλά: μεγάλη ευκρίνεια, υπέρ-υψηλή ανάλυση, έντονα χρώματα, πλούσιο περιεχόμενο και υπαρκτή καμπυλότητα σε όλο και περισσότερα μεγέθη. Στόχος της εταιρείας παραμένει η πιο ρεαλιστική και συναρπαστική εμπειρία για τους θεατές, με καθοριστικούς παράγοντες την οθόνη και την ποιότητα της εικόνας.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights