Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Google: Παρουσίασε τις πρώτες Android One συσκευές.
android-one-india-devices-in2mobile-featured-image

Google: Παρουσίασε τις πρώτες Android One συσκευές.

απο Kostas Gliatiotis

Ταυτόχρονα με τη παρουσίαση του Android L η Google είχε παρουσίασει και την “ιδέα” της για ενοποίηση των χαρακτηριστικών σε συγκεκριμένες κατηγορίες συσκευών, το project με ονομασία Android One.

Σήμερα η εταιρεία  παρουσίασε τις πρώτες συσκευές που συμμετέχουν στο Android One, και όπως ήταν αναμενόμενο η παρουσίαση τους έγινε στην Ινδία, μια μεγάλη σε μέγεθος και ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά. Οι πρώτες συσκευές θα είναι κατασκευασμένες από τρείς εταιρείες της ίδιας της χώρας και συγκεκριμένα τις Micromax, Karbonn και Spice Mobiles.

Οι συσκευές αυτές διαθέτουν οθόνη ανάλυσης “μόλις” 854 x 480 pixels με διαγώνιο 4.5 ιντσών, 1 GB μνήμης RAM και κάμερα των 5 Mpixels ενώ το σημαντικό τους στοιχείο είναι ότι θα “τρέχουν” τη τελευταία διαθέσιμη έκδοση του Android, την 4.4.4 kitkat και θα κοστίζουν λιγότερο από 100 δολάρια. Η διαφορά τους σαν συσκευές που συμμετέχουν στο Android One είναι πως οι αναβαθμίσεις τους θα παρέχονται απευθείας από τη Google, αφού θα μοιράζονται κοινά τεχνικά χαρακτηριστικά και η εταιρεία θα έχει πρόσβαση στις απαραίτητες πληροφορίες από τους κατασκευαστές τους ώστε να παρέχει την αναβάυμιση εγκαιίρως.

Η ιδέα πίσω από το Android One είναι σίγουρα “καλή” για την ίδια τη Google και για όσους κατασκευαστές συμμετέχουν σε αυτό. Μοναδικό πρόβλημα αποτελεί η αδυναμία των κατασκευαστών να διαχωρίζουν τις συσκευές τους με βάση το τι δυνατότητες του προσφέρουν και μένει να δούμε αν οι μεγάλοι κατασκευαστές της αγοράς θα δεχθούν να κατασκευάσουν και αυτοί ανάλογες συσκευές. Σε αυτή τη περίπτωση θα έχουν τη δυνατότητα να διαφοροποιήσουν τις προτάσεις τους αποκλειστικά με βάση το σχέδιο τους χωρίς όμως να βαραίνει οικονομικά αυτούς η εξέλιξη και υλοποίηση του λειτουργικού τους συστήματος.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights