Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Panasonic: Παρουσίασε τη Lumix Smart Camera CM1
LUMIX_Smart_Camera_CM1

Panasonic: Παρουσίασε τη Lumix Smart Camera CM1

απο Kostas Gliatiotis

Με την εταιρεία να έχει αποχωρήσει εδώ και αρκετά χρόνια πλέον από την Ευρωπαική τουλάχιστον αγορά κινητής τηλεφωνίας, η παρουσίαση της τελευταίας κάμερας της Panasonic αποτελεί μια τουλάχιστον ενδιαφέρουσα πρόταση.

Η Lumix Smart Camera CM1 είναι ταυτόχρονα φωτογραφική μηχανή αλλά και κινητό τηλέφωνο, και μάλιστα SmartPhone που “τρέχει” Android. Ακριβώς όπως το Galaxy K Zoom της Samsung,  η νέα πρόταση της Panasonic ενσωματώνει κινητό τηλέφωνο στη κάμερα και όχι το αντίθετο.

Η Lumix Smart Camera CM1 λοιπόν, σαν κάμερα είναι εξοπλισμένη με έναν αισθητήρα των 20 Mpixels, αλλά με μέγεθος ίσο με αυτό των κανονικών φωτογραφικών μηχανών, και υπόσχεται να καταγράφει ανάλογες φωτογραφίες. Ο φακός της είναι κατασκευασμένος από τη Leica, και μπορεί να καταγράψει βίντεο σε ανάλυση 4k με περιορισμό όμως στα 15 καρέ το δευτερόλεπτο.

Στο κομμάτι του SmartPhone τώρα, η Lumix Smart Camera CM1 “κρύβει” στο εσωτερικό της έναν SnapDragon 801 επεξεργαστή της Qualcomm χρονισμένο στα 2.3 GHz και 2 GB μνήμης RAM ενώ τρέχει την 4.4.4 kitkat έκδοση του Android σε μια οθόνη 4.7 ιντσών και ανάλυσης 1080p. Το σύνολο να κάνει τη Lumix Smart Camera CM1 ένα αξιόλογο Smartphone τουλάχιστον σε χαρακτηριστικά.

Lumx-CM1-Front+Back

Με τη Lumix Smart Camera CM1 να είναι πρώτα φωτογραφική μηχανή και μετά κινητό τηλέφωνο, οι διαστάσεις αλλά και το σχέδιο της είναι σαφώς πιο κοντά σε αυτές μιας κανονικής φωτογραφικής μηχανής, με το βάρος να αγγίζει τα 204 γραμμάρια.

Η Panasonic σχεδιάζει να κυκλοφορήσει αρχικά τη Lumix Smart Camera CM1 στην Γαλλία και τη Γερμανία στην όχι χαμηλή τιμή των 899 ευρώ. Η εταιρεία μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινώσει αν σχεδιάζει κάποια στιγμή στο μέλλον να κάνει διαθέσιμη τη κάμερα/smartphone και σε κάποια άλλη χώρα εντός Ευρώπης ενώ είναι μάλλον απίθανο να τη δούμε και στη χώρα μας.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights