Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ SimplySecure: Πρωτοβουλία για δημιουργία “εύχρηστών” εργαλείων ασφαλείας.
simplysecure-in2mobile-featured-image

SimplySecure: Πρωτοβουλία για δημιουργία “εύχρηστών” εργαλείων ασφαλείας.

απο Kostas Gliatiotis

Πολύ καιρό πριν τις πρόσφατες αποκαλύψεις για το πως η Αμερικάνικη κυβέρνηση και όχι μόνο, παρακολουθούν και χρησιμοποιούν τα δεδομένα των χρηστών κάθε είδους ηλεκτρονικής συσκευής, υπήρχε και υπάρχει ακόμα μια μεγάλη ανάγκη για τη προστασία των χρηστών από κάθε είδους προσπάθεια “υποκλοπής” των δεδομένων τους.

Δεν είναι λίγοι επίσης αυτοί που γνωρίζουν μεν αρκετά αποτελεσματικούς τρόπους και εργαλεία που προσφέρουν ικανοποιητικό επίπεδο ασφάλειας, συνήθως όμως αυτά είναι αρκετά δύσχρηστα για το μέσο χρήστη ενός υπολογιστή ή ακόμα περισσότερο ενός κινητού τηλεφώνου.

Σε αυτό το πρόβλημα φαίνεται να έχει σκοπό να βρεί μια λύση ο οργανισμός SimplySecure που έχει σκόπο την απλοποίηση των υπάρχοντων εργαλείων αλλά και τη δημιουργία νέων ώστε να κάνει πιο εύκολο για τους χρήστες να προστατεύουν τα προσωπικά τους δεδομένα. Η Sara Sinclair Brody, πρώην υπάλληλος της Google είναι επικεφαλής του οργανισμού στον οποίο συμμετέχουν εταιρείες όπως η ίδια η Google υπόσχεται πως κάποια στιγμή στο μέλλον η SimplySecure θα δημιουρήσει ένα on-line εργαλείο που θα προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν πολλές από τις ήδη διαθέσιμες επιλογές ασφαλείας μέσα από ένα εύχρηστο και “όμορφο” περιβάλλον.

Η συγκεκριμένη προσπάθεια μπορεί να μην αποτελεί τη πρώτη του είδους της, ξεχωρίζει όμως λόγω της συμμετοχής εταιρειών όπως η Google και το DropBox σε αυτή, αλλά και λόγω της υποστήριξης που έχει από πολλούς αναλυτές τεχνολογίας και ασφάλειας, που σαφώς και έχουν κάθε λόγο να προσφέρουν στο μέσο χρήστη ένα “ασφαλέστερο” Internet.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights