Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Alibaba: Αξίζει 231 Δισεκατομμύρια δολάρια.
alibaba-in2mobile-featured-image

Alibaba: Αξίζει 231 Δισεκατομμύρια δολάρια.

απο alpha

Το Alibaba αποτελεί την “Κινέζικη” έκδοση του Amazon και του Ebay, αποτελώντας το μεγαλύτερο site δημοπρασιών και πωλήσεων παγκοσμίως, με δεδομένο και το ότι μεγάλο μέρος της κίνησης του προέρχεται από την αγορά της Κίνας.

Με την εισαγωγή του στο χρηματιστήριο, η αξία της κάθε μετοχής του Alibaba υπολογίζεται σε 93.89 δολάρια Αμερικής. Με την “αρχική προσφορά αγοράς” IPO να συγκεντρώνει ήδη 21.8 δισεκατομμύρια δολάρια, το Alibaba ήδη έχει ξεπεράσει τη μέχρι στιγμής μεγαλύτερη IPO στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών που και πάλι ανήκε στη Κινέζικη Αγροτική Τράπεζα με 20 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η αξία του Alibaba οφείλεται κυριώς στην “απήχηση” που έχει στην εγχώρια αγορά της Κίνας, μια αγορά στην οποία μέχρι και σήμερα πολλές ανάλογες εταιρείες όπως το eBay δυσκολεύονται να κατακτήσουν, λόγω της διαφορετικής νοοτροπίας της αλλά και της αντιμετώπισης που έχουν από την Κινεζική κυβέρνηση.

Με τη χώρα να διαθέτει 600 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες του Internet, περισσότερους από ότι πολλές άλλες χώρες μαζί, είναι απόλυτα λογικό το Alibaba να θεωρείται πως ήδη έχει πρόβαση σε μια πραγματικά μεγάλη αγορά.

Σύμφωνα με τον Jack Ma, που δημιούργησε το Alibaba στο σπίτι του από τον υπολογιστή του το 1999 (και πλέον θεωρείται ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα) το Site αποτελεί ένα συνδυασμό των Amazon, Ebay και Paypal προσφέροντας το σύνολο των υπηρεσιών του πλέον και εκτός Κίνας, με τη δημοτικότητα του να αυξάνεται ραγδαία και στις Ηνωμένες Πολιτείες, όχι όμως ακόμα και στην Ευρώπη.

jack-ma-alibaba

Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της εισαγωγής του Alibaba στην Αμερικάνικη αγορά και μάλιστα με τόσο μεγάλη οικονομική ισχύ είναι πως στο μέλλον δεν είναι απίθανο να δούμε το κινέζικο Site να ανταγωνίζεται “καθιερωμένες” εταιρείες όπως η Amazon και το Facebook στην εξαγορά εταιρειών και την απόκτηση ακόμα μεγαλύτερης ισχύος και επιρροής στην αγορά.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights