Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Google: Απαιτεί περισσότερες από τις εφαρμογές της προεγκατεστημένες
google-in2mobile-featured-image1

Google: Απαιτεί περισσότερες από τις εφαρμογές της προεγκατεστημένες

απο Kostas Gliatiotis

Σε μια εποχή που οι περισσότεροι κατασκευαστές Android συσκευών επιλέγουν να διαφοροποιήσουν τις προτάσεις τους από τον ανταγωνισμό κυρίως μέσω του διαφορετικού γραφικού περιβάλλοντος που σχεδιάζει ο καθένας και τις επιπλέον εφαρμογές και δυνατότητες που προσφέρει, η Google φαίνεται να μην συμφωνεί απόλυτα με αυτή τη πολιτική και αναζητά τρόπους να τη “διορθώσει”

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, η Google έχει υπογράψει πλέον νέα συμβόλαια με τους περισσότερους από τους μεγάλους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων, που τους υποχρεώνουν να προεγκαθιστούν στις συσκευές τους περισσότερες από τις εφαρμογες της εταιρείας.

Οι πληροφορίες λένε πως η Google ζητά από τους κατασκευαστές να προεγκαταστήσουν μέχρι και 20 εφαρμογές της στις συσκευές τους. Ταυτόχρονα όπως μέχρι και σήμερα συνεχίζει να θέλει αυτές να είναι άμεσα προσβάσιμες από το χρήστη στην οθόνη αναμονής.

Σε πολλες περιπτώσες οι εφαρμογές της εταιρείας έρχονται σε “σύγκρουση” με αυτές των κατασκευαστών, όπως το Google Now με το S-Voice της Samsung αλλά και τις προσφορές που οι περισσότεροι κάνουν σε υπηρεσίες on-line αποθήκευσης όπως το DropBox και το Box αντί του δικού της Google Drive.

Με δεδομένο πως τα έσοδα της Google πλέον βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στις διαφημίσεις και τις υπηρεσίες που προσφέρει σε φορητές συσκευές είναι λογικό η εταιρεία να θέλει να εξασφαλίσει τα έσοδα της. Από την άλλη πλευρά όμως οι κατασκευαστές που επιθυμούν να διαχωριζουν τις δικές του προτάσεις ο καθένας θα συνεχίσουν να δημιουργούν “προβλήματα” στην εταιρεία η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει φτάσει στο σημείο (και πιθανότατα δεν μπορεί νομικά) να τους ζητήσει να μην προωθούν υπηρεσίες που είναι ανταγωνιστικές των δικών της.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights