Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Οι χρήστες του iPhone 5 το ανταλλάσουν/πουλάνε για να αγοράσουν ένα iPhone 6
iphone-6-trade-ins-stats-in2mobile-featured-image

Οι χρήστες του iPhone 5 το ανταλλάσουν/πουλάνε για να αγοράσουν ένα iPhone 6

απο Kostas Gliatiotis

Το on-line site ανταλλαγών και πωλησης κινητών τηλεφώνων CompareMyMobile προσφέρει στους χρήστες του τη δυνατότητα να πουλήσουν σε αυτό την παλιά τους συσκευή με σκοπό να αγοράσουν κάποια καινούρια, και μετά τη κυκλοφορία των iPhone 6 και iPhone 6 Plus έδωσε στη δημοσιότητα μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία για ποιες συσκευές ανταλλάσουν οι χρήστες του προκειμένουν να αποκτήσουν το νέο iPhone.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, το 88% των χρηστών του αντάλλαξαν ένα παλαιότερο iPhone για να αγοράσουν το iPhone 6. Αντίστοιχα, μόλις τ0 7.3% των χρηστών του CompareMyMobile αντάλλαξαν κάποια συσκευή της Samsung προκειμένου να αγοράσουν το νέο iPhone ενώ το ποσοστό της HTC είναι μόλις 3.2% με δεδομένο το ότι και οι πωλήσεις της εταιρείας είναι αρκετά χαμηλότερες.

Από το 88% των χρηστών παλαίοτερων iPhone που το αντάλλαξαν μέσω του CompareMyMobile, το 55% έδωσε το “παλιό” του πλέον iPhone 5. Το εντυπωσιακότερο στοιχείο είναι πως άλλο ένα 20% των χρηστών, αντάλλαξαν το iPhone 5s που αποτελεί την αμέσως προηγούμενη συσκευή της εταιρείας. Τέλος, το HTC One M8 καταλαμβάνει ποσοστό 1.9% έστω και οριακά μεγαλύτερο από το 1.6% που αποτελούν οι χρήστες του Galaxy S4 της Samsung.

Συγκριτικά, από αυτούς που αγόρασαν ένα Galaxy S5 της Samsung μέσω του site, το ένα τρίτο περίπου έδωσε ένα παλαιότερο iPhone.

Τα στατιστικά αυτά τουλάχιστον με βάση το CompareMyMobile, δείχνουν πως οι περισσότεροι που αγοράζουν ένα από τα δύο νέα iPhone δεν είναι “νέοι” πελάτες της εταιρείας αλλά ήδη χρήστες κάποιας παλαιότερης συσκευής της. Αυτό σημαίνει πως αν η τάση αυτή ισχύει και γενικότερα, η Apple δεν έχει καταφέρει με τις νέες της συσκευές να “προσελκύσει” κόσμο από την αγορά του Android.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights