Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Microsoft: Παρουσίασε τα Windows 10

Microsoft: Παρουσίασε τα Windows 10

απο alpha

Σε πλήρη αντίθεση με το ότι θα περίμενε κανείς αλλά και με το πως μέχρι τώρα σύνηθιζε η εταιρεία να παρουσιάζει κάθε νέα έκδοση του λειτουργικού της συστήματος για υπολογιστές, η Microsoft έκανε σήμερα τη πρώτη επίσημη παρουσίαση των επόμενων Windows με την ονομασία Windows 10.

Σε μια εκδήλωση με προσκεκλημένους περίπου 50 δημοσιογράφους μόνο, η Microsoft παρουσιάσε τα Windows 10, αναφέρθηκε σε αυτά περισσότερο από ότι έδειξε έστω και τη δοκιμαστική τους μορφή και ανέλυσε τις διαφορές που αυτά θα έχουν.

Σημαντικότερη από όλες είναι η επιστροφή στο γραφικό περιβάλλον των Windows 7 σε μεγάλο βαθμό, μετά την όχι ιδιαίτερα θερμή αποδοχή που είχαν τα Windows 8 από το αγοραστικό κοινό, λόγω του εντελώς διαφορετικού τρόπου λειτουργίας τους. Σύμφωνα με την ίδια τη Microsoft τα Windows 10 θα βασίζονται στην αποδεδειγμένη επιτυχία των Windows 7 αλλά θα διαθέτουν τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά που παρουσίασε η εταιρεία με τα Windows 8. Δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες για το τι ακριβώς εννοεί η εταιρεία με αυτό.

Σύμφωνα με τη Microsoft, τα Windows 10 θα είναι η πρώτη έκδοση που θα δοκιμάσει έστω να “εννοποιήσει” όλα τα είδη συσκευών κάτω από μια κοινή πλατφόρμα. Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε πως η εταιρεία είχε κάνει αντίστοιχες δηλώσεις αλλά και προσπάθειες κατά τη παρουσίαση των Windows 8 αλλά κυρίως των Windows Phone 8 η αρχιτεκτονική των οποίων είχε αλλάξει σημαντικά ακριβώς για να εξυπηρετήσει αυτό το σκοπό. Σε κάθε περίπτωση είναι σχεδόν βέβαιο πως η εταιρεία αναγνωρίζει τη πραγματική ανάγκη να εννοποιήσει περισσότερο τον τρόπο που λειτουργούν οι κάθε είδους συσκευές με δικό της λειτουργικό σύστημα.

Σε ότι έχει να κάνει με την “οπτική” παρουσίαση των Windows 10 η εταιρεία περιορίστηκε (περιέργως) προς το παρόν στη προβολή μιας μόνο εικόνας της επιφάνειας εργασίας του νέου λειτουργικού της συστήματος, ενώ είναι βέβαιο πως τους επόμενους μήνες θα γίνουν διαθέσιμες περισσότερες πληροφορίες για αυτά.

Η κυκλοφορία τους αναμένεται “αργότερα το 2015” σύμφωνα με τη Microsoft, λογικά αρχικά πρώτα σε δοκιμαστική μορφή πριν την εκκίνηση της επίσημης διάθεσης τους στους καταναλωτές.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights