Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Samsung: Περισσότερες πληροφορίες για τα Galaxy A5 και A3

Samsung: Περισσότερες πληροφορίες για τα Galaxy A5 και A3

απο Kostas Gliatiotis

Με το Galaxy Alpha να έχει ξεκινήσει σταδιακά να διατίθεται στην αγορά ανά το κόσμο, εδώ και λίγο καιρό είχε γίνει γνωστό πως η Samsung ετοιμάζει δύο ακόμα συσκευές για τη συγκεκριμένη κατηγορία, τα Galaxy A5 και Galaxy A3. Πλέον οι δύο συσκευές έκαναν και “επίσημα” την εμφάνιση τους προσφέροντας μας μια καλύτερη “εικόνα” για τον σχεδιασμό και τη κατασκευή τους αλλά και επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες για τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές λοιπόν, οι δύο νέες συσκευές θα διατηρούν τη μεταλλική κατασκευή του Galaxy Alpha, με τις απαραίτητες σχεδιαστικές αλλαγές όμως που “επιβάλει¨ η χαμηλότερη κατηγορία τους και αντίστοιχα η τιμή πώλησης.

Το Galaxy A5 διαθέτει οθόνη διαγωνίου 5 ιντσών, τεχνολογίας SUPER AMOLED, με την ανάλυσης της όμως να περιορίζεται σε 1280 x 720 pixels, ανάλυση πιθανότατα χαμηλή για μια τόσο μεγάλη οθόνη, λογική όμως στη συγκεκριμένη κατηγορία τιμής. Στο εσωτερικό του θα βρίσκεται ο SnapDragon 410, ο πρώτος 64-bit επεξεργαστής της Qualcomm, με τέσσερις ARM A-53 πυρήνες χρονισμένους στο 1.2 GHz. Οι συγκεκριμένοι πυρήνες αποτελούν την 64-bit “εξέλιξη” των ARM A-7 προσφέροντας θεωρητικά τουλάχιστον και καλύτερη απόδοση. Η Adreno 306 κάρτα γραφικών, όπως δηλώνει και η ονομασία της αποτελεί μια ελάχιστα βελτιωμένη έκδοση της Adreno 305 που χρησιμοποιείται ήδη σε συσκευές όπως το G2 Mini της LG με την απόδοση της να είναι σίγουρα ικανοποιητική για τη συγκεκριμένη κατηγορία. Η μνήμη RAM περιορίζεται στο 1 GB ενώ ο αποθηκευτικός χώρος θα είναι 16 GB, περισσότερο από ότι έχουμε συνηθίσει στη συγκεκριμένη κατηγορία. Τέλος η κάμερα του Galaxy A5 θα διαθέτει αισθητήρα ανάλυσης 12 Mpixels, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά του.

Το Galaxy A3 με τη σειρά του διαφέρει ουσιαστικά στον τομέα της οθόνης με την διαγώνιο της να είναι στις μόλις 4.5 ίντσες και την ανάλυσης της να είναι ακόμα χαμηλότερη στα 960 x 540 pixels. Τελικά και η οθόνη του Galaxy A3 είναι τεχνολογίας SUPER AMOLED σε αντίθεση με τις πρώτες πληροφορίες που το ήθελαν να χρησιμοποιεί οθόνη LCD. Στο εσωτερικό του βρίσκεται ο ίδιος SnapDragon 410 επεξεργαστής της Qualcomm επίσης σε συνδυασμό με 1 GB μνήμης RAM ενώ και εδώ ο αποθηκευτικός χώρος ανέρχεται σε 16 GB. Η κάμερα έχει αισθητήρα ανάλυσης 8 Mpixels και συμπληρώνει το σύνολο των τεχνικών χαρακτηριστικών.

Φαίνεται πως η Samsung αναγνωρίζει τη διαφορά που έχουν σε απήχηση από την αγορά οι συσκευές με μεταλλική κατασκευή και σχεδιάζει να εκμεταλλευτεί αυτό το γεγονός ακόμα και σε κατηγορίες τιμής στις οποίες μέχρι και σήμερα κανένας άλλος κατασκευαστής δεν έχει καταφέρει να προσφέρει κάτι ανάλογο.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights