Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Apple: Μοναδικός κωδικός για εφαρμογές που έχουν πρόσβαση στο iCloud
icloud-drive-in2mobile-featured-image

Apple: Μοναδικός κωδικός για εφαρμογές που έχουν πρόσβαση στο iCloud

απο Kostas Gliatiotis

Μετά τη πρόσφατη διαρροή πολλών φωτογραφιών διαφόρων επωνύμων, οι οποίες αποκτήθηκαν με “παράνομη” πρόσβαση στους iCloud λογαριασμούς των χρηστών, η Apple φαίνεται πως τελικά πήρε απόφαση να αλλάξει τον τρόπο που οι χρήστες έχουν πρόσβαση σε αυτό μέσω εφαρμογών τρίτων, περιορίζοντας έτσι όσο είναι δυνατόν τη πιθανότητα να συμβεί κάτι ανάλογο στο μέλλον.

Πλέον, εφαρμογές όπως το Office της Microsoft που μπορεί να έχει άμεση πρόσβαση στα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στον iCloud λογαριασμό του χρήστη, θα πρέπει να εισάγουν ένα “μοναδικό” κωδικό για τη πρόσβαση τους σε αυτό.

Η διαδικασία φαίνεται να είναι αρκετά απλή, με την Apple να δηλώνει πως ο “μοναδικός” κωδικός για κάθε εφαρμογή θα αποστέλεται με μήνυμα στην iOS συσκευή που έχει ορίσει ο χρήστης να λαμβάνει τα συγκεκριμένα μηνύματα.

Μάλιστα, από τη στιγμή ενεργοποίησης της νέας δυνατότητας, οι εφαρμογές που έχουν πρόσβαση στο iCloud θα “αποσυνδεθούν” αυτόματα και για να μπορέσει ο χρήστης να έχει πρόσβαση στα δεδομένα του μέσω αυτών θα πρέπει να ακολουθήσει τη συγκεκριμένη διαδικασία για κάθε μια από αυτες. Με αυτόν τον τρόπο η Apple εξασφαλίζει πως όλοι οι χρήστες θα κάνουν άμεσα χρήση του νέου χαρακτηριστικού ασφαλείας.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights