Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Facebook: Δεν σκοπεύει να βγάλει χρήματα από το WhatsApp

Facebook: Δεν σκοπεύει να βγάλει χρήματα από το WhatsApp

απο Kostas Gliatiotis

Λίγους μήνες μετά την εξαγορά της δημοφιλούς εφαρμογής WhatsApp από το Facebook, ο Mark Zuckerberg Διευθύνων Σύμβουλος (και δημιουργός) του κοινωνικού δικτύου δήλωσε στο Reuters πως προς το παρόν τουλάχιστον δεν σκοπεύει να αναζητήσει τρόπο να έχει περισσότερα έσοδα από αυτό.

Το “μοντέλο” λειτουργίας του WhatsApp είναι πολύ απλό αλλά ταυτόχρονα όπως φαίνεται και ιδιαίτερα αποδοτικό. Η εφαρμογή είναι δωρεάν για τον πρώτο χρόνο χρήσης της ενώ στη συνέχεια απαιτείται μόλις 1 δολάριο Αμερικής για να την αγοράσει κάποιος και να συνεχίσει να τη χρησιμοποιεί… για πάντα.  Με περισσότερο απο 500 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως το WhatsApp είναι αρκετά δημοφιλές και είναι λογικό το Facebook να μη θέλει να αναζητήσει τρόπους να αυξήσει τα έσοδα του από αυτό, βάζοντας τυχόν σε “κίνδυνο” τη δημοτικότητα του.

Η συγκεκριμένη απόφαση πιθανόν εν μέρη να έχει να κάνει και με τον τρόπο που αντιδρούν οι ανταγωνιστικές του WhatsApp ανάλογες υπηρεσίες, αφού πιθανή προβολή διαφημίσεων σε αυτό με ταυτόχρονη “εκμετάλλευση” της δημοτικότητας του Facebook θα κινείται στα όρια του “αθέμιτου ανταγωισμού”.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights