Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Google: Επιπλέον προστασία μέσω USB-Stick

Google: Επιπλέον προστασία μέσω USB-Stick

απο alpha

Η Google “φημίζεται” για την έμφαση που δίνει στην ασφάλεια των δεδομέων του κάθε χρήστη, προσφέροντας του διαφορετικούς τρόπους προστασίας και εξασφάλισης ότι αυτά θα είναι προσβάσιμα μόνο από τον ίδιο.

Εκτός του “Two step verification” που δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να λαμβάνει σε γραπτό μήνυμα στο κινητό του έναν μοναδικό κωδικό ασφαλείας κάθε φορά που θέλει να έχει πρόσβαση στα δεδομένα του, η εταιρεία προσφέρει πλέον ένα ακόμα μέσο επιπλέον ασφάλειας με τη χρήση ενός USB Stick κρυπτογραφημένου ώστε να δηλώνει τη μοναδική ταυτότητα του χρήστη.

Θεωρητικά, ο κάθε χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιο USB Stick που διαθέτει ήδη με τη προυπόθεση αυτό να υποστηρίζει το πρώτυπο πιστοποίησης FIDO. Προς το παρόν, με δεδομένο το ότι η Google προσφέρει το δικό της λειτουργικό σύστημα για υπολογιστές που όμως δεν είναι αρκετά διαδεδομένο, η εταιρεία προσφέρει την επιπλέον αυτή δυνατότητα ασφαλείας για χρήση με τον Google Chrome σε οποιοδήποτε υπολογιστή. Αυτό σημαίνει πως για να εκμεταλευτεί ο χρήστης την επιπλέον ασφάλεια που προσφέρει θα πρέπει να χρησιμοποιεί τον Browser της Google και όχι κάποια εναλλακτική επιλογή όπως ο Firefox και ο Internet Explorer.

Μπορεί προς το παρόν η Google να είναι η μοναδική εταιρεία που προσφέρει εύκολα και άμεσα προσβάσιμη τη συγκεκριμένη δυνατότητα, πολλές εταιρείες όμως έχουν “δεσμευθεί” να ακολουθήσουν το παράδειγμα της στο άμεσο μέλλον. Μεταξύ αυτών είναι και η Microsoft που όπως είναι λογικό έχει τη δυνατότητα να “υλοποιήσει” καλύτερα την δική της ανάλογη πρόταση με υποστήριξη για ολόκληρο το λειτουργικό σύστημα ενός υπολογιστή.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights