Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Android Wear: Αναβάθμιση προσθέτει σημαντικές λειτουργίες
android-wear-instalation-problem-in2mobile-featured-image

Android Wear: Αναβάθμιση προσθέτει σημαντικές λειτουργίες

απο alpha

Το Android Wear της Google μετράει μόλις μερικούς μήνες από τη παρουσίαση του, και ακόμα μικρότερο χρονικό διάστημα που είναι διαθέσιμο σε Smartwatches των μεγάλων κατασκευαστών και όχι μόνο.

Δυστυχώς όμως στη σημερινή του μορφή, το Android Wear έχει σημαντικά μειονεκτήματα, αφού η λειτουργία των Smartwatches που το χρησιμοποιούν απαιτεί τη σύνδεση τους με κάποια Android συσκευή, με το Smartwatch από μόνο του να διαθέτει σημαντικά περιορισμένη λειτουργικότητα.

Η Google ανακοίνωσε πως τις επόμενες ημέρες πρόκειται να ξεκινήσει την αναβάθμιση του Android Wear στα Moto 360, LG G watch και Gear Live της Samsung που θα προσθέτει μερικά νέα χαρακτηριστικά και λειτουργίες σε αυτό.

Το πρώτο χαρακτηριστικό είναι η αυτόνομη λειτουργία του GPS για όσα Smartwatch το διαθέτουν, με σκοπό τη χρήση του χωρίς κάποιο κινητό τηλέφωνο για τη παρακολουθήση της άσκησης και της μετακίνησης γενικότερα του χρήστη. Δυστυχώς όμως τα Smartwatch που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα δεν διαθέτουν GPS δέκτη με αποτέλεσμα το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό να είναι περισσότερο χρήσιμο σε συσκευές που πρόκειται να κυκλοφορήσουν σύντομα όπως το Gear S της Samsung και το G Watch R της LG.

Το δεύτερο χαρακτηριστικό της νέας έκδοσης του Android Wear που είναι και περισσότετο χρήσιμο πρακτικά αφού υποστηρίζεται και στα ήδη υπάρχοντα Smartwatch είναι η δυνατότητα σύνδεσης της ίδιας της συσκευής με κάποιο Bluetooth αξεσουάρ όπως ακουστικά. Για κάποιο περίεργο λόγο, η συγκεκριμένη δυνατότητα δεν υπήρχε εξ αρχής στο Android Wear με αποτέλεσμα ο χρήστης ενός από τα Smartwatch που το διαθέτουν να μην έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει ένα Bluetooth σετ ακουστικών για παράδειγμα με το ρολόι του για την ακρόαση μουσικής. Μάλιστα μέχρι σήμερα δεν ήταν καν δυνατή η ακρόαση μουσικής off-line από το ίδιο το Smartwatch, κάτι που και αυτό με τη σειρά του θα αλλάξει με τη συγκεκριμένη αναβάθμιση.

Η Google δείχνει να “βιάστηκε” να διαθέσει το Android Wear στην αγορά, σε μια προσπάθεια ίσως να προλάβει τον ανταγωνισμό ή και να δώσει στους κατασκευαστές το χρόνο να αποκτήσουν την απαραίτητη εμπειρία σε αυτό πριν τη μεγαλύτερη εξάπλωση του. Οι συγκεκριμένες ελλείψεις πάντως μαζί με κάποια προβλήματα που είχαν εμφανιστεί κατά την αρχική του διάθεση δείχνουν μια εικόνα προχειρότητας στην οποία δεν μας είχε συνηθίσει μέχρι σήμερα η Google.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights