Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Microsoft: Τα Windows Phone 8.1 ξεπερνούν τα Windows Phone 8
windows-phone-8-1-update-1-in2mobile-featured-image

Microsoft: Τα Windows Phone 8.1 ξεπερνούν τα Windows Phone 8

απο Kostas Gliatiotis

Η Microsoft μπορεί να αντιμετωπίζει μέχρι και σήμερα προβλήματα στην προώθηση και την αποδοχή από μεγαλύτερο μέρος της αγοράς του δικού της λειτουργικού συστήματος για κινητά, των Windows Phone, φαίνεται όμως πως αυτά καταφέρουν να πετύχουν κάτι που μέχρι στιγμής τουλάχιστον το Android της Google δεν έχει καταφέρει.

Μερικούς μόλις μήνες μετά την διάθεση της έκδοσης 8.1 των Windows Phone στην αγορά, αυτά κατέχουν πλέον το μεγαλύτερο ποσοστό στις συσκευές που τρέχουν το λειτουργικό της Microsoft, με τα Windows Phone 8.0  να βρίσκονται πλέον στη δεύτερη θέση. Αναλυτικότερα τα Windows Phone 8.1 χρησιμοποιούνται στο 46.7% των συσκευών με τα Windows Phone 8.0 να βρίσκονται πλέον στο 36.8%. Οι παλαιότερες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος υπολογίζονται όλες μαζί στη συγκεκριμένη στατιστική έρευνα αφού οι συσκευές που “τρέχουν” τις εκδόσεις αυτές δεν μπορούν να αναβαθμιστούν σε Windows Phone 8.x και δεν υπολογίζονται στο βαθμό υιοθέτησης τους.

Αυτό δείχνει με τον καλύτερο τρόπο ότι τα Windows Phone έχουν σχεδιαστεί ώστε η αναβάθμιση των συσκευών σε κάθε νέα έκδοση να είναι μια (σχετικά) εύκολη διαδικασία που στο μεγαλύτερο της μέρος μπορεί να ολοκληρωθεί από την ίδια τη Microsoft και όχι από τους κατασκευαστές των συσκευών.

Σε ότι έχει να κάνει με τους κατασκευαστές τώρα με τη σειρά τους, το 95% των Windows Phone συσκευών είναι συσκευές κατασκευασμένες από τη Nokia, κάτι μάλλον αναμενόμενο αφού η εταιρεία προσφέρει και τις περισσότερες συσκευές με το συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα σε σχεδόν όλες τις κατηγορίες τιμής. Η HTC βρίσκεται στη δεύτερη θέση με μόλις… 3% ενώ η Samsung είναι σε ακόμα χαμηλότερο ποσοστό με μόλις 1%. Οι υπόλοιποι κατασκευαστές συγκεντρώνουν το υπόλοιπο ποσοστό, δείχνοντας έτσι πως η πρώην Nokia και πλέον κομμάτι της ίδιας της Microsoft είναι η μόνη εταιρεία που ασχολείται πραγματικά με το συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα.

Σε ότι αφορά τις ίδιες τις συσκευές τώρα, το Lumia 520 της πρώην Nokia είναι η συσκευή με τις περισσότερες πωλήσεις, με το Lumia 625 να είναι δεύτερο στη συγκεκριμένη λίστα. Στο σύνολο των συσκευών, οι ακριβές προτάσεις όπως το Lumia 930 και τα παλαιότερα Lumia 925 και Lumia 920 καταλαμβάνουν πολύ μικρό ποσοστό δείχνοντας πως το λειτουργικό της Microsoft έχει τη μεγαλύτερη “απήχηση” στις χαμηλές κατηγορίες τιμής.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights