Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei Talkband B1 Review

Huawei Talkband B1 Review

απο Kostas Gliatiotis

Εισαγωγή

Η αγορά των Smartbands αποτελεί την «εναλλακτική» για όσους αναζητούν μια συσκευή που να προσφέρει αυξημένη λειτουργικότητα, δυνατότητα σύνδεσης με το κινητό τους τηλέφωνο και ταυτόχρονα δεν επιθυμούν να ξοδέψουν τα χρήματα που κοστίζει ένα Smartwatch. Σε αυτή τη κατηγορία συσκευών, η λειτουργικότητα «περιορίζεται» συνήθως στη παρακολούθηση των στατιστικών στοιχείων άθλησης του ιδιοκτήτη του Smartband. Σε αυτή τη κατηγορία συσκευών, η Huawei παρουσίασε το Talkband B1 προσφέροντας ταυτόχρονα και μερικές ενδιαφέρουσες επιπλέον δυνατότητες.

Το Talkband B1 της Huawei έρχεται στη χώρα μας από τη Wind και πωλείται μέσω των καταστημάτων της, καθώς και αυτών του Public στην αρκετά ελκυστική τιμή των 129 ευρώ. Μετά την ευγενική παραχώρηση του Talkband B1 από την WIND για τις ανάγκες της συγκεκριμένης παρουσίασης, θα γνωρίσουμε μαζί τη νέα αυτή πρόταση της Huawei, καθώς και το τι διαφορετικό προσφέρει στη κατηγορία των Smartbands.

Σχέδιο Μέγεθος και βάρος.

talkband-b1-in2mobile (1)

Το Talkband B1 έρχεται σε διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς, που αφορούν στο «λουράκι» του, με το πλαστικό που χρησιμοποιείται να είναι ιδιαίτερα καλής ποιότητας παραμένοντας αρκετά «εύκαμπτο» για την άνετη χρήση του. Το βάρος του διατηρείται σε αρκετά χαμηλά επίπεδα, με δεδομένο και το διπλό χαρακτήρα του Talkband B1 με τον οποίο θα ασχοληθούμε στη συνέχεια.

Η οθόνη του είναι τεχνολογίας AMOLED με μικρή φυσικά ανάλυση και μέγεθος αφού έχει σκοπό να εξυπηρετήσει βασικές ανάγκες του χρήστη όπως τη προβολή των στατιστικών άθλησης, την … ώρα αλλά και να τον ενημερώνει για το ποιος τον καλεί στο κινητό του τηλέφωνο. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η οθόνη του Talkband B1 είναι ευανάγνωστη ακόμα και κάτω από το φως του ήλιου προσφέροντας άνετη χρήση.

talkband-b1-in2mobile (2)

Με δεδομένο το χαρακτήρα του ως συσκευή που βοηθάει στη παρακολούθηση της άσκησης του ιδιοκτήτη του, το Talkband B1 διαθέτει πιστοποίηση ΙΡ57 για την αντοχή του στο νερό και τη σκόνη, επιτρέποντας την άνετη χρήση του κάτω από  όλες τις συνθήκες.

Λειτουργικότητα.

talkband-b1-in2mobile (6)

Το Talkband B1 λειτουργεί σε συνδυασμό με την εφαρμογή που έχει δημιουργήσει η Huawei για κινητά τηλέφωνα. Μάλιστα εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε πως αυτή είναι διαθέσιμη για Android συσκευές αλλά και για iOS της Apple προσφέροντας στο χρήστη του μεγαλύτερη ελευθερία επιλογών.

Screenshot_2014-11-12-00-18-05 Screenshot_2014-11-12-00-18-15 Screenshot_2014-11-12-00-18-47

Η εφαρμογή αυτή αναλαμβάνει να καταγράψει στο κινητό τηλέφωνο του χρήστη τα στατιστικά στοιχεία άθλησης του και υπολογίζει τα αποτελέσματα με βάση την ηλικία το βάρος και το ύψος του, στοιχεία που πρέπει να δώσει ο χρήστης κατά την εγκατάσταση της.

Οι επιπλέον δυνατότητες που προσφέρει είναι μάλλον ενδιαφέρουσες, με τη χρησιμότερη από αυτές να είναι η λειτουργία του Talkband B1 σαν … ξυπνητήρι. Παρά το ότι δεν διαθέτει κάποιο ηχείο, το Talkband B1 χρησιμοποιεί την ενσωματωμένη δόνηση του ώστε να ξυπνά το χρήστη με έναν αρκετά ευγενικό τρόπο. Ταυτόχρονα παρακολουθεί το πότε αυτός κοιμάται και μπορεί με βάση τα στοιχεία ηλικίας κλπ που έχουν καταχωρηθεί στην εφαρμογή, να υπολογίσει αν αυτός κοιμάται σωστά, πότε βρίσκεται σε βαθύ ύπνο, πότε ετοιμάζεται να ξυπνήσει και αν τελικά ο ύπνος αυτός είναι αρκετός για να του προσφέρει τη ξεκούραση που χρειάζεται.

Screenshot_2014-11-12-00-18-53 Screenshot_2014-11-12-00-19-05 Screenshot_2014-11-12-00-20-18

Το Talkband B1 μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί και σαν Bluetooth ακουστικό ομιλίας, χρησιμοποιώντας έναν αρκετά έξυπνο μηχανισμό αφαίρεσης από το λουράκι του. Με τη πίεση ενός πλήκτρου στο μπροστινό του μέρος αφαιρείται και μπορεί να τοποθετηθεί στο αυτί του χρήστη ακριβώς όπως κάθε Bluetooth ακουστικό της αγοράς. Μάλιστα όταν ο χρήστης του δέχεται μια κλήση και αφαιρέσει το Talkband B1 από το λουράκι, αυτό περιμένει μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να το τοποθετήσει στο αυτί του και στη συνέχεια απαντά αυτόματα στη κλήση προσφέροντας περισσότερη ευκολία.

talkband-b1-in2mobile (7)

Μπαταρία.

Η Huawei δηλώνει πως το Talkband B1 μπορεί να παραμένει ενεργό για περισσότερες από δέκα ημέρες, όταν όμως χρησιμοποιείται μόνο του χωρίς τη σύνδεση σε κάποιο κινητό τηλέφωνο. Ο χρόνος λειτουργίας μειώνεται σημαντικά όταν ο χρήστης του το έχει συνδεδεμένο σε κινητό τηλέφωνο και ειδικά αν το χρησιμοποιεί σαν Bluetooth ακουστικό για ομιλία. Σε κάθε περίπτωση όμως, το Talkband B1 μπορεί να παραμείνει ενεργό για περισσότερες από δύο ημέρες, προσφέροντας στο χρήστη του τη δυνατότητα να το χρησιμοποιεί χωρίς να ασχολείται ιδιαίτερα με τη φόρτιση του.

H Huawei φρόντισε ώστε η φόρτιση του Talkband B1 να είναι μια σχετικά εύκολη διαδικασία, αφού αυτό δεν απαιτεί τη χρήση κάποια βάσης φόρτισης, ούτε όμως και ενός φορτιστή. Το ίδιο το Talkband B1 διαθέτει μια USB θύρα στο λουράκι του, μέσω της οποίας είναι δυνατή η φόρτιση του από κάποιον υπολογιστή, κάνοντας τη φόρτιση του σχετικά εύκολη υπόθεση όταν ο χρήστης του βρίσκεται για παράδειγμα στο γραφείο του ή το σπίτι.

talkband-b1-in2mobile (3)

Συμπέρασμα.

Η Huawei κατάφερε να δημιουργήσει ένα αρκετά διαφορετικό Smartband από τις περισσότερες προτάσεις του ανταγωνισμού, στηριζόμενη κυρίως στο … διπλό του χαρακτήρα και σαν Bluetooth ακουστικό. Με μια αρκετά ελκυστική τιμή πώλησης, το Talkband B1 μπορεί να καλύψει τις περισσότερες απαιτήσεις των χρηστών που συνειδητά επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν ένα Smartband στη καθημερινότητα τους.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights