Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Google: Προσφέρει 1 εκατομμύριο δολάρια στο νικητή του A.M. Turing Award

Google: Προσφέρει 1 εκατομμύριο δολάρια στο νικητή του A.M. Turing Award

απο Kostas Gliatiotis

Το A.M Turing Award, αποτελεί για τον κόσμο της πληροφορικής και περισσότερο του προγραμματισμού, το ανάλογο του βραβείου Νόμπελ, με πολλούς καταξιωμένους προγραμματιστές να το έχουν κερδίσει από το 1966 που απονέμεται.

Το βραβείο έχει πάρει την ονομασία του από τον Alan Turing, πρωτοπόρο του προγραμματισμού και των υπολογιστών, πριν ακόμα την επίσημη εμφάνιση τους, όταν εργαζόταν σαν “αποκωδικοποιητής” για τους συμμάχους κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου πολέμου.

Το “πρόβλημα” με το συγκεκριμένο βραβείο είναι ότι παρά τη “βαρύτητα” του στο χώρο της πληροφορικής, δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό στο ευρύ κοινό, λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα του, αλλά και του ότι δεν έχει προβληθεί σχεδόν καθόλου.

Μέχρι σήμερα, το χρηματικό έπαθλο που συνόδευε το A.M. Turing Award ήταν 250.000 δολάρια. Η Google όμως που μαζί με την Intel είναι χορηγοί του από το 2007, αποφάσισε να πάρει εξ’ολοκλήρου τον έλεγχο του χρηματικού βραβείου και να το αυξήσει σημαντικά στο 1 εκατομμύριο δολάρια.

Η κίνηση αυτή μπορεί να μην έχει ιδιαίτερη σημασία για το ευρύ κοινό, δείχνει όμως με τον καλύτερο τρόπο σε αυτούς που έχει σημασία, δηλαδή τους προγραμματιστές, ότι η εταιρεία ενδιαφέρεται να τους προσελκύσει και να αυξήσει το ενδιαφέρον τους.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights