Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Google: Επιλεκτική σειρά εμφάνισης αποτελεσμάτων.
google-in2mobile-featured-image1

Google: Επιλεκτική σειρά εμφάνισης αποτελεσμάτων.

απο Kostas Gliatiotis

Πριν μερικές ώρες ένα δικαστήριο στις Ηνωμένες Πολιτείες και πιο συγκεκριμένα στο San Francisco, αποφάσισε υπέρ της Google δίνοντας της το δικαίωμα να παρουσιάζει αποτελέσματα αναζητήσεων με τη σειρά που αυτή επιθυμεί.

Η διαμάχη ξεκίνησε όταν το ενημερωτικό site CoastNews διαπίστωσε ότι η Google εν γνώση της παρουσιάζει αποτελέσματα αναζητήσεων για αυτό σε χαμηλότερη θέση, επειδή θεωρούσε πως αποτελεί ανταγωνιστή της. (Όσο μπορεί κανείς να θεωρείται πλέον ανταγωνιστής μιας τόσο γιγάντιας εταιρείας…)

Η Google τουλάχιστον στις Ηνωμένες Πολιτείες επικαλέστηκε στο δικαστήριο το πρώτο άρθρο του Αμερικάνικου Συντάγματος που εξασφαλίζει την ελευθερία του λόγου για όλους στη συγκεκριμένη χώρα. Το αν ένα άρθρο που συντάχθηκε πριν από περισσότερο από έναν αιώνα έχει εφαρμογή σε μια εντελώς διαφορετική πλέον κοινωνία, είναι μια σίγουρα μεγάλη συζήτηση. Φαίνεται πάντως ότι προς το παρόν τουλάχιστον η Google θα έχει το δικαίωμα να ορίζει η ίδια τη σειρά με την οποία εμφανίζονται τα αποτελέσματα αναζήτησης. Η συγκεκριμένη απόφαση ισχύει φυσικά μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ δεν εμποδίζει τον οποιονδήποτε από το να καταθέσει νέα μήνυση για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Αυτό που μένει πάντως από το συγκεκριμένο ζήτημα είναι πως η ίδια η Google δεν προσπάθησε ποτέ να αρνηθεί ότι αλλάζει τη σειρά εμφάνισης των αποτελεσμάτων, ένα γεγονός που ανάλογα με την οπτική γωνία του καθενός είναι από απλά “περίεργο” έως ενοχλητικό.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights