Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Qualcomm: Σχέδια εισόδου στην αγορά των Servers

Qualcomm: Σχέδια εισόδου στην αγορά των Servers

απο Kostas Gliatiotis

Σύμφωνα με δηλώσεις του Steve Mollenkopf, Διευθύνων συμβούλου της Qualcomm, η εταιρεία σχεδιάζει να εισέλθει στην αγορά των Servers χωρίς όμως προς το παρόν να δίνει περισσότερες πληροφορίες για το πότε και πως ακριβώς θα γίνει αυτό.

Η εταιρεία κυριαρχεί στην αγορά της κινητής τηέφωνίας, αφού οι επεξεργαστές της βρίσκονται στο εσωτερικό των περισσότερων συσκευών από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές. Ταυτόχρονα η Qualcomm δημιουργεί και ξεχωριστές λύσεις για το κομμάτι επικοινωνίας με το δίκτυο, λύσεις που χρησιμοποιεί και η Apple στο iPhone και το iPad εδώ και μερικά χρόνια.

Η είσοδος της Qualcomm στην αγορά των Servers φαίνεται να βασίζεται στην ίδια λογική με την οποία συμμετέχει και η ίδια η ARM με τους δικούς της επεξεργαστές. Με την Intel να κυριαρχεί στη συγκεκριμένη κατηγορία, το μοναδικό μειονέκτημα των Xeon επεξεργαστών της είναι η αυξημένη κατανάλωση ενέργειας που έχουν, περιορίζοντας σημαντικά τη χρήση πολλών από αυτούς ταυτόχρονα παρά την εντυπωσιακή ισχύ τους. H Qualcomm έχει τη δυνατότητα θεωρητικά να δημιουργήσει ειδικά σχεδιασμένους Servers που θα μπορούν να  παραμετροποιηθούν για συγκεκριμένες εργασίες, ενώ ταυτόχρονα όπως και οι ARM επεξεργαστές, με το μικρό τους μέγεθος και τη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας μπορούν να προσφέρουν αυξημένη επεξεργαστική ισχύ με χαμηλή πολυπλοκότητα και κόστος.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights