Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ IDC: Μειωμένες οι πωλήσεις Tablet για το 2015

IDC: Μειωμένες οι πωλήσεις Tablet για το 2015

απο Kostas Gliatiotis

Σύμφωνα με μια “εκτίμηση” της πορείας που θα έχει η αγορά των Tablets τον επόμενο χρόνο, δηλαδή το 2015, που δημοσίευσε η IDC, οι πωλήσεις τους θα σημειώσουν μεν αύξηση σε σύγκριση με το 2014 η οποία όμως θα είναι σημαντικά μικρότερη από ότι τα προηγούμενα χρόνια.

Αναλυτικότερα, η αγορά των Tablets σημείωσε αύξηση 52,5% από το 2012 στο 2013, ενώ από το 2013 στο 2014 ήταν μόλις 7,2%.

Σύμφωνα με την IDC, οι μειωμένες πωλήσεις οφείλονται στο ότι οι χρήστες των Tablet τα αλλάζουν λιγότερο συχνά από ότι το κινητό τους τηλέφωνο. Ένα Tablet που αγοράζεται για να καλύψει συγκεκριμένες ανάγκες του χρήστη παύει να είναι χρήσιμο μόνο όταν αυτές αλλάξουν σε σημαντικό βαθμό και δεν μπορεί πλέον να τις καλύψει. Η συγκεκριμένη “νοοτροπία” μοιάζει πολύ με αυτή που επικρατεί στην αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών, και διαφέρει σημαντικά από αυτή που επικρατεί στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας.

Τις περισσότερες επιπτώσεις αυτής της αλλαγής στις πωλήσεις σύμφωνα με την IDC θα την έχει η Apple, με την εταιρεία να θεωρεί πως το 2015 θα είναι η πρώτη χρονιά που τα Tablet της εταιρείας θα σημειώσουν μείωση στις πωλήσεις τους. Αυτό φυσικά θα συμβεί λόγω της όλο και αυξανόμενης αποδοχής που έχουν τα Tablet που χρησιμοποιούν το Android της Google, λόγω της μεγαλύτερης ποικιλίας επιλογών που υπάρχει και σε χαρακτηριστικά αλλά το κυριότερο σε τιμή πώλησης.

Μέχρι σήμερα η Apple φαίνεται ότι “διατηρούσε” τις πωλήσεις των iPad και τις αύξανε κυρίως λόγω των χρηστών που αντικαθιστούσαν τη καθημερινή βασική χρήση του υπολογιστή τους με αυτά. Με δεδομένο ότι και για την Apple ισχύει η λογική που αναφέραμε πιο πάνω, της λιγότερο συχνής ανανέωσης του Tablet που έχει κάθε χρήστης στη κατοχή του, η IDC θεωρεί πως η εταιρεία δεν θα καταφέρει να διατηρήσει τις πωλήσεις της σταθερές και αυτές θα αρχίσουν να μειώνονται.

 

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights