Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Ευρωπαϊκή Ένωση: Ζητά από τη Google να διαχωρίσει τη μηχανή αναζήτησης

Ευρωπαϊκή Ένωση: Ζητά από τη Google να διαχωρίσει τη μηχανή αναζήτησης

απο Kostas Gliatiotis

Φαίνεται ότι η τακτική που ακολουθεί η Ευρωπαική Ένωση με σκοπό τη προστασία των χρηστών του Internet των χωρών μελών της θα συνεχίσει να περιλάμβάνει και μερικές υπερβόλικες και μάλλον αδύνατες στην υλοποίηση προτάσεις.

Πριν λίγη ώρα η Ευρωβουλή ψήφισε νομοσχέδιο που ζητά από τη Google να… διαχωρίσει σαν ξεχωριστή εταιρεία τη μηχανή αναζήτησης από τις υπόλοιπες υπηρεσίες της. Το σκεπτικό πίσω από την απόφαση είναι μάλλον σωστό, αφού η Ευρωπαική Ένωση θεωρεί ότι μια εταιρεία δεν πρέπει να χρησιμοποιεί την θέση που κατέχει σε μια συγκεκριμένη αγορά προς όφελος των υπόλοιπων δραστηριοτήτων της. Βέβαια στη περίπτωση της Google αυτό είναι μάλλον αδύνατον να συμβεί αφού σχεδόν το σύνολο των υπόλοιπων υπηρεσιών της βασίζεται στη χρήση και τη δημοτικότητα που έχει η μηχανή αναζήτησης της και τον τρόπο που αυτή προβάλει διαφημίσεις.

Η απόφαση της Ευρωπαικής Ένωσης θεωρητικά ισχύει και για άλλες εταιρείες όπως η Microsoft και η δική της μηχανή αναζήτης Bing, όπως και για την Yahoo, και είναι μάλλον δύσκολο να εφαρμοστεί στην πράξη και για αυτές.

Παρόλα αυτά, η συγκεκριμένη απόφαση είναι προς το παρόν απλά μια “οδηγία” προς τα κράτη μέλη της Ένωσης, χωρίς αυτά να είναι υποχρεωμένα να την ενσωματώσουν στην νομοθεσία τους. Για την Google συγκεκριμένα αποτελεί “πρόβλημα” το αν θα αποφασίσει και με ποιον τρόπο να υιοθετήσει τη συγκεκριμένη απόφαση η Ιρλανδία, χώρα την οποία χρησιμοποιεί σαν “βάση” η Google στην Ευρώπη.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights