Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Google: Διαγραφή δεδομένων σε παγκόσμιο επίπεδο ζητά η Ευρωπαϊκή Ένωση
google-in2mobile-featured-image1

Google: Διαγραφή δεδομένων σε παγκόσμιο επίπεδο ζητά η Ευρωπαϊκή Ένωση

απο Kostas Gliatiotis

Λίγους μήνες μετά την εφαρμογή από τη Google της απόφασης Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που την αναγκάζει να διαγράφει αποτελέσματα αναζητήσεων μετά από αιτήματα χρηστών, η εταιρεία φαίνεται πως δεν έχει “ικανοποιήσει” την Ευρωπαϊκή Ένωση με τον τρόπο που  έχει εφαρμόσει την απόφαση.

Αναλυτικότερα, η Google εφαρμόζει την απόκρυψη αποτελεσμάτων μόνο όταν ο χρήστης επισκέπτεται κάποια “τοπική” έκδοση της μηχανής αναζήτησης της εταιρείας. όπως το www.google.co.uk ή το www.google.gr . Αυτό σημαίνει πως οι χρήστες που θέλουν να δουν τα αποτελέσματα της αναζήτησης τους μαζί με αυτά που η Google είναι “υποχρεωμένη” να κρύψει, μπορούν απλά να επισκεφθούν την έκδοση της μηχανής αναζήτησης για άλλες χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση από την πλευρά της φαίνεται να ετοιμάζεται να ξεφύγει εκτός των αρμοδιοτήτων της, και να ζητήσει από τη Google να επιβάλει την απόφαση της και σε site εκτός Ευρώπης όπως το www.google.com . Το “παράλογο” είναι πως σε αυτή τη περίπτωση, η Google θα πρέπει να διαχειριστεί αιτήματα διαγραφής και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάτι που δεν είναι θεωρητικά υποχρεωμένη να κάνει, αλλά δεν γνωρίζει κανείς πως το παρόν και πως πρόκειται να λύσει το συγκεκριμένο θέμα, αφού η Ευρωπαϊκή Ένωση επιμένει στην εφαρμογή της απόφασης.

Τεχνικά η Google μπορεί να περιορίσει τα αποτελέσματα που εμφανίζονται σε κάθε αναζήτηση με βάση την διεύθυνση IP του κάθε χρήστη, κάτι όμως που ενώ είναι τεχνικά εφικτό, είναι αρκετά πολύπλοκο στην εφαρμογή του.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights