Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ DropBox Carousel: Απελευθερώνει αυτόματα χώρο στη μνήμη της συσκευής
dropbox logo

DropBox Carousel: Απελευθερώνει αυτόματα χώρο στη μνήμη της συσκευής

απο Kostas Gliatiotis

Το carousel είναι η εφαρμογή του DropBox που μέχρι σήμερα αναλάμβανε απλά την αυτόματη “αποστολή” των φωτογραφιών και βίντεο που βγάζει ο χρήστης με το κινητό του, στον λογαριασμό του στο DropBox. Πλέον η εφαρμογή μπορεί αυτόματα να διαγράφει και αρχεία από τη μνήμη της συσκευής ή τουλάχιστον να αναγνωρίζει ποια από αυτά δεν χρειάζονται πλέον.

Η αυτόματη “αποστολή” των αρχείων στο dropbox εξασφάλιζε μεν ότι ο χρήστης της συσκευής δεν θα τις χάσει σε περίπτωση που πάθει κάτι η συσκευή του, αυτές συνέχιζαν όμως να καταλαμβάνουν χώρο στη μνήμη.  Για όσους λοιπόν έχουν βρεθεί στη θέση του να μη μπορούν να βγάλουν άλλη φωτογραφία ή πόσο μάλλον κάποιο βίντεο επειδή η μνήμη της συσκευής τους έχει γεμίσει, το carousel έρχεται να δώσει τη λύση.

Μόλις ο αποθηκευτικός χώρος στη συσκευή του χρήστη πέσει κάτω από ένα προκαθορισμένο όριο, το carousel αναλαμβάνει αυτόματα να βρει ποιες φωτογραφίες και βίντεο έχουν ήδη αποσταλεί στο dropbox του χρήστη, και του προτείνει τη διαγραφή τους με μια κίνηση χωρίς αυτός να χρειάζεται να κοιτάξει ένα προς ένα τα αρχεία και να δει αν τα έχει αποθηκεύσει ή όχι.

H εφαρμογή σύμφωνα με το Dropbox διαθέτει αρκετές “δικλείδες” ασφαλείας ώστε να μη διαγράψει αρχεία που ο χρήστης δεν έχει ακόμα αποθηκεύσει στο dropbox. Ένα από αυτά είναι η δημιουργία ενός μοναδικού αναγνωριστικού για κάθε φωτογραφία και βίντεο που “ανεβάζει” ο χρήστης στο dropbox το οποίο στη συνέχεια το Carousel συγκρίνει με το αρχείο που βρίσκεται στη μνήμη της συσκευής του χρήστη.

Επίσης, αν ο αποθηκευτικός χώρος δεν είναι χαμηλός, αλλά ο χρήστης επιθυμεί και πάλι να διαγράφονται αυτόματα τα αρχεία από τη συσκευή του, το carousel διαγράφει μόνο φωτογραφίες και βίντεο που είναι παλαιότερα από 30 ημέρες.

 

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights