Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ SM-N916S: Galaxy Note 4 με SnapDragon 810
galaxy-note-4-snapdragon-810-in2mobile-featured-image

SM-N916S: Galaxy Note 4 με SnapDragon 810

απο Kostas Gliatiotis

Οι πληροφορίες που ήθελαν τη Samsung να ετοιμάζει μια ακόμα έκδοση του Galaxy Note 4, αυτή τη φορά με τον SnapDragon 810 της Qualcomm στο εσωτερικό του δείχνουν να επιβεβαιώνονται.

Για μια ακόμα φορά μέσω των αποτελεσμάτων ενός Benchmark και συγκεκριμένα το Geekbench αποκαλύπτεται μια συσκευή με τον κωδικό μοντέλου SM-N916S που χρησιμοποιεί τον SnapDragon 810 της Qualcomm. Η σειρά συσκευών SM-N91xx αποτελεί την κωδική ονομασία των διαφορετικών εκδόσεων του Galaxy Note 4, κάτι που σημαίνει ότι πιθανότατα το SM-N916s ανήκει σε αυτή τη κατηγορία.

Ο Snapdragon 810 της Qualcomm είναι ο πρώτος επεξεργαστής της εταιρείας για High End συσκευές που θα διαθέτει πυρήνες αρχιτεκτονικής A-57 και A-53 της ARM, σε διάταξη big.LITTLE για την υποστήριξη λειτουργικών συστημάτων των 64-bit.

Μέχρι στιγμής, μόνο μια έκδοση του Galaxy Note 4, το SM-N910C διαθέτει τον κατασκευασμένο από την ίδια τη Samsung Exynos 5433 που χρησιμοποιεί επίσης 8 συνολικά πυρήνες, με τέσσερις A-53 και τέσσερις A-57 και θεωρητικά υποστηρίζει την εκτέλεση εντολών 64-bit. Ο επεξεργαστής αυτός προς το παρόν είναι περιορισμένος στην λειτουργία του σε 32-bit mode προκειμένου να λειτουργεί με το Android 4.4.4 kitkat αλλά και για να μην υπάρχουν διαφοροποιήσεις με τις υπόλοιπες εκδόσεις του Galaxy Note 4.

Ο SnapDragon 805 που χρησιμοποιείται και στην έκδοση του Galaxy Note 4 που πωλείται και στη χώρα μας, χρησιμοποιεί μια βελτιωμένη έκδοση των Krait πυρήνων της Qualcomm, τους Krait 450 χρονισμένους αρκετά υψηλά στα 2,7 GHz που όμως δεν υποστηρίζουν την εκτέλεση εντολών 64-bit.

Με τις δύο εκδόσεις αυτές να είναι αρκετά διαφορετικές μεταξύ τους, φαίνεται πως η Samsung ετοιμάζει μια ακόμα έκδοση του Galaxy Note 4 με επεξεργαστή της Qualcomm, που να έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει το Android Lollipop και την υποστήριξη για 64-bit που αυτό θα διαθέτει.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights