Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei Ascend G7 Review

Huawei Ascend G7 Review

απο Kostas Gliatiotis

Εισαγωγή

Με το Ascend G750 και το Ascend P7 να αποτελούν το πρώτο… κύμα εντυπωσιακών συσκευών της Huawei για την Ελληνική και Ευρωπαϊκή αγορά, η εταιρεία φαίνεται πως δεν έχει σκοπό να σταματήσει να δημιουργεί άκρως ανταγωνιστικές συσκευές με ενδιαφέροντα τεχνικά χαρακτηριστικά και ελκυστική τιμή πώλησης.

Μετά το Ascend Mate 7 που γνωρίσαμε πριν μερικές εβδομάδες, ήρθε η ώρα να παρουσιάσουμε μια ακόμα νέα συσκευή της εταιρείας, το Ascend G7 που έρχεται ουσιαστικά να αντικαταστήσει το Ascend G750 στη μεσαία κατηγορία τιμής.

20141210_105444

Στο σχετικά αυτό δύσκολο «έργο» με δεδομένη την επιτυχία του προκατόχου του, το Ascend G7 προσφέρει διαφορετικά υλικά κατασκευής και αναβαθμισμένο γραφικό περιβάλλον, στην ίδια ουσιαστικά τιμή πώλησης με σκοπό να συνεχίσει όσο είναι δυνατόν, την επιτυχημένη πορεία αυτού.

Σχέδιο Μέγεθος Βάρος

Από το Ascend P6 και μετά, η Huawei έκανε ξεκάθαρο ότι δίνει όλο και περισσότερη σημασία στην εξωτερική εμφάνιση και την κατασκευή των συσκευών της, και το  Ascend G7 αποτελεί το τελευταίο παράδειγμα αυτής της πολιτικής. Με χρήση αλουμινίου στην κατασκευή του, κάτι όχι συνηθισμένο στη συγκεκριμένη κατηγορία, και με εξωτερικές διαστάσεις που είναι όσο το δυνατόν πιο περιορισμένες με δεδομένη τη διαγώνιο της οθόνης του, το Ascend G7 εντυπωσιάζει από την πρώτη φορά που το κρατά κανείς στα χέρια του.

20141210_105535

Μοναδικό ίσως παράπονο αποτελεί το σχετικά αυξημένο βάρος του, που χωρίς να δυσκολεύει στη χρήση και τη μεταφορά είναι αισθητό όταν το κρατά κανείς στα χέρια του.

Συνολικά, με δεδομένη πάντα και την κατηγορία τιμής στην οποία ανήκει, το  Ascend G7 είναι μια άκρως ενδιαφέρουσα κατασκευαστικά συσκευή, που σε καμία περίπτωση δεν δίνει την εικόνα «κινέζικης» κατασκευής, και αντίθετα καταφέρνει να δείχνει και ουσιαστικά να είναι ποιοτική.

Οθόνη

Όπως και το Ascend G750, έτσι και ο «αντικαταστάτης» του χρησιμοποιεί μια LCD οθόνη με διαγώνιο 5.5 ιντσών και ανάλυση 1280 x 720 pixels. Τα χαρακτηριστικά αυτά είναι περισσότερο από ικανοποιητικά για τον χαρακτήρα και το είδος της συσκευής. Η χρωματική απόδοση της οθόνης του Ascend G7 είναι ελάχιστα «χειρότερη» από ότι θα θέλαμε, αφού της λείπει η ζωντάνια και η ένταση χρωμάτων που συναντά κανείς στις υπόλοιπες συσκευές της εταιρείας.

20141210_105751

Αυτό δεν σημαίνει πως η απόδοση της δημιουργεί κάποιο πρόβλημα στη καθημερινή χρήση του Ascend G7, για κάποιον λόγο όμως δίνει την εντύπωση ότι υπολείπεται σε σύγκριση με αυτή του προκατόχου του. Σε ότι έχει να κάνει με τις γωνίες θέασης, αυτές είναι αρκετά καλές με τη χρωματική αλλοίωση να κάνει την εμφάνιση της μόνο υπό μεγάλη γωνία θέασης.

20141210_105451

Ο φωτισμός τέλος είναι αρκετά έντονος με τη μέγιστη ρύθμιση του να είναι απαραίτητη μόνο σε συνθήκες έντονου ηλιακού φωτισμού. Όπως και στις περισσότερες συσκευές της Huawei έτσι και στο Ascend G7, η αυτόματη προσαρμογή του φωτισμού είναι λίγο πιο «ήπια» από ότι θα θέλαμε με αποτέλεσμα πολλές φορές να πρέπει ο χρήστης να την ρυθμίσει χειροκίνητα ώστε να μην εμφανίζεται σχετικά σκοτεινή.  Η ρύθμιση της «θερμότητας» του χρώματος που υπάρχει στο μενού του Ascend G7 δυστυχώς δεν καταφέρνει να διορθώσει την απουσία «ζωντάνιας» επιτρέπει παρόλα αυτά την προσαρμογή της εμφάνισης ανάλογα με τις προτιμήσεις του χρήστη.

ascend-g7-in2mobile-screen (1)

Για συσκευή της κατηγορίας τιμής στην οποία ανήκει, το Ascend G7 διαθέτει μια αρκετά καλή οθόνη που απλά για κάποιο λόγο δεν καταφέρνει να είναι τόσο εντυπωσιακή όσο αυτή του προκατόχου του, που πραγματικά έδινε την εντύπωση ότι ανήκει σε αρκετά ακριβότερη συσκευή.

Λειτουργικό Σύστημα

Η Huawei είναι γνωστό πλέον ότι τροποποιεί σημαντικά την εμφάνιση και τη λειτουργικότητα του Android της Google, παρόλα αυτά για την «ιστορία» η συσκευή τρέχει την 4.4.4 kitkat έκδοση του Android, ενώ είναι μάλλον βέβαιο ότι σύντομα θα αναβαθμιστεί και σε Android Lollipop.

ascend-g7-in2mobile-about (1) ascend-g7-in2mobile-about (2) ascend-g7-in2mobile-about (3)

Μετά το Ascend Mate 7, το Ascend G7 είναι η επόμενη συσκευή που χρησιμοποιεί την νεότερη σχεδιαστικά και σε δυνατότητες έκδοση του γραφικού περιβάλλοντος που έχει δημιουργήσει η εταιρεία. Αυτό συνεχίζει να διακρίνεται για την πλήρη απουσία ξεχωριστού «μενού» εφαρμογών, με αυτές να εμφανίζονται σε διαφορετικές οθόνες αναμονής.

ascend-g7-in2mobile-menu (1) ascend-g7-in2mobile-menu (2) ascend-g7-in2mobile-menu (3)

Η διάταξη αυτή όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν θυμίζει έντονα το iOS της Apple χωρίς όμως αυτό να αποτελεί απαραίτητα μειονέκτημα. Σε ότι αφορά την εμφάνιση του γραφικού περιβάλλοντος, το  Ascend G7 υποστηρίζει την εναλλαγή «θεμάτων» εμφάνισης που τροποποιούν την εμφάνιση των εφαρμογών και χρωματικά αλλά και σχεδιαστικά.

ascend-g7-in2mobile-themes

Ταυτόχρονα, η οθόνη αναμονής και κλειδώματος προσφέρουν την αρκετά «πρωτότυπη» δυνατότητα αυτόματης εναλλαγής των εικόνων που εμφανίζονται ανάμεσα στις προεγκατεστημένες εικόνες της συσκευής ή αυτές που έχει βγάλει ο χρήστης με τη κάμερα της.

ascend-g7-in2mobile-screen (2) ascend-g7-in2mobile-screen (3)

Οι συσκευές της Huawei όμως διακρίνονται και για την ελευθερία ελέγχου του λειτουργικού συστήματος και του τρόπου λειτουργίας τους, σε βαθμό που δύσκολα συναντά κανείς σε συσκευές του ανταγωνισμού.

ascend-g7-in2mobile-phone-manager (1) ascend-g7-in2mobile-phone-manager (2)

Έτσι λοιπόν και το Ascend G7 προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής των εφαρμογών που επιτρέπεται να λειτουργούν μετά την απενεργοποίηση της οθόνης του, αλλά και την επιλογή του τρόπου που αυτές θα έχουν πρόσβαση στο Internet. Η δεύτερη δυνατότητα είναι αρκετά ενδιαφέρουσα αλλά και χρήσιμη, αφού στις περιπτώσεις που ο χρήστης του Ascend G7 δεν βρίσκεται εντός της εμβέλειας κάποιου ασύρματου δικτύου, τον βοηθά να ελέγχει ο ίδιος την κίνηση δεδομένων που κάνει η συσκευή του.

Η νεότερη έκδοση του γραφικού περιβάλλοντος προσφέρει και ανανεωμένη οθόνη ειδοποιήσεων, με το διαχωρισμό τους πλέον σε ειδοποιήσεις και συντομεύσεις λειτουργιών.

ascend-g7-in2mobile-user-interface (1) ascend-g7-in2mobile-user-interface (3)

Παρά τη σημαντική διαφορά στην εμφάνιση και τη λειτουργικότητα σε σύγκριση με το Stock Android της Google αλλά και με τις περισσότερες συσκευές των υπόλοιπων κατασκευαστών και την εξοικείωση που αρχικά απαιτεί το γραφικό περιβάλλον της Huawei, το αποτέλεσμα σίγουρα αξίζει τον κόπο αφού οι επιπλέον δυνατότητες και επιλογές που έχει προσθέσει η εταιρεία σε συνδυασμό με την σχεδόν «ατελείωτη» παραμετροποίηση του δημιουργούν ένα πολύ ενδιαφέρον τελικό αποτέλεσμα.

Κάμερα.

Η Huawei δείχνει με κάθε τρόπο πως δεν έχει σκοπό να συμμετέχει στον «αγώνα» των Megapixels εξοπλίζοντας σχεδόν το σύνολο των συσκευών της με μια κάμερα της οποίας ο αισθητήρας «περιορίζεται» στα 13 Mpixels. Στη περίπτωση του Ascend G7 η ανάλυση αυτή είναι απόλυτα ικανοποιητική με δεδομένη και την κατηγορία στην οποία ανήκει η συσκευή, με την απόδοση της κάμερας να είναι αποδεκτή και πάλι για τα δεδομένα της κατηγορίας του.

Παρά την ίδια θεωρητικά ανάλυση με την κάμερα του Ascend Mate 7 αλλά και του Ascend P7, η κάμερα του Ascend G7 υπολείπεται ελάχιστα σε συνολική απόδοση, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι είναι «κακή». Η εταιρεία έχει προφανώς συνειδητά επιλέξει μια κάμερα που να προσφέρει ακριβώς την απόδοση που πρέπει να έχει για την κατηγορία αυτή. Οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει το Ascend G7 διαθέτουν αρκετά καλό επίπεδο λεπτομέρειας, ενώ η χρωματική τους πιστότητα είναι σωστή στις περισσότερες συνθήκες φωτισμού. Σε χαμηλό φωτισμό τώρα, η κάμερα «δυσκολεύεται» περισσότερο από αυτή του Ascend Mate 7 για παράδειγμα, κάτι μάλλον αναμενόμενο από μια σημαντικά φθηνότερη συσκευή.

Η εγγραφή βίντεο πάντως προσφέρει τη δυνατότητα εγγραφής αρχείων ανάλυσης 1080p με αρκετά καλή λεπτομέρεια με μοναδικό παράπονο τη μερικές φορές αργή ανταπόκρισή της στις γρήγορες εναλλαγές φωτισμού και τη γρήγορη κίνηση κατά την εγγραφή.

Η εφαρμογή της κάμερας έχει την ίδια εμφάνιση με αυτή του Ascend Mate 7 καθώς και όλες τις επιλογές ρυθμίσεων που η εταιρεία απλόχερα προσφέρει στους χρήστες, έστω και αν μερικές από αυτές είναι αρκετά καλά «κρυμμένες» στο μενού της εφαρμογής.

Επεξεργαστής Μνήμη

Στο εσωτερικό του Ascend G7 συναντάμε για πρώτη φορά σε συσκευή της Huawei τον SnapDragon 410 της Qualcomm. Ο επεξεργαστής αυτός διακρίνεται για την ύπαρξη τεσσάρων πυρήνων αρχιτεκτονικής A-53 της ARM, με υποστήριξη για λειτουργικά συστήματα των 64-bit. Με το Android Lollipop να μην είναι ακόμα διαθέσιμο για το Ascend G7, η συγκεκριμένη δυνατότητα δεν είναι προς το παρόν «χρήσιμη» στον χρήστη του, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι η απόδοση των A-53 δεν είναι ικανοποιητική έτσι και αλλιώς. Με χρονισμό στο 1.3 GHz οι πυρήνες αυτοί αποτελούν τη φυσική «εξέλιξη» σε απόδοση αλλά και κατανάλωση ενέργειας του A-7 της ARM και πάλι, με την υποστήριξη για λειτουργικά συστήματα των 64-bit να συνδυάζεται με ελαφρώς βελτιωμένη απόδοση. Η βελτίωση αυτή είναι περισσότερο εμφανής σε μετρήσιμη μορφή μέσω Benchmarks παρά σε καθημερινή χρήση, χωρίς αυτό να σημαίνει πως το Ascend G7 είναι μια «Αργή» συσκευή. Η εκτέλεση όλων των εφαρμογών γίνεται σε ικανοποιητικό χρόνο, και σε συνδυασμό με τα 2 GB μνήμης RAM, η ταυτόχρονη εκτέλεση πολλών από αυτών και η εναλλαγή από τη μια στην άλλη γίνεται χωρίς ενοχλητικές καθυστερήσεις.

ascend-g7-in2mobile-antutu

Η Adreno 306 κάρτα γραφικών αποτελεί και αυτή με τη σειρά της την εξέλιξη της Adreno 305 που βρίσκεται στο εσωτερικό των προηγούμενης γενιάς SnapDragon 400 επεξεργαστών της Qualcomm. Η απόδοση της είναι επίσης ικανοποιητική με δεδομένη και την ανάλυση της οθόνης του Ascend G7, με μοναδικό «πρόβλημα» την αδυναμία υποστήριξης παιχνιδιών με υψηλές απαιτήσεις σε γραφικά.

Σε σύγκριση με το Ascend G750, η νέα συσκευή δείχνει στα χαρτιά και είναι έως ένα σημείο στη πράξη, «κατώτερη» σε απόδοση, τουλάχιστον μέχρι να αναβαθμιστεί σε Android Lollipop, και να εκμεταλλευτεί την υποστήριξη της αρχιτεκτονικής 64-bit.

Το Ascend G7 έρχεται σε δύο εκδόσεις ενσωματωμένου αποθηκευτικού χώρου, των 8 και 16 GB. Αυτή των 16GB που είχαμε στη διάθεση μας προσφέρει περίπου 12GB πραγματικού αποθηκευτικού χώρου για τον χρήστη, ενώ και οι δύο εκδόσεις διαθέτουν υποδοχή για κάρτες μνήμης microSD.

Μπαταρία.

Παρά την ύπαρξη μιας μπαταρίας με σχετικά μεγάλη χωρητικότητα των 3.000 mAh στο εσωτερικό του Ascend G7, οι χρόνοι αναμονής και λειτουργίας είναι ελάχιστα μικρότεροι από ότι θα περίμενε κανείς με βάση το Hardware της συσκευής.

Σε καθημερινή «φυσιολογική» χρήση όλων των δυνατοτήτων του, το  Ascend G7 μπορεί να παραμείνει ενεργό για έως δύο ημέρες λειτουργίας. Με τη συσκευή να διαθέτει υποστήριξη για LTE / 4G δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, η συνεχής μετάδοση δεδομένων μειώνει σημαντικά το συγκεκριμένο χρόνο λειτουργίας σε περίπου μια ημέρα πλήρους χρήσης.

Η Huawei προσφέρει φυσικά και στο Ascend G7 διαφορετικά modes λειτουργίας που μπορούν να βοηθήσουν τη συσκευή να παραμείνει ενεργή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, μειώνοντας την απόδοση της και ελέγχοντας τις εφαρμογές που εκτελούνται για ασυνήθιστα μεγάλη κατανάλωση ενέργειας.

Συμπέρασμα.

Το Ascend G7 είναι μια ακόμα συσκευή της Huawei που δείχνει με το δικό της τρόπο τι μπορεί να κάνει η εταιρεία με συγκριτικά μικρότερο τελικό κόστος από ότι ο ανταγωνισμός. Εστιάζοντας αυτή τη φορά περισσότερο στην εμφάνιση και την κατασκευή του Ascend G7 σε σύγκριση με τον προκάτοχο του και λιγότερο στα τεχνικά του χαρακτηριστικά, η εταιρεία θέλει να προσφέρει μια συσκευή που να καλύπτει και τους χρήστες για τους οποίους η εμφάνιση είναι σημαντικό κριτήριο επιλογής.

Με τα τεχνικά χαρακτηριστικά να μην υπολείπονται σε καμία περίπτωση σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό και με την αρκετά μεγάλη διαγώνιο της οθόνης του, το  Ascend G7 παραμένει μια αρκετά ενδιαφέρουσα πρόταση στη κατηγορία του. Σημαντικά πλεονεκτήματα αποτελούν φυσικά η υποστήριξη LTE / 4G δικτύων κινητής τηλεφωνίας αλλά και η μελλοντική υποστήριξη του Android Lollipop σε 64-bit.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights