Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ Microsoft Hellas: Ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δράσεις της για το Hour of Code

Microsoft Hellas: Ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δράσεις της για το Hour of Code

απο Kostas Gliatiotis

H Microsoft Hellas, στο πλαίσιο της καμπάνιας Hour of Code, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία μια σειρά ενημερωτικών και εκπαιδευτικών δράσεων σε σχολεία, πανεπιστήμια και βιβλιοθήκες σε ολόκληρη την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Προγραμματισμού.

Με κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας «όλοι αρχίζουμε από κάπου», 2000 μαθητές και φοιτητές, είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθήματα προγραμματισμού, μέσω της σελίδας www.microsoft.com/hourofcode. Δάσκαλοι και καθηγητές οργάνωσαν μαθήματα προγραμματισμού, διάρκειας μιας ώρας, αξιοποιώντας τα πολύτιμα εργαλεία που παρέχει η πλατφόρμα για την εκμάθηση κώδικα. Στην πραγματοποίηση σεμιναρίων συνέβαλλαν και εξειδικευμένοι συνεργάτες της Microsoft, οι οποίοι επισκέφθηκαν πανεπιστήμια και επιλεγμένα σχολεία.  Με τις ενέργειες αυτές η Microsoft Hellas είχε ως στόχο να ενημερώσει και να εκπαιδεύσει τους νέους σε προγραμματισμό, αποδεικνύοντας την αξία του στην επαγγελματική σταδιοδρομία τους.

Microsoft Hour of Code_4

Η καμπάνια κορυφώθηκε με μια εκδήλωση αφιερωμένη στον προγραμματισμό, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου, στην Ελληνογαλλική σχολή «Άγιος Ιωσήφ», ένα σχολείο που ξεχώρισε φέτος ως Microsoft Showcase School. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο κ. Χρήστος Βασιλάκος, Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, τονίζοντας τη σημασία της εκπαίδευσης των νέων στις ψηφιακές τεχνολογίες, και ειδικότερα της γνώσης προγραμματισμού. Στη συνέχεια, καλωσόρισε τους 100 συμμετέχοντες μαθητές γυμνασίου και λυκείου, καθώς και καθηγητές, από διάφορα ιδιωτικά και δημόσια σχολεία. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα ανατρεπτικό διαγωνισμό, κατά τη διάρκεια του οποίου οι μαθητές δοκίμασαν τις δυνατότητες τους στη γραφή κώδικα, μέσω ενός διασκεδαστικού διαδραστικού μαθήματος του code.org.

Microsoft Hour of Code_1

Ο Χριστόδουλος Παπαφώτης, Διευθυντής Πωλήσεων Δημοσίου στον τομέα της Εκπαίδευσης, για την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη της Microsoft, σημείωσε «Η εκπαίδευση των νέων αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για τη Microsoft. Ελπίζουμε οι εκπαιδευτικές δράσεις που διοργανώθηκαν να αποτελέσουν έναυσμα για την ενασχόληση ακόμη περισσότερων μαθητών και φοιτητών τόσο με την Επιστήμη των Υπολογιστών, η οποία έχει διεισδύσει σε κάθε τομέα της ζωής μας, όσο και με τις δεξιότητες που προσφέρει ο προγραμματισμός, ανεξαρτήτως επαγγελματικού προσανατολισμού. Αυτές οι δεξιότητες αποτελούν πολύτιμο εφόδιο για το μέλλον των νέων. Η Microsoft δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τα νέα παιδιά, μέσα από τέτοιου είδους πρωτοβουλίες».

Microsoft Hour of Code_2

Η Microsoft Hellas υποστήριξε και γιόρτασε για ακόμη μια χρονιά το Hour of Code, το οποίο αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες εκπαιδευτικές καμπάνιες, η οποία διεξάγεται σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση, Code.org στο πλαίσιο της Εκπαιδευτικής Εβδομάδας για την Επιστήμη της Πληροφορικής. 

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights