Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ BlackBerry: Κινητό που… αυτοκαταστρέφεται σε συνεργασία με τη Boeing

BlackBerry: Κινητό που… αυτοκαταστρέφεται σε συνεργασία με τη Boeing

απο Kostas Gliatiotis

Μπορεί η Καναδική BlackBerry να μην διανύει την καλύτερη της περίοδο στην αγορά κινητής τηλεφωνίας, με το ποσοστό της πλέον να είναι πολύ μικρότερο από ότι πριν μερικά χρόνια, η εταιρεία όμως συνεχίζει να δίνει μεγάλη σημασία στην ασφάλεια που παρέχουν οι συσκευές της, ενώ ταυτόχρονα μέχρι και σήμερα υπάρχουν αρκετές εταιρείες που προτιμούν τις δικές της συσκευές αλλά κυρίως τις υπηρεσίες της, για την ασφάλεια που παρέχουν.

Σε μια μάλλον “ασυνήθιστη” συνεργασία, η BlackBerry πρόκειται να κατασκευάσει για λογαριασμό της Boeing, ένα κινητό τηλέφωνο που θα μπορεί να.. αυτοκαταστρέφεται εάν κάποιος προσπαθήσει να αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα του με “πλάγιο” τρόπο. Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαριστεί αν η ίδια η συσκευή θα καταστρέφεται στην κυριολεξία ή αν απλά για παράδειγμα θα μπορεί με κάποιο τρόπο να καταστρέψει το ολοκληρωμένο της μνήμης της που περιέχει τα δεδομένα του χρήστη. Φυσικά η συσκευή θα διαθέτει και πιο “συνηθισμένες” δυνατότητες ασφάλειας όπως κρυπτογραφημένη συνομιλία.

Σε κάθε περίπτωση, η Boeing φαίνεται πως έχει αρχίσει να δειγματίζει τη συσκευή στους συνεργάτες της, κάτι που σημαίνει πως αυτή είναι ήδη στο στάδιο του σχεδιασμού, καθώς και ότι υπάρχει ζήτηση για αυτή.

Το “παράδοξο” είναι πως η συσκευή θα τρέχει το Android της Google και όχι λειτουργικό σύστημα της BlackBerry αλλά θα προσφέρει το σύνολο των υπηρεσιών του BlackBerry Enterprise Service 12

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights