Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Samsung: Οι Ευρωπαίοι ξοδεύουν μία εβδομάδα το χρόνο για τη μετακίνηση τους από και προς τη δουλειά
samsung-4g-first-place-in2mobile-featured-image

Samsung: Οι Ευρωπαίοι ξοδεύουν μία εβδομάδα το χρόνο για τη μετακίνηση τους από και προς τη δουλειά

απο Kostas Gliatiotis

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τη Samsung Mobile Europe oι Ευρωπαίοι ξοδεύουν περίπου 45 λεπτά για τη μετακίνηση τους προς και από τη δουλειά τους κάθε μέρα, κάτι που ισοδυναμεί με περισσότερες από 7 ολόκληρες μέρες το χρόνο. Καθώς ο χειμώνας κάνει ολοένα και πιο αισθητή την παρουσία του, από το 40% Ευρωπαίων που χρησιμοποιούν τακτικά τα μέσα μεταφοράς για τις καθημερινές τους μετακινήσεις, περίπου το 50% αναζητά τρόπους, ώστε να μετατρέψουν αυτόν τον αντιπαραγωγικό χρόνο σε κάτι πιο ευχάριστο και ψυχαγωγικό.

Η έρευνα αποκάλυψε πως ο μέσος όρος του χρόνου μετακίνησης διαφέρει στην Ευρώπη, με τους Βέλγους να έχουν την πιο χρονοβόρo καθημερινή μετακίνηση στα 52 λεπτά και 48 δευτερόλεπτα, σε σύγκριση με τους εργαζομένους στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίοι είχαν την πιο σύντομη καθημερινή μετακίνηση στα 36 λεπτά και 53 δευτερόλεπτα. Η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες με τις πιο μεγάλες διαδρομές, με μέσο όρο 49,40 λεπτά.

 

ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΧΡΟΝΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΧΩΡΑ
Βέλγιο    52,80 λεπτά Ελβετία              42,36 λεπτά
Ιταλία                 51,89 λεπτά Πολωνία             41,86 λεπτά
Ισπανία              51,63 λεπτά Πορτογαλία        41,80 λεπτά
Ελλάδα              49,40 λεπτά Ρουμανία           41,36 λεπτά
Αυστρία             47,51 λεπτά Γερμανία            39,62 λεπτά
Ολλανδία           42,50 λεπτά Ην. Βασίλειο  36,88 λεπτά

Παρόλο που η πλειονότητα όσων μετακινούνται κατά κύριο λόγο οδηγούν (61%), σχεδόν το 1/3 παράλληλα χρησιμοποιεί ποδήλατο (12%) ή περπατά (20%) προς τη δουλειά κάθε μέρα, ένα ποσοστό που το επηρεάζει ο χειμωνιάτικος καιρός, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν τα μέσα μεταφοράς. Οι Βέλγοι (23%) και οι Ιταλοί (23%) είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιήσουν το τρένο για να μετακινηθούν προς και από τη δουλειά, ενώ οι Πολωνοί προτιμούν το λεωφορείο (37%). Οι Έλληνες, από την άλλη, με ποσοστό 57% προτιμούν τη μετακίνηση με το αυτοκίνητο, ενώ το 29% πηγαίνει στη δουλειά, περπατώντας και το 23% επιλέγει το λεωφορείο.

Για να κάνουν πιο ευχάριστη τη μετακίνηση τους, οι Ευρωπαίοι κατά κύριο λόγο ακούν μουσική (64%, για την Ελλάδα αυτό το ποσοστό φτάνει το 73%), όμως ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων καταναλώνουν αυτόν τον πολύτιμο χρόνο, παρατηρώντας τους ανθρώπους γύρω τους (21%) ή πραγματικά μην κάνοντας τίποτα (15%) καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής.

Στην Ελλάδα το 20% όσων μετακινούνται χρησιμοποιούν tablets. Τα κινητά τηλέφωνα και τα smartphones συνεχίζουν να έχουν την πρώτη θέση στην προτίμηση, καθώς το 80% έχει πάντα μαζί του ένα. Παρόλα αυτά, υπάρχει και ένα 7% του πληθυσμού δεν έχει κάποιο προϊόν τεχνολογίας μαζί του.

Σήμερα όσοι μετακινούνται με τα μέσα μεταφοράς μπορούν να περάσουν τις ώρες μετακίνησής τους πιο ψυχαγωγικά. Το Samsung GALAXY TAB S έχει πολλές συνεργασίες για πλούσιο περιεχόμενο, έτσι ώστε οι ταξιδιώτες να μην χρειάζεται να συμβιβάζονται στη ψυχαγωγία τους. Με οθόνη Super ΑMOLED που προσφέρει μοναδικά και ζωντανά χρώματα, ο καθένας μπορεί να παρακολουθεί από μία ρομαντική κωμωδία μέχρι μία blockbuster ταινία δράσης και να μετατρέψουν τη μετακίνησή τους σε κάτι ευχάριστο.

Το GALAXY TAB S είναι το πιο λεπτό και το πιο ελαφρύ tablet της Samsung μέχρι σήμερα και αποτελεί την τέλεια λύση για τις δυσκολίες της μετακίνησης κατά τους χειμερινούς μήνες. Το Super AMOLED tablet συνδυάζει την πιο προηγμένη τεχνολογία οθόνης με μία πλήρη γκάμα του καλύτερου περιεχομένου για μία ασύγκριτα διασκεδαστική εμπειρία. Το GALAXY TAB S έχει ακόμα πιο ενισχυμένη απόδοση για εύκολο multitasking, ενώ διαθέτει μοντέρνο, κομψό και πρακτικό σχεδιασμό.

Ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους η τεχνολογία του GALAXY TAB S δείχνει το περιεχόμενο της οθόνης φωτεινό, φυσικό και ευανάγνωστο. Και, από τη στιγμή που η τεχνολογία Super AMOLED δεν απαιτεί οπίσθιο φωτισμό, το Galaxy Tab S καταναλώνει λιγότερη ενέργεια συγκριτικά με τις οθόνες LCD με μπαταρία που διαρκεί πολλές ώρες και λειτουργία Ultra-Power Saving Mode, επιτρέποντας στους ταξιδιώτες να απολαμβάνουν ώρες ψυχαγωγίας, χωρίς να έχουν το άγχος ότι η συσκευή τους θα αποφορτιστεί.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights