Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ LG L Fino Review: Οικονομία χωρίς παραχωρήσεις
LG-L-Finno-in2mobile-stand-by-screen

LG L Fino Review: Οικονομία χωρίς παραχωρήσεις

απο Kostas Gliatiotis

Εισαγωγή

Στον «πόλεμο» μεταξύ των κατασκευαστών, ένα από τα πιο… αιματοβαμμένα πεδία μαχών, είναι η κατηγορία τιμής μεταξύ 150-200 ευρώ, στην οποία και κάθε χρόνο κυκλοφορούν πολλές συσκευές. Εάν μάλιστα σκεφτούμε ότι διανύουμε εδώ και χρόνια περίοδο οικονομικής κρίσης και ότι βρισκόμαστε στις γιορτές των Χριστουγέννων, εύκολα μπορούμε να συμπεράνουμε ότι φέτος ο ανταγωνισμός θα είναι εντονότερος καθώς η συγκεκριμένη κατηγορία είναι προσιτή για αρκετό κόσμο και οι διαθέσιμες επιλογές πραγματικά πολλές.

Στα πλαίσια αυτά, στο παρόν κείμενο θα ασχοληθούμε με το LG L Fino, μία από τις πιο πρόσφατες προτάσεις της γνωστής κορεάτικης εταιρείας που απευθύνεται στο κομμάτι της αγοράς που περιγράψαμε παραπάνω. Όπως θα δούμε, πρόκειται για μία συσκευή που φιλοδοξεί να σας κερδίσει, προσφέροντας Android 4.4.2, οθόνη 4,5 ιντσών, κάμερα 8MP, WiFi, Bluetooth και, φυσικά το firmware της LG (έκδοση 3.0), μεταξύ… πολλών άλλων. Περισσότερα όμως, στην παρουσίαση που ακολουθεί…

Σχέδιο Μέγεθος Βάρος 

LG-L-Finno-in2mobile-front-full

Ένα από τα πρώτα πράγματα που προσέχει κανείς στο L Fino είναι ότι στα πρότυπα του G2 (και αρκετών μεταγενέστερων μοντέλων της LG), υπάρχει πλήρης απουσία πλήκτρων στα πλαϊνά μέρη του κινητού, τα οποία έχουν μεταφερθεί στο καπάκι τις μπαταρίας.

LG-L-Finno-in2mobile-back-full-2

Κάτω από την κάμερα και το flash led λοιπόν, συναντάμε τόσο τα πλήκτρα αυξομείωσης της έντασης, όσο και το lock key, μία επιλογή η οποία αρχικά μπορεί να ξενίσει τον χρήστη, ωστόσο στην πράξη είναι αρκετά εύκολος ο χειρισμός τους με τον δείκτη μας. Επίσης, ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι όταν πιάνουμε το κινητό δεν χρειάζεται να ανησυχήσουμε από το ενδεχόμενο να πατήσουμε κατά λάθος κάποιο πλήκτρο (ένα πρόβλημα που ενοχλεί αρκετό κόσμο, κυρίως σε συσκευές με πολλά πλήκτρα στις πλαϊνές όψεις).

Δεδομένης της απουσίας camera key, τα πλήκτρα έντασης αναλαμβάνουν να παίξουν αυτό τον ρόλο εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το μενού αφής της ανάλογης εφαρμογής, κάτι που δεν βρήκαμε ιδιαίτερα εργονομικό, καθώς είναι αρκετά εύκολο να καλύψετε κατά λάθος τον φακό με κάποιο δάχτυλό σας. Πάντως, αυτό που μετράει περισσότερο είναι εάν η συγκεκριμένη διάταξη είναι βολική κατά την διάρκεια μιας τηλεφωνικής κλήσεως και στο θέμα αυτό, όπως είπαμε και πριν, η απάντηση είναι καταφατική.

Σε ό,τι αφορά την φορητότητα του L Fino, έχοντας διαστάσεις 125,7 x 67,9 x 11,9 χιλιοστά και βάρος 145 γραμμαρίων,  κατατάσσεται στην κατηγορία των… φιλικών προς την τσέπη συσκευών, ενώ η ποιότητα κατασκευής και η αίσθηση που έχουμε όταν το κρατάμε είναι παραπάνω από αποδεκτή μιας και τα πλαστικά που έχουν επιλεγεί είναι αρκετά σκληρά.

LG-L-Finno-in2mobile-back-full

Μοναδική «παραφωνία», αποτελεί το αφαιρούμενο καπάκι της μπαταρίας, το οποίο εάν το πιέσετε πιθανότατα θα ακούσετε λίγα… «κρακ», όχι όμως σε ενοχλητικό βαθμό. Πάντως, είναι θετικό ότι αφαιρείται εύκολα και, αναφερόμενοι και λίγο στα… ενδότερα του κινητού, κάτω από αυτό εκτός από την μπαταρία βρίσκεται η υποδοχή για MicroSIM καθώς και εκείνη για κάρτες μνήμης microSD, έως 32GB.

Ερχόμενοι στην εμπρόσθια όψη του κινητού, όπως θα περίμενε κανείς το μεγαλύτερο μέρος της καταλαμβάνεται από την οθόνη του και, όπως συνηθίζει η LG, δεν υπάρχουν hardware πλήκτρα. Δίπλα από το ακουστικό υπάρχει η δευτερεύουσα κάμερα με ανάλυση VGA, δηλαδή 640×480 pixels, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι εάν θέλετε ένα τηλέφωνο για selfies, στο θέμα αυτό το L Fino δεν… απευθύνεται σε εσάς.

LG-L-Finno-in2mobile-lock-screen

Κάτι άλλο που θα θέλαμε να αναφέρουμε, είναι η απουσία LED ειδοποιήσεων, κάτι το οποίο ο συντάκτης θεωρεί απαραίτητο καθώς μας απαλάσσει από την… έννοια να ελέγχουμε συνέχεια εάν είχαμε κάποια αναπάντητη κλήση, ένα μήνυμα, μία ειδοποίηση από μια εφαρμογή κτλ.

Κλείνοντας, στο κάτω μέρος του πλαισίου του L Fino συναντάμε την miniUSB θύρα στην οποία συνδέεται ο φορτιστής ή το καλώδιο για τον H/Y μας και στο πάνω μέρος η ανάλογη θύρα 3,5mm για τα ακουστικά μας.

 Οθόνη

Δεδομένης της κατηγορίας τιμής στην οποία ανήκει το L Fino, είναι αναμενόμενο ότι μια «θυσία» που θα έπρεπε να γίνει ήταν η επιλογή της οθόνης του, η οποία είναι LCD 4,5 ιντσών με ανάλυση 480×800 pixels (πυκνότητα 207 ppi).

LG-L-Finno-in2mobile-screen (3)

Στην πράξη αυτό δεν δημιουργεί κάποιο πρόβλημα εφόσον μιλάμε για μη απαιτητικούς χρήστες (οι οποίοι έτσι και αλλιώς κοιτάνε στα… παραπάνω «ράφια» της αγοράς), καθώς είναι ευανάγνωστη και χωρίς χρωματικές αλλοιώσεις, ακόμα και όταν αλλάζουμε γωνία θέασης.

LG-L-Finno-in2mobile-screen (2)

Ο φωτισμός είναι ικανοποιητικός και δεν δημιουργεί δυσκολίες στην ανάγνωση είτε κατά την διάρκεια της μέρας είτε της νύχτας και ρυθμίζεται πάντοτε από τον χρήστη μέσω των shortcuts του μενού ειδοποιήσεων, καθώς δεν υπάρχει αισθητήρας που να δίνει την δυνατότητα αυτόματης αυξομείωσής του.

LG-L-Finno-in2mobile-screen (1)

Συνυπολογίζοντας ότι η απόκρισή της στα πατήματα είναι πολύ καλή, σε γενικές γραμμές θεωρούμε ότι σε συνθήκες καθημερινής χρήσης το L Fino θα σας συντροφεύσει χωρίς να σας δημιουργεί κάποιο παράπονο.

Λειτουργικό Σύστημα

Το L Fino είναι «τρέχει» την έκδοση 4.4.2 (KitKat) του Android και, φυσικά, είναι εξοπλισμένο με το UI της LG, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να είναι γνωστό εάν θα αναβαθμιστεί στο μέλλον στην έκδοση 5.0 (Lollipop).

Για όσους δεν έχουν εμπειρία με το firmware της κορεάτικης εταιρείας, θα αναφέρουμε ότι δίνει αρκετές δυνατότητες παραμετροποίησης στον χρήστη και είναι αρκετά εύχρηστο ακόμα και αν κάποιος δεν έχει μεγάλη εμπειρία από το OS της Google.

20 21 22 23 90 91 92 93

Για παράδειγμα, στο μενού ειδοποιήσεων μπορούμε να διαχειριστούμε κατευθείαν τις συντομεύσεις μας μέσω της «Επεξεργασίας» που βρίσκεται στα δεξιά, χωρίς να πρέπει να πάμε στο μενού των Ρυθμίσεων του τηλεφώνου.

5 11 12 13

Επίσης, κάτι άλλο που μας άρεσε είναι η γνωστή δυνατότητα που δίνει η LG, να μπορούμε να αλλάξουμε την διάταξη των εικονικών πλήκτρων αφής, την οποία βρίσκουμε στις Ρυθμίσεις, στην καρτέλα «Προβολή».

1 2 3

Φυσικά, στην αρχική οθόνη εάν κλείσουμε δύο δάχτυλα μπορούμε να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε επιφάνειες εργασίας, ενώ με παρατεταμένη πίεση μπορούμε να διαχειριστούμε εφαρμογές, widgets, ταπετσαρίες κτλ.

4 94 95 96

Ταυτόχρονα, εάν για κάποιο λόγο δεν βρίσκετε βολική του lock key στο καπάκι της μπαταρίας, κάνοντας διπλό «ταπ» στην οθόνη το τηλέφωνο θα… «ξυπνήσει», κάτι που γίνεται και αντίστροφα εάν θέλουμε να το κλειδώσουμε.

Επίσης θετικό, είναι το γεγονός ότι μπορούμε να αλλάζουμε κατά το δοκούν τόσο τον αριθμό (έως 6) όσο και την διάταξη των συντομεύσεων που βρίσκονται πάνω από τα πλήκτρα αφής, κάτι που ισχύει ακόμα και την συντόμευση των εφαρμογών.

70 71 72

Η παραμετροποίηση συνεχίζεται και στην δημιουργία φακέλων η οποία αφενός είναι εύκολη καθώς αρκεί να πάμε ένα εικονίδιο πάνω σε ένα άλλο για να φτιάξουμε έναν καινούργιο, αφετέρου μπορούμε να επιλέγουμε διαφορετικό χρώμα σε κάθε έναν από ένα σύνολο 12 συνδυασμών, το οποίο φυσικά όποτε θελήσουμε επίσης έχουμε την δυνατότητα να αλλάξουμε.

6 7 8 24

Σε ό,τι αφορά το μενού των Ρυθμίσεων, σίγουρα δεν είναι τόσο… «φορτωμένο» όσο εκείνο της Samsung και το ίδιο ισχύει και για τις προεγκατεστημένες εφαρμογές του κατασκευαστή.

30 31 32 33 34 35 36 37

Φυσικά, μιας και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε να κάνουμε πάντα με ένα… τηλέφωνο, όπως είναι ευνόητο σε θέματα διαχείρισης επαφών, κλήσεων, μηνυμάτων και e-mail οι δυνατότητες είναι αρκετές με διαχείριση καρτέλων, συντομεύσεων κτλ τις οποίες μπορούμε πάντα να επεξεργαστούμε όπως επιθυμούμε.

80 81 82 83 84 85

Γενικά, θεωρούμε ότι το να συνηθίσει κανείς τον τρόπο λειτουργίας του UI της LG είναι κάτι εύκολο για τον μέσο χρήστη, καθώς είναι αρκετά απλό και ιδιαίτερα λειτουργικό στην καθημερινή χρήση.

Κάμερα

Παρά την σχετικά χαμηλή κατηγορία τιμής στην οποία ανήκει το L Fino, η LG το εφοδίασε με μια κάμερα της τάξεως των 8MP η οποία διαθέτει αυτόματη εστίαση και led flash.

Στην πράξη, η απόδοσή της δεν θα σας κάνει να… αναφωνήσετε από ενθουσιασμό καθώς σε συνθήκες π.χ. συννεφιάς δεν γίνεται η πρέπουσα διαχείριση του φωτός. Από την άλλη, σε νυχτερινές λήψεις το flash αποδίδει αρκετά καλά, αλλά και πάλι ο φακός δεν έχει ιδιαίτερες δυνατότητες.

Τα ίδια ισχύουν και για το μενού της εφαρμογής για την κάμερα, καθώς εάν είσαστε χρήστης που θέλετε… πλειάδα ρυθμίσων και επιλογών μάλλον θα αντιληφθείτε ότι το L Fino δεν φτιάχτηκε με κριτήριο… εσάς. Επίσης, να αναφέρουμε ότι και στην βιντεοσκόπηση θα περιοριστείτε σε αρχεία 480p.

40 41 42

Για να είμαστε δίκαιοι όμως, εάν αναλογιστούμε για μια ακόμα φορά ότι το compact κινητό της LG έχει το κόστος που έχει και το συγκρίνουμε με ανάλογες Android συσκευές του ανταγωνισμού, άποψή μας είναι ότι δύσκολα θα μπορούσαμε να είμαστε πιο απαιτητικοί, ιδιαίτερα όταν αρκετά παραπλήσια μοντέλα έχουν υποδεέστερες επιδόσεις.

Επεξεργαστής Μνήμη.

Στο εσωτερικό του L Fino βρίσκεται ο Snapdragon 200 της Qualcomm, ο «χαμηλότερος» σε επιδόσεις επεξεργαστής που κατασκευάζει η εταιρεία. Ο συγκεκριμένος επεξεργαστής διαθέτει τους ίδιους τέσσερις ARM A-7 «πυρήνες» με τον μεγαλύτερο αδερφό του SnapDragon 400, και η μόνη ουσιαστική διαφορά του σε ότι αφορά την απόδοση είναι η λιγότερο ισχυρή Adreno 302 κάρτα γραφικών που βρίσκεται στο εσωτερικό του. Η σειρά Snapdragon 200 υπάρχει σαν η οικονομικότερη εναλλακτική που δεν υποστηρίζει δίκτυα 4G / LTE κάτι που έτσι και αλλιώς δεν θα μπορούσε να υπάρχει στο αρκετά οικονομικό L Fino.

Η απόδοση του συγκεκριμένου επεξεργαστή είναι «ικανοποιητική» για τις απαιτήσεις μιας συσκευής με οθόνη 800 x 480 pixels που απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν απλά ένα Smartphone που να καλύπτει τις βασικές ανάγκες επικοινωνίας τους.

Σε ότι αφορά τον αποθηκευτικό χώρο τώρα, αυτός έχει ονομαστικό μέγεθος 4GB από τα οποία είναι τελικά διαθέσιμα στο χρήστη λιγότερα από 2 GB. Το «πρόβλημα» στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι πως μετά την αναβάθμιση σε νεότερη έκδοση των περισσότερων προεγκατεστημένων εφαρμογών και την εγκατάσταση μερικών επιπλέον από το χρήστη, το L Fino εμφανίζει συνεχώς την ειδοποίηση για περιορισμένο αποθηκευτικό χώρο, ο οποίος μειώνεται σε λιγότερο από 500 ΜΒ. Ευτυχώς στη συσκευή υπάρχει υποδοχή για κάρτες μνήμης microSD δίνοντας στο χρήστη τη δυνατότητα να αυξήσει τον αποθηκευτικό χώρο, τουλάχιστον για ορισμένα αρχεία, αφού οι περισσότερες εφαρμογές και πάλι δεν μπορούν να εγκατασταθούν στη κάρτα μνήμης.

Μπαταρία

Το L Fino διαθέτει μπαταρία χωρητικότητας 1.900mAh με ονομαστική απόδοση 350 ώρες χρόνου αναμονής και έως 15 ώρες χρόνου ομιλίας. Στην πράξη, με λογική χρήση και κάνοντας συνετή διαχείριση των εφαρμογών σας, θα περάσουν 2-3 μέρες πριν χρειαστεί να… ξαναψάξετε για κάποια πρίζα.

Εάν μάλιστα έχετε τον φωτισμό της οθόνης σε χαμηλή κλίμακα και δεν αναγκάζετε το τηλέφωνό σας να… εργάζεται πυρετωδώς, τα παραπάνω αποτελέσματα μπορούν να βελτιωθούν περισσότερο, καθώς το hardware της συσκευής δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητικό.

Συμπέρασμα

Ομολογούμε ότι… συμπαθήσαμε αρκετά το L Fino. Για έναν χρήστη που θέλει μια compact συσκευή με Android, αξιοπρεπή οθόνη, WiFi, επέκταση μνήμης και αποδεκτή ποιότητα κατασκευής, το νέο μοντέλο της LG  αποτελεί μία από τις επιλογές που οπωσδήποτε πρέπει να έχει υπόψη του, εάν θέλει να κινηθεί στην κατηγορία τιμής στην οποία ανήκει.

 

9 10 55

Το ουσιαστικότερο, κατά την άποψη του συντάκτη, μειονέκτημα που έχει το L Fino, είναι η απουσία led ειδοποιήσεων το οποίο θα ανέβαζε ακόμα περισσότερο την λειτουργικότητά του (εάν θυμάστε, ανάλογα… «παραπονάκια» έχουμε κάνει και για την έλλειψη Glance σε κάποιες Lumia συσκευές, οι οποίες έτσι και αλλιώς στερούνται αυτό το χαρακτηριστικό).

 

56 57 58 59

Στα υπόλοιπα θέματα όμως, το L Fino είναι μια αρκετά – έως πολύ – «τίμια» πρόταση, καθώς σε καθημερινή χρήση είναι βολικό και – εντός λογικών ορίων – μπορεί να φέρει εις πέρας τις… αποστολές που θα του αναθέσετε, αξιοπρεπώς. Έτσι και αλλιώς, ως γνωστόν… ουδείς τέλειος!

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights