Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Samsung Electronics: Ο BK Yoon θεωρεί πως η εξωστρέφεια και η συνεργασία μεταξύ επιχειρήσεων του κλάδου είναι το κλειδί για την επιτυχία της εποχής του Internet of Things

Samsung Electronics: Ο BK Yoon θεωρεί πως η εξωστρέφεια και η συνεργασία μεταξύ επιχειρήσεων του κλάδου είναι το κλειδί για την επιτυχία της εποχής του Internet of Things

απο Kostas Gliatiotis

Κάλεσμα για μεγαλύτερη εξωστρέφεια και συνεργασία ανάμεσα στις βιομηχανίες, προκειμένου να αξιοποιηθούν οι άπειρες δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει ο κόσμος του Internet of Things (IoT), πραγματοποίησε ο Πρόεδρος και CEO της Samsung Electronics, BK Yoon,  κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας του στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης “Consumer Electronics Show” (CES) 2015.

«Το Internet of Things έχει τις προοπτικές να μεταμορφώσει την κοινωνία, την οικονομία και τον τρόπο με τον οποίο ζούμε τις ζωές μας», ανέφερε ο κ. Yoon. «Είναι δική μας αρμοδιότητα, ως βιομηχανία, να κάνουμε πραγματικότητα, όλα όσα υπόσχεται το Internet of Things».

CEO BKYOON@Keynote (4)

Ο κ. Yoon επεσήμανε επίσης, πως το Internet of Things οφείλει να είναι ανθρωπο-κεντρικό και να ανταποκρίνεται στον σύγχρονο τρόπο ζωής. «Το Internet of Things είναι για τους ανθρώπους. Κάθε ένας από εμάς χρησιμοποιεί την τεχνολογία ανάλογα με τις ανάγκες του, οπότε το IoT θα πρέπει να ανταποκρίνεται σε αυτές και να εξελίσσεται συνεχώς», σημειώνει.

Ως μέρος της δέσμευσης της Samsung για την πραγματοποίηση της εποχής του ΙοΤ, ο κ. Yoon ανακοίνωσε το χρονοδιάγραμμα για την ενσωμάτωση του ΙοΤ στις τεχνολογίες της Samsung. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα αυτό, σε πέντε χρόνια όλες οι συσκευέςSamsung θα είναι συνδεδεμένες (οι δε τηλεοράσεις ως το 2017), ενισχύοντας την επέκταση των ΙοΤ συσκευών στην αγορά.

Ο κ. Yoon αναφέρθηκε, επίσης, στο σημαντικό ρόλο που παίζουν οι προγραμματιστές στην ανάπτυξη του ΙοΤ, ανακοινώνοντας ότι η Samsung θα επενδύσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια στην κοινότητα των προγραμματιστών της το 2015.

Επεκτείνοντας τις συσκευές  ΙοΤ

Στην εποχή του Internet of Things, οι αισθητήρες πρέπει να είναι ακόμα πιο εξελιγμένοι και ακριβείς. Αντίστοιχα, τα βασικά  εξαρτήματα θα γίνουν ακόμη πιο compact και με υψηλότερη ενεργειακή απόδοση.

Ο κ. Yoon αναφέρθηκε στους προηγμένους αισθητήρες της Samsung, σημειώνοντας ότι είναι τόσο ακριβείς, ώστε να αναγνωρίζουν τις συσκευές γύρω από έναν άνθρωπο και να του προσφέρουν την κατάλληλη υπηρεσία ή λύση. Για παράδειγμα, η Samsung αναπτύσσει ένα νέο τρισδιάστατο αισθητήρα, ο οποίος μπορεί να αναγνωρίσει ακόμη και τις πιο μικρές κινήσεις.

Επιπλέον η εταιρεία εργάζεται πάνω σε chips, όπως το ενσωματωμένο ePOP (Embedded Package on Package) και το Bio-Processor, τα οποία χάρη στην ενεργειακή απόδοση και το compact μέγεθός τους, μπορούν να τοποθετηθούν σε μεγάλο εύρος συσκευών – και ειδικότερα σε wearables και φορητές συσκευές.

CEO BKYOON@Keynote (1)

Δημιουργώντας ένα ανοιχτό οικοσύστημα

Ο κ. Yoon έκανε λόγο και για τη σημασία που έχει η συνδεσιμότητα στην εποχή του ΙοΤ. Στη σκηνή μαζί του βρέθηκε και ο Alex Hawkinson, CEO SmartThings, ο οποίος υποστήριξε, επίσης, το όραμα της Samsung για τις ανοιχτές υποδομές του ΙοΤ.

«Για να επιτύχει το Internet of Things, είναι απαραίτητο να είναι ανοιχτό σε νέες ιδέες», σημείωσε ο κ. Hawkinson. «Κάθε συσκευή, από οποιαδήποτε πλατφόρμα, πρέπει να μπορεί να συνδέεται και να επικοινωνεί με τις υπόλοιπες. Έχουμε προσπαθήσει πολύ για να το επιτύχουμε και η δέσμευσή μας είναι να δίνουμε πρώτα έμφαση στον χρήστη, παρέχοντάς του όσο το δυνατόν περισσότερες επιλογές και ελευθερία. Το οικοσύστημα των SmartThings είναι τώρα συμβατό με περισσότερες συσκευές από κάθε άλλη πλατφόρμα».

Υποστηρίζοντας την κοινότητα των προγραμματιστών

Η Samsung αναγνωρίζει τη σημασία της συμβολής των προγραμματιστών, εκτιμώντας ότι θα διαδραματίσουν σπουδαίο ρόλο για την πραγματοποίηση του Internet of Things.

«Η Samsung δεσμεύεται στην υποστήριξη της κοινότητας των προγραμματιστών», ανέφερε σχετικά ο κ. Yoon. «Μόνο μαζί είμαστε σε θέση να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον».

Συνεργασίες μεταξύ βιομηχανιών

Η Samsung υποστηρίζει ότι ο αντίκτυπος του ΙοΤ θα είναι μεγάλος – πολύ πιο σημαντικός από όλα όσα έχει καταφέρει ως σήμερα η βιομηχανία των ηλεκτρονικών ειδών, καθώς αφορά κάθε πλευρά της ζωής των ανθρώπων και φέρνει την επανάσταση σε κάθε βιομηχανία. Για να επιτύχει το ΙοΤ, οι εταιρείες από όλες τις βιομηχανίες θα πρέπει να συνεργαστούν, ώστε να δημιουργήσουν τις κατάλληλες υποδομές και να αναπτύξουν τις υπηρεσίες του ΙοΤ που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καταναλωτών.

«Μία εταιρεία μόνη της, ακόμη και μια βιομηχανία μόνη της, δεν είναι σε θέση να προσφέρουν τα πλεονεκτήματα του Internet of Things», τόνισε ο κ. Yoon. «Προκειμένου να δημιουργηθεί ο «κόσμος» του ΙοΤ, πρέπει να δούμε τις προοπτικές του σε όλες τις βιομηχανίες. Μόνο με τη συνεργασία θα είμαστε σε θέση να βελτιώσουμε τη ζωή των ανθρώπων».

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights