Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Samsung: Παρουσίασε το Galaxy A7
galaxy-a7-in2mobile-featured-image

Samsung: Παρουσίασε το Galaxy A7

απο Kostas Gliatiotis

Μετά τα Galaxy A5 και Galaxy A3, η Samsung παρουσίασε και επίσημα, την “καλύτερη” συσκευή της νέας σειράς, το Galaxy A7, με χαρακτηριστικά που θυμίζουν έντονα το Galaxy Alpha.

Το Galaxy A7 έχει την ίδια μεταλλική κατασκευή με τις υπόλοιπες συσκευές της σειράς, ενώ αυτή τη φορά η διαγώνιος της οθόνης έχει αυξηθεί στις 5.5 ίντσες, με την ανάλυση της όμως να παραμένει στα 1280 x 720 pixels ή αλλιώς 720p. Σε αντίθεση με τις δύο “μικρότερες” συσκευές της σειράς, το Galaxy A7 θα κυκλοφορήσει σε δύο διαφορετικές εκδόσεις, πιθανότατα ανάλογα με την κάθε χώρα.

galaxy-a7-in2mobile-black

Η μια από αυτές θα βασίζεται στον κατασκευασμένο από τη Samsung Exynos 5430 επεξεργαστή που βρίσκεται και στο εσωτερικό του Galaxy Alpha, με συνολικά 8 πυρήνες επεξεργασίας, σε διάταξη big.LITTLE της ARM, με τους τέσσερις Α-15 χρονισμένους στο 1.8 GHz και τους υπόλοιπους “μικρούς” Α-7 χρονισμένους στο 1.3 GHz. Η έκδοση με τον Exynos 5430 υποστηρίζει δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 4G / LTE και θα διαθέτει υποδοχή για μια κάρτα SIM.

Η δεύτερη έκδοση με υποστήριξη για δύο κάρτες SIM θα βασίζεται στον SnapDragon 615 της Qualcomm με πάλι συνολικά 8 πυρήνες επεξεργασίας, αυτή τη φορά όμως και οι 8 είναι αρχιτεκτονικής A-53 της ARM. Οι τέσσερις από αυτούς είναι χρονισμένοι στο 1.5 GHz με τους υπόλοιπους για κάποιο λόγο να περιορίζονται στο 1 GHz. Η διαφορά της συγκεκριμένης έκδοσης πέρα από την υποστήριξη για δύο κάρτες SIM, είναι πως θεωρητικά με την αναβάθμιση της συσκευής σε Android Lollipop θα εκμεταλλεύεται και την αρχιτεκτονική 64bit των A-53.

Τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά παραμένουν ίδια και για τις δύο εκδόσεις με την κάμερα στο πίσω μέρος να έχει αισθητήρα ανάλυσης 13 Mpixels (χωρίς να είναι γνωστό αν θα είναι κατασκευασμένη από την ίδια τη Samsung) ενώ ακολουθώντας την τάση της εποχής, η μπροστινή κάμερα έχει αισθητήρα των 5 Mpixels για τη λήψη… Selfies. Ο αποθηκευτικός χώρος είναι 16 GB ενώ σε αντίθεση με το Galaxy Alpha, το Galaxy A7 διαθέτει υποδοχή για κάρτες μνήμης microSD. Η μπαταρία τέλος θα έχει χωρητικότητα 2.600 mAh.

galaxy-a7-in2mobile-slim-body

Με πάχος μόλις 6.3 χιλιοστά, το Galaxy A7 αποτελεί την λεπτότερη συσκευή της σειράς, και της εταιρείας γενικότερα, ενώ θα είναι διαθέσιμο σε άσπρο, σκούρο μπλε και χρυσό χρώμα.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

4 σχολια

Βασιλική 08/01/2016 - 14:35

Πολύ χρήσιμο σαιτ και πολύ κατατοπιστικά τα άρθρα σας! Σχετικά με το παρόν ποστ, θα μου άρεσε να δω μια σύγκριση ανάμεσα στο Α7 και στο S5 neo! Πωλούνται σχεδόν στην ίδια τιμή (20-30 ευρώ διαφορά περίπου) και τα specs τους μοιάζουν πολύ όπως βλέπω σε άλλα σαιτ π.χ. phonearena. Ωστόσο θα μου άρεσε να κάνετε μια ποιοτική σύγκριση με κάποιο συμπέρασμα κ όχι απλά παράθεση των specs! Ευχαριστώ!

Reply
Kostas Gliatiotis 08/01/2016 - 20:59

Καλησπέρα και σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια !

Δυστυχώς, το Galaxy A7 δεν έχει έρθει επίσημα στην χώρα μας, και μέχρι στιγμής δεν έχει περάσει και από τα χέρια μας για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα ώστε να μπορούμε να κάνουμε μια αναλυτική του παρουσίαση.

Πάντως, χωρίς να κάνω σύγκριση χαρακτηριστικών ένα προς ένα, το S5 Neo είναι νεότερη συσκευή, με ότι αυτό σημαίνει σε ότι αφορά το γραφικό του περιβάλλον και κάποιες επιπλέον δυνατότητες που έχει. Το Α7, στην έκδοση με τον Exynos 5430 είναι θεωρητικά και πρακτικά πιο ισχυρό συνολικά, όμως δεν μπορώ να πω ότι αυτό από μόνο του είναι αρκετό. Δεν έχω συγκρίνει την απόδοση της κάμερας ώστε να μπορώ να σου πω ποια είναι καλύτερη, στον τομέα της οθόνης πάντως με δεδομένο το ότι και τα δύο έχουν SUPER AMOLED οθόνη η βασική διαφορά είναι μόνο το μέγεθος της. Από κοντά το Α7 δεν είναι όσο μεγάλο θα περίμενε κανείς με βάση το μέγεθος της οθόνης του, ενώ λόγω του μεγέθους αυτού “τονίζεται” και η πολύ καλή μεταλλική κατασκευή του περισσότερο από ότι στα Α3 και Α5.

Το βασικό θέμα όμως είναι ότι σε λίγο καιρό, τουλάχιστον τα νέα Α5 και Α3 θα κυκλοφορήσουν και επίσημα στην χώρα μας και θεωρώ ότι όσο καλά και αν είναι τα δύο smartphones για τα οποία συζητάμε, αξίζει τον κόπο να περιμένεις να τα δεις από κοντά

Το σίγουρο είναι ότι μόλις διατεθούν στην χώρα μας (ή και λίγο νωρίτερα! ) θα έχουμε αναλυτικό review και για τα δύο !

Reply
ΑΚΗΣ ΚΟΚΚΙΔΗΣ 07/12/2016 - 13:08

Γεά σας
Γνωρίζεται εαν το Α7 διαθέτει notification led ?
Σας ευχαριστώ πολύ
Ακης

Reply
Kostas Gliatiotis 08/12/2016 - 21:04

Καλησπέρα !

Δυστυχώς όχι δεν έχει LED ειδοποιήσεων από όσο τουλάχιστον θυμάμαι !

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights