Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Google: Κερδίζει τη διαμάχη για το Mobile Hotspot σε ξενοδοχεία
google-in2mobile-featured-image1

Google: Κερδίζει τη διαμάχη για το Mobile Hotspot σε ξενοδοχεία

απο Kostas Gliatiotis

Πριν μερικές εβδομάδες, η Google σε συνεργασία με τη Microsoft ξεκίνησε μια νομική “μάχη” εναντίον αλυσίδων ξενοδοχείων που “μπλόκαραν” τη χρήση των κινητών σαν φορητά σημεία πρόσβασης.

Οι δύο πλευρές είχαν όπως είναι φυσικό τα επιχειρήματα τους, με αυτή των ξενοδοχείων να βασίζεται ουσιαστικά στο ότι έτσι οι επισκέπτες δεν χρησιμοποιούν το δικό τους (επί πληρωμή) δίκτυο με την απώλεια εσόδων που αυτό επέφερε. Φυσικά τα επιχειρήματα τους δεν είχαν λογική βάση αλλά από ότι φαίνεται τελικά ούτε νομική, αφού ήδη μια αλυσίδα ξενοδοχείων και συγκεκριμένα η Marriot αποφάσισε να υποχωρήσει και να σταματήσει τη διαμάχη.

Αρχικά η Marrriot είχε δοκιμάσει να αποκτήσει νόμιμα το δικαίωμα να εμποδίζει τη χρήση του Mobile hotspot μόνο σε συνέδρια που γίνονταν σε ξενοδοχεία της, υποσχόμενη ότι οι διαμένοντες σε δωμάτια του ξενοδοχείου δεν θα είχαν πρόβλημα. Φυσικά η λογική επικράτησε και σε αυτή την “πρόταση” και τελικά η εταιρεία αποφάσισε να σταματήσει τη συγκεκριμένη πρακτική στο σύνολο της.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights